Popular Today

Khamis, April 21, 2011

Nafsu Kit Siang semakin besar

0 Komen!!!
DAP bukan sahaja semakin sombong dan berlagak selepas berjaya menundukkan kaum Cina di tapak kaki mereka.. kini nafsu mereka semakin besar [klik sini]...

Lim Kit Siang secara tidak langsung telah menjemput SNAP untuk menyertai DAP tanpa pengetahuan PKR Sarawak..

Tindakan Lim Kit Siang nampaknya memberi rasa tidak puas hati dan kurang senang terhadap PKR Sarawak yang terus menuntut penjelasan dari Kit Siang..

Bukan rakyat tidak tahu mengenai pergeseran antara PKR dan SNAP yang sebenarnya mencerminkan perpecahan di kalangan kaum Dayak dan Kaum Ulu Sarawak.. kerana fokus mereka ialah kaum yang sama.. sebab itu PKR sangat marah kepada SNAP dan mahu SNAP dihapuskan.. dan apabila Kit Siang menjemput SNAP sertai DAP pastinya ianya terus membangkitkan rasa tidak puas hati di kalngan pemimpin PKR Sarawak.

Namun jika dilihat satu sudut yang lain.. kita melihat betapa cerdikanya DAP manipulasi SNAP untuk kepentingan DAP.. Nafsu DAP sangat besar kerana penyatuan SNAP dan DAP bermakna penyatuan kaum bumiputera Sarawak yang meliputi 30% dan kaum Cina juga 30%.. iaitu DAP telah memiliki 60% undi untuk menawan sarawak.. maka yang tinggallah Melayu Melanau Islam yang tinggal hanya 30%.. maka Melayu Melanau Islam bukan sahaja menjadi minoriti tetapi mereka akan kehilangan kuasa untuk memerintah.. dan pastinya mereka akan terus ditinggalkan oleh DAP sebagaimana berlaku di Pulau Pinang seperti pojek Wi Fi yang difokuskan kepada kawasan yang DAP dan kaum Cina sahaja.. manakala kawasan yang di wakili BN atau Melayu terus ditinggalkan.. inilah keadilan dan ketelusan yang dilaungkan DAp...

Sekarang semakin jelas.. iaitu Nafsu DAP sangat besar untuk menguasai Malaysia.. sarawa adalah manifestasi nafsu besar DAPigs..

Jangan kita lupa DAP ialah parti pecahan PAP Singapura yang menyebabkan Melayu singapura menjadi hina di tanah sendiri... percayalah jika mereka dapat kuasa.. melayu akan terus dihina di tanah sendiri!!!

10 tahun lagi Kelantan terpaksa beli air sepenuhnya dari Siam

0 Komen!!!
20 tahun mentadbir kelantan membuktikan kegagalan menguruskan hasil bumi secara cekap..

Buktinya ialah kerajaan PAS Kelantan terpaksa membeli lima juta liter air sehari dari daerah Besut untuk disalurkan kepada penduduk di kawasan Semerak di Pasir Puteh. Ianya disebabkan masalah air yang dihadapi penduduk di Semerak, satu kawasan yang terletak di hujung daerah Pasir Puteh dan bersempadan dengan Besut [klik sini].

Kenapa masalah ini timbul kerana kerajaan PAS kelantan gagal urus air.. Air di Kelantan berada dalam keadaan tidak berkualiti dan boleh menyebabkan penyakit jika air tersebut tidak dirawat.

Cuba bayangkan masalah air ini terus berlarutan kerana kegagalan kerajaan PAS urus air.. maka nescaya Kelantan selepas ni terpaksa beli air dari Siam untuk memenuhi permintaan penggunaan air di Kelantan

Anwar semakin gelabah!!!

1 Komen!!!

Sepadan - Agensi penyiaran Korea Selatan guna proses biometrik analisis video seks

KUALA LUMPUR: Sebuah agensi penyiaran terkemuka Korea Selatan yang menganalisis rakaman video seks seorang lelaki didakwa mirip Datuk Seri Anwar Ibrahim dengan wanita dipercayai warga asing, mendapati pelaku dalam rakaman itu sepadan dengan Ketua Pembangkang berkenaan berdasarkan perincian saiz tubuh beliau dalam rekod polis.

Keputusan analisis visual dan teknikal video berkenaan diperoleh oleh pasukan penyiasat khas yang diketuai Timbalan Pengarah Jabatan Siasatan Jenayah Bukit Aman, Datuk Acryl Sani Abdullah Sani pada 10 April lalu selepas menghantar sampel rakaman berkenaan kepada agensi itu pada 4 April.

Ramai sebenarnya yang yakin bahawa dalam video tersebut ialah Anwar Aljuburi.. dengan pendedhan oleh Stesen terkemuka korea ini cuma untuk menguatkan hujah bahawa lelaki Y adalah Anwar Ibrahim!!

Jadi inilah dia pemimpin yang agungkan oleh Pakatan.. kaki pelacur, kaki jubur, kaki kelentong dan semua jenis kaki yang ada...

Sumber : Berita harian

MB Kedah memang kaki penipu

1 Komen!!!
MB Kedah ni kalau nak tipu biarlah berfakta.. hehehe.. nampaknya penipuan MB kedah terkantoi lagi.. inilah perangai pemimpin PAS yang sebenarnya.. mata duitan, kikis duit rakyat, tak pandai tdabir kerajaan, dan pandai temberang..

Rayuan Kali ke-6


Semalam UUM menyambut sahutan MB kedah dengan sekali lagi mengemukakan rayuan kepada kerajaan PAS Kedah, iaitu kali keenam bagi mendapatkan rebat cukai tanah yang dikenakan ke atas institusi itu.

Ini berikutan lima permohonan mereka sebelum ini yang dibuat sejak 2009 hingga tahun lalu tidak mendapat maklum balas yang baik daripada kerajaan negeri, termasuk selepas pertemuan Naib Canselornya, Prof Datuk Dr Mohamed Mustafa Ishak dengan Menteri Besar, Datuk Seri Azizan Abdul Razak pada 25 Julai tahun lalu.

Sintok lebih mahal dari gombak?

Katanya, UUM akan tetap membayar cukai itu jika tidak diberi rebat oleh kerajaan negeri kerana tidak mahu dikenakan tindakan, namun dalam masa sama mereka tidak akan jemu merayu bagi mendapatkan rebat berkenaan.

“Saya harap kerajaan negeri menerima rayuan kita kerana saya membandingkan nilai tanah di UUM ini jauh lebih rendah, berbanding nilai tanah sebuah institusi pengajian tinggi awam (IPTA) yang terletak di Gombak, Selangor, namun mereka hanya membayar RM300,000 setahun. Adakah nilai tanah di Sintok lebih tinggi berbanding Gombak.

“Di antara 2006 hingga 2008 kita hanya membayar RM100,000 setahun kepada kerajaan negeri dan mengapa hari ini tidak boleh sedangkan kita (UUM) masih di negeri sama dan yang berubah cuma kerajaan yang memerintah.

Kerajaan PAS kedah memang gagal urus air

“Kerajaan negeri juga bercakap soal prihatin kepada semua pihak di negeri ini dan saya berharap berasaskan itu janganlah hal ini diabaikan kerana ia membabitkan kepentingan dunia pendidikan dan masa depan pelajar," katanya di sini, semalam.

Sementara itu, Mohamed Mustafa juga meminta agar satu tindakan lebih berkesan diambil bagi menyelesaikan isu bekalan air di UUM yang berlarutan sejak lama.

“UUM boleh mohon supaya Kerajaan Pusat meningkatkan infrastruktur, namun jika bekalan air tidak cukup apa gunanya. Saya harap cari jalan penyelesaian sebaiknya dan tidak menyalahkan orang lain dalam hal ini.

Pegawai kerajaan negeri jangan makan gaji buta

“Saya juga berharap agar pegawai kerajaan negeri datang sendiri dan lihat situasi sebenar di sini. Jangan pandang dari jauh dan buat kesimpulan sendiri. Pada saya, isu ini bukan politik kerana yang penting bagi saya adalah UUM sebagai sebuah institusi pendidikan terkenal negara ini. Jika orang lain mahu mempolitikkannya, saya tiada kuasa menghalang,” katanya.

Panas Omegay -Gadis Dlm Video Skandal Seks Anwar, Dedahkan Diri

1 Komen!!!
Polis sudah mengenal pasti identiti wanita yang berada dalam rakaman video seks dikaitkan dengan seorang pemimpin politik pembangkang dan juga lokasi video itu dirakam.

Menurut sumber, wanita itu adalah seorang pelajar sebuah kolej swasta di ibu kota berusia 26 tahun yang juga seorang warga China.

“Polis sudah merakam percakapan wanita terbabit bagi membantu siasatan berhubung video seks yang mengaitkan ahli politik pembangkang itu,” katanya.

Menurutnya, hasil soal siasat dilakukan, wanita itu turut mendedahkan lokasi rakaman video seks berkenaan dilakukan.

“Rakaman itu dilakukan di sebuah kondominium di pinggir ibu kota. Sebaik mengenalpasti lokasi rakaman itu dilakukan, sepasukan pegawai dan anggota polis ke lokasi berkenaan bagi meneruskan siasatan,” katanya.

Bagi melengkapkan kertas siasatan berkenaan, pasukan penyiasat yang diketuai Timbalan Pengarah Jabatan Siasatan Jenayah Bukit Aman, Datuk Acryl Sani Abdullah Sani, dikatakan membawa rakaman berkenaan kepada pusat penyiaran terkemuka di luar negara untuk dianalisis, pada 4 April lalu.


Sumber itu berkata, pihak berkuasa percaya berdasarkan kepakaran dan keupayaan teknologi serta pengalaman dimiliki pusat penyiaran berkenaan mampu mengenalpasti pelaku yang berada dalam video seks berkenaan sekali gus menyelesaikan persoalan individu sebenar yang berada dalam video berkenaan.

Polis sudah melengkapkan kertas siasatan itu dan diserahkan kepada pejabat peguam negara pada 9 April lalu.

Kongsi Link Anda