Popular Today

Jumaat, Januari 21, 2011

PRK Tenang : Bukti calon PAS berkempen sebelum penamaan calon!!!

3 Komen!!!


Nak bukti.... ni dia!!!

Apa lagi SPR....

PRK Tenang : Calon PAS boleh disabitkan kesalahan pilihanraya

0 Komen!!!

Gelanggang berkempen di Pilihanraya Kecil DUN N05 Tenang masih belum bermula dan hanya akan dibuka setelah borang penamaan calon dihantar dan disahkan oleh SPR pada 22 Januari 2011 ..

Tetapi, calon yang telah diumumkan PAS pad 16 Januari 2011 yang lalu, telah awal-awal mengerakkan kempen dengan berceramah di beberapa tempat di DUN Tenang … Calon cuba memancing undi lebih awal terutamanya daripada pengundi Cina.. tak sabar sangat nak jadi calon si Normala ni...

Mungkin Cikgu Mala nih tak paham lagi undang-undang SPR kut … Mungkin sebab calon payung terjun kut … Kelam kabut cikgu nak pancing undi sebab sebelum ni tak pernah turun ke padang … disebabkan takut pengundi Cina tak kenal, jadi awal-awal lagi dah berceramah meminta pengundi Cina mengundi beliau …

Calon PAS, sebenarnya boleh disabitkan kesalahan Pilihanraya iaitu di bawah Kempen pilihan raya dan batasan mengenainya sebagaimana Akta Kesalahan Pilihan Raya 1954:
24B. (1) Tertaluk kepada peruntukan Akta ini, seseorang calon atau ejen pilihan
rayanya boleh mengadakan kempen pilihan raya semasa tempoh berkempen.

(10) Mana-mana orang yang melanggar subseksyen (3), (4) atau (7) boleh, apabila
disabitkan, dipenjarakan selama tempoh tidak melebihi satu tahun atau didenda tidak
melebihi tiga ribu ringgit atau dipenjarakan dan didenda kedua-duanya.

Maknanya kempen hanya boleh dilakukan selepas tempoh kempen bermula iaitu selepas penamaan calon.. tapi lihat sahajalah gambar dan video di atas..

SPR perlu bertindak tegas... ini tidak jika BN melakukan kesalahan SPR cepat bertindak.. tapi apabila PAS berkempen terang-terangan.. tiada satu tindakan tegas yang dibuat terhadap PAS..

Sabar lah Cikgu Mala, bukan kah kesabaran itu adalah sebahagian daripada Iman .. Orang PAS mesti tau kan..

p/s: dengan semasa menjadi guru, Normala miliki 3 buah kedai di sekitar Labis... bukankah pegawai kerajaan membuat 2 kerja dalam perkhidmatan awam... ni nak kena siasat ni!!!

PRK Tenang : Rosak dah parti PAS ni!!!

3 Komen!!!

Nampaknya PAS sanggup buat apa sahaja.... rosak!!!!

Kongsi Link Anda