Popular Today

Selasa, April 13, 2010

PKR Selangor : Anak Cina disusukan, Anak Melayu dibiar mati kelaparan

3 Komen!!!
Inilah nasib anak Melayu di Selangor, kerajaan PKR menafikan hak mereka untuk belajar apatah lagi di menara gading. Sedang Melayu jauh ketinggalan dengan bangsa asing, kini terdapat pemimpin parti politik yang menyebabkan keadaan bangsa Melayu semakin teruk,

Namun apa yang amat menyedihkan kepada bangsa Melayu adalah anak Cina diberi perhatian.. tetapi anak Melayu dibiarkan terus terpinggir!!

Betullah kata pepatah Melayu... Anak kera dihutan disusukan, anak dirumah mati kelaparan.. cuma kali ini anak Cina disusukan, anak Melayu dibiar mati kelaparan oleh PKR!!!..

Mana tidaknya usaha YBK untuk membina UITM di Serendah telah dihalang dengan pelbagai tindakan keji oleh kerajaan PKR. Tujuan UITM ditubuhkan dan dibina adalah memberi peluang kepada anak Melayu untuk melanjutkan pelaran ke peringkat lebih tinggi khasnya mereka yang berada diluar bandar dan diberikan peluang untuk mengingkatkan ekonomi keluarga orang Melayu!! pendidikan kepada anak Melayu di nafikan..

Bukan setakat itu sahaja, YBK selaku yang diberikan amanah untuk membina UITM tersebut telah diserang oleh kerajaan PKR yang hanya menjadi boneka DAP.

Dalam masa yang sama kerajaan Negeri Selangor mengamalkan pilih kasih dan perkauman.. kaum Cina diutamakan [b.a.c.a. s.i.n.i].

Menteri Besar juga berkata, mesyuarat MMKN hari ini juga meluluskan pemberian tanah tambahan kepada Sekolah Jenis Kebangsaan Cina (SJKC) Rasa, Hulu Selangor, yang telah tertangguh sejak beberapa tahun lalu.


Sangat dahsyat Boneka DAp ini.. tidakkah ini menunjukkan semagat perkauman Cina yang tinggi oleh Pakatan yang menjadi anjing belaan DAP!!!

Tidak cukup orang Melayu melihat hak mereka dinafikan oleh Pakatan Rakyat..!!!

Hulu Selangor - Kubur untuk Zaid!!!

2 Komen!!!
Sekali lagi Aljuburi hanya membuat keputusan sendiri tanpa mempertimbangkan pandangan rakyat Hulu Selangor dan pemimpin PKR sendiri.

Mstar mendedahkan bahawa terdapat AP parlimen PKR yang tidak bersetuju dengan pencalonan Zaid..

Difahamkan sebanyak tiga nama dicadangkan iaitu Zaid; pakar saraf, Dr. Halili Rahmat dan Presiden Kongres Kesatuan Sekerja Malaysia (MTUC), Syed Shahir Syed Mohamud.
“Nama Syed Shahir digugurkan. Kita hanya menentukan antara Zaid dan Dr. Halili. Namun sokongan kepada Zaid lebih kuat maka Anwar memilihnya," kata seorang lagi Ahli Parlimen.

Dikatakan juga dengan pemilihan zaid ini maka PKR kini berpecah kepada 3 kumpulan... ini tidak dapat dinafikan pasti ini sangat mengcewakan kumpulan yang melobi antara Pemimpin PKR tempatan yang berharap anak tempatan yang mewakili mereka, selain itu golongan muda PKR juga pasti kecewa kerana perjuangan pemuda hanya dipandang sepi oleh Pemimpin PKR.. dan tidak kurang ahli India PKR yang mahukan calon dari India kerana lawan mereka juga India dari MIc...

Banyak yang membezakan calon PKR dan BN.. kini calon BN ialah calon anak tempatan, seorang India yang menunjukkan BN tidak mengamalkan perkauman dan menghormati kerjasama antara mereka... inilah semangat 1Malaysia yang ditonjolkan oleh BN... pemimpin berjiwa besar demi kepentingan rakyat!!

Tetapi calon PKR ialah calon Pemimpin dan bukan calon Rakyat... kerana ANwar kini terus menafikan kepimpinan PKR diperingkat akar umbi dan tidak menghairaukan perasaan rakyat yang mahukan pemimpin tempatan... kenapa Anwar tidak pilih calon Anak tempatan PKr!! tidak layakkah mereka... jika mereka tidak layak menjadi pemimpin maka mereka ini hanya patut letak jawatan... jika sekadar melukut di tepi gantang...

Pemimpin pusat PKR tidak berjiwa besar dan hanya mementingkan tembolok mereka sendiri berbanding keperluan rakyat.. Kini rakyat menilai sejauh mana Pakatan yang dikatakan mewakili rakyat, padahal tindakan mereka tidak langsung mencerminkan semangat yang rakyat hendakkan!!!

Ada juga yang menyatakan bahawa pencalonan Zaid adalah cara Azmin membunuh karier politik Zaid.. azmin tahu zaid bakal terkubur di hulu selangor [baca sini].

azmin ali tahu zaid punyai latar belakang dan masalah yang cukup besar. zaid pernah menyaman kerajaan pas kelantan kerana isu hudud dan negara islam, zaid kaki hik hik hik,dia kepala liberalisme,penyokong bar council yang pro murtad dll..
Ini membuktikan masalah dalaman yang berlaku dalam PKR. Ini adalah sesuai untuk Azmin 'bunuh' Zaid yang dianggapnya sebagai pesaing yang menyusahkan beliau sahaja. Ini akan dapat dilihat dengan jelas siapa sebenarnya jentera Zaid untuk kempen beliau ketika PRK Hulu Selangor...

AKhirnya Hulu Selangor ini akan menjadi kubur bagi Zaid dan PKR.... parti yang ditinggalkan rakyat kini semakin busuk sampai ke usus... tidak boleh diselamatkan lagi...

Rakyat akan menolak pemimpin peliwat dan tidak bermoral!!!

Ngos Pro Pakatan tidak hormat Islam

0 Komen!!!
Berdesing telinga aku dengar ego bukan Ngo bukan Islam yang pro pakatan ini, Dewan Konsultatif Malaysia pada Buddha, Kristian, Hindu, Sikh dan Taoisme (MCCBCHST)atau The Malaysian Consultative Council on Buddhism, Christianity, Hinduism, Sikhism and Taoism (MCCBCHST) menolak dan memboikot [baca sini] pelawaan jawatankuasa antara agama yang disarankan kerajaan...

Mungkin inilah yang dimaksudkan oleh TS Muhyiddin, perkara remeh temeh yang diperbesarkan oleh pihak tertentu untuk politik kepentingan mereka... hakikatnya memang tidak ada niat langsung dalam hati mereka untuk mengadakan persefahaman mereka dengan Islam yang sentiasa menjadu musuh mereka...

Jika mereka jujur, perkara remeh temeh ini pastinya tidaklah menjadi halangan utama yang sangaja mahu diperbesarkan.. jadi memang betullah prvokasi TS Muhyiddin yang mahu melihat sejauh mana keihklasan pihak ini untuk berunding dan berbincang.. kerana mereka sememangnya agenda lain selain lain memelihara keamanan dan keharmonian antara agama.

Sekarang ini rakyat melihat betapa egonya Pertubuhan ini, hingga jemputan untuk berdialog antara Islam dan bukan Islam juga ditolak?.. siapakah mereka?.. hormatlah Islam yang 65% agama majoriti di sini yang dianuti oleh Bangsa Melayu..

Ianya menimbulkan persoalan kenapa mereka menolak dialog dan perbincangan ini?.. adakah mereka ini mempersoalkan perlembagaan persekutuan yang jelas dalam perkara 3 Islam adalah agama rasmi persekutuan tetapi agama lain boleh diamalkan dengan aman dan damai.

Bahawa perlu jelas dengan apa yang dikatakan TS Muhyidin adalah dalam lingkungan Perlembagaan Persekutuan yang perlu dihormati dan bukanlah memandai-mandai sebagaimana Pemimpin Pakatan Rakyat.

Ini semuanya adalah gerakan Yahudi dan Kristian yang mahukan Islam terus diperkecil dan ditindas... apa yang mengenai Islam akan terus dipersoal... malangnya perkara ini di sokong oleh PAS yang kononnya memperjuangkan Islam...

Ini semua alasan untuk menggagalkan dialog antara agama.. ini adalah contoh pemikiran ekstrem pertubuhan ini..

Kongsi Link Anda