Popular Today

Sabtu, Ogos 01, 2009

Nak kerjasama, mestilah menjaga perasaan ahli UMNO

1 Komen!!!
PM Najib Razak minta MB Kelantan Nik Aziz menjaga perasaan ahli Umno jika mahu bentuk kerjasama baik antara kerajaan pusat&negeri.

Ini berikutan tindakan 'ulama' yang menyebut perkataan 'pergi jahanamlah UMNO'.. Jika diukur dari ukuran agama apakah nilai perkataan 'pergi jahanamlah UMNO'.. Teringat Firman Allah SWT bermaksud "berdakwahlah ke jalan Allah dengan hikmah dan pesanan yang baik' ... Jadi fikirkanlah adakah layak menggelarkan seseorang ulama bila mengeluarkan perkataan kesat,

Mungkin atas alasan ini lah... Kerjasama terbina jika ada rasa hormat menghormati.. Jika tiada perasaan hormat ini, mungkin kerjasama akan diadakan secara paksa rela sebagaimana apa yang berlaku kepada MB Kelantan.. Mahukan kerjasama tetapi menyumpah seranah.. Jadi sebagai mana PM kata jagalah perasaan ahli UMNO.

TPM malu sikap pemimpin pembangkang pertikai hak keistimewaan org Melayu

2 Komen!!!
TPM malu dgn sikap pemimpin pembangkang Melayu yg pertikai hak keistimewaan org Melayu,kedudukan Raja Melayu&perlembagaan Negara..

Sikap keterlaluan pemimpin pembangkang seprti PKR yang menolak hak Istimewa orang Melayu, DEB mahu dihapuskan, tiada lagi kouta dan sebagainya. Manakala PAS pula kononnya hanya berpegang kepada Islam dan Menolak Melayu sebagaimana kata nik Aziz.

Hakikatnya hak keistimewaan orang Melayu adalah usaha pemimpin terdahulu untuk memberi keadilan sosial dan ekonomi kepada Melayu akibat ketidakadilan dasar penjajah British yang buat dasar dan perintah dan berlakunya diskriminasi dari segi pendidikan, ekonomi dan sosial orang Melayu sebagai rakyat asal tanah Melayu.

Memang sikap pemimpin Melayu pembangkang yang menafikan hak Melayu dari terus dibela memang amat dikesali. Orang Melayu patut menentang pengkhianat Melayu seperti ini,

Aspirasi Bangsa

Kongsi Link Anda