Popular Today

Rabu, Februari 25, 2009

KEPADA MB SELANGOR - LU PIKIRLAH SENDIRI

11 Komen!!!
Takkan tak faham-faham lagi, kan kes ini masih dalam siasatan, namun isu moral tetap isu moral....

Sultan Selangor Sultan Sharafuddin Idris Shah menyerahkan kepada Menteri Besar, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim untuk membuat keputusan berhubung kedudukan Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) Bukit Lanjan, Elizabeth Wong yang gambar bogelnya disebarkan kepada umum baru-baru ini.

Pendirian Sultan Selangor itu dinyatakan kepada Khalid semasa beliau menghadap baginda hari ini untuk mendapat nasihat mengenai kedudukan Elizabeth yang menawarkan diri untuk meletakkan jawatan ekoran kontroversi tersebut.

Baginda mengambil keputusan itu memandangkan isu Elizabeth masih dalam siasatan polis dan sebagai Sultan Selangor, baginda sememangnya berkecuali dalam hal ehwal politik.

Takkan nak pilih pemimpin yang tiada moral... jangan bayangkan Eli Berbogel sudahlah..... lu fikirlah sendiri

Mengenai Pesuruhjaya Kehakiman di Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur, Mohamad Ariff Md Yusof hari ini memutuskan untuk menarik diri daripada mendengar kes berhubung jawatan menteri besar Perak.

Mohamad Ariff berkata kes itu diserahkan kepadanya bukan kerana beliau memintanya tetapi sebagai satu tugasan biasa atau rutinlah.

Memang dah tersebardah sms awal-awal lagi siapa tu Mohamad Ariff Md Yusof, antara kandungan SMS adalah seperti berikut:

Maklumat Penting pasal "HAKIM" yg akan mengadili kes Nizar , Bekas MB Perak
JC Mohamad Ariff Md Yusuf , Hakim yg di tentukan oleh sistem kehakiman kita bg menghakimi kes Mohd Nizar bekas MB Perak, pernah jadi penasihat undang2 Pas, juga sebagai "Pas's Leading Council" (iaitu peguam-pembela utama) dlm kes Petition P'raya Kangar, Perlis, suatu masa tak brapa lama dulu.
*** Lebih mengejutkan, "hakim" ini pernah bertanding dlm PRU 5 tahun lalu sbagai calon PAS di S'gor.
Fikirkan. Apa kah "hakim" sebegini boleh membuat keputusan yang adil bg menghakimi dakwaan seorang bekas MB Pas ? Dan jika diteruskan juga, apakah tidak akan berlaku protes selepas keputusan mahkamah sudah dicapai? Tak kah mungkin huru-hara keselamatan negara kita selepas ini?


Itupun menarik diri setelah dibantah, kalau tidak bagaimana yang dikatakan, rutin kerjalah... kalau dah rutin itu sebelah PAS, maka keputusannya pun rutinlah.. hancus..

Berita lain pula, Zambry Abdul Kadir mengatakan Elaun cuti Exco Perak ditalik balik.

Elaun percutian tahunan sebanyak RM20,000 seorang kepada enam Exco Kerajaan Perak akan ditarik balik untuk digunakan bagi mengatasi masalah rakyat, kata Menteri Besar, Datuk Dr Zambry Abdul Kadir. Katanya, adalah tidak wajar peruntukan sebanyak RM120,000 itu digunakan sebagai elaun percutian dalam keadaan ekonomi yang tidak menentu sekarang.

"Wang berkenaan sebaliknya digunakan untuk mereka yang memerlukan," katanya kepada pemberita selepas mempengerusikan mesyuarat exco di Pejabat Daerah Hilir Perak, hari ini.
Zambry juga berkata kerajaan negeri memutuskan untuk mengadakan mesyuarat exco di setiap daerah di negeri itu secara bergilir-gilir bagi membolehkan semua anggota exco memahami lebih mendalam masalah rakyat di peringkat akar umbi.

Tak Rugi pilih BN, kerajaan prihatin macam kata Timbalan pengerusi DAP Selangor, Tony Pua, yang juga Ahli Parlimen Petaling Jaya Utara berkata: "DAP ingin mengucap tahniah kepada Menteri Kerja Raya (Datuk Seri Mohd Zin Mohamed) atas usahanya untuk mendeklasifikasi(perjanjian) dan menghapuskan tol di dua plaza dalam dua minggu lalu".

MENJELANG ULANG TAHUN PEMERINTAHAN MALAYAN UNION ALAF BARU (BHG.02) - ISLAM DIPERTIKAIKAN

4 Komen!!!

Kerajaan Malayan baru mula mencabar Islam sebagai Agama Rasmi Persekutuan!

Azan diperlahankan


Mempertikai pihak berkuasa Hal Ehwal Islam

Tulisan Jawi dibuangIslam disamaratakan

Inilah bukti penindasan terancang terhadap agama Islam oleh
pentadbiran kerajaan Pakatan Rakyat @ Malayan Union Baru!

Syukur Alhamudlillah...

1 Komen!!!
Kutipan tol di Plaza Tol Salak Jaya, Lebuhraya Sungai Besi, dimansuhkan mulai jam 12.30 tengah hari tadi.

Pemansuhan yang sepatutnya dijadualkan pada 1 Mac depan, dipercepatkan ke hari ini.

Menteri Kerja Raya, Datuk Seri Mohd Zin Mohamed, berkata dijangkakan 50,000 pengguna akan menikmati faedah secara langsung daripada pemansuhan itu.

Inipun kalau tak bersyukur lagi pun tak tahulah kan...

Sumber: Berita Harian Online (24 Feb. 2009)

Kongsi Link Anda