Popular Today

Rabu, November 09, 2011

Selepas bola sepak kini giliran hoki pula : malaysia 2 lawan 1

0 Komen!!!
Petang tadi Malaysia menang ke atas Thailand dalam perlawanan bola dengan keputusan 2-1 dalam kejohana Sukan SEA..

Malam ini ada satu lagi khabar gembira bila pasukan hoki Malaysia juga menang 2-1 menentang Pakistan dalam pertandingan Hoki Piala Sultan Johor...

Syabas kepada pasukan Malaysia.. Semangat Malaysia boleh!!!!

Harga barangan kedai 1Malaysia dipertikai.. so apa Pakatan Rasis buat?

1 Komen!!!

Rakyat tahu bahawa kewujudan Kedai 1Malaysia adalah salah satu usaha kerajaan untuk mengurangkan beban rakyat daripada membeli harga barang dengan harga patut..

Inilah salah satu usaha kerajaan untuk mengurangkan beban rakyat.. kedai 1Malaysia lebih baik daripada kedai tokeh Cina yang menjual barangan dengan harga cekik darah..


Kedai 1Malaysia ini sebenarnya menjadi kemarahan tokeh-tokeh Cina kerana tidak boleh lagi mengaut untung besar dengan menjual barangan dengan harga yang mahal.. jadi bagi menyelesaikan masalah ini Pemimpin Rasis mereka DAP yang mengambil tanggungjawab untuk memastikan tokeh-tokeh Cina boleh menjual barangan dengan yang cekik darah.. salah satu caranya menyerang kedai 1Malaysia..

Dalam masa Pemimpin Rasis DAP ini mempersoalkan harga barangan di kedai 1Malaysia.. jadi kita nak tanya apa yang Pemimpin Rasis  Pakatan Rakyat ini buat untuk mengurangkan beban rakyat.. adakah mereka sediakan platform untuk beli barangan harga lebih murah dari kedai 1malaysia?.. jawapannya.. tidak.. memang inilah cara pemikiran Pemimpin Rasis  Pakatan Rakya ini menyalahkan pihak lain namun tidak pernahpun menyelesaikan atau memberi penyelesaian kepada masalah tersebut..

Sekurang-kurangnya kerajaan ada usaha nak kurangkan beban rakyat.. so apa Pemimpin Rasis  Pakatan Rakyat buat?


PANAS!!! AnuWAR kata NO HUDUD!!!

2 Komen!!!
Patutla Anwar Sokong Penganjur Program Seks Bebas... sebab dasar Anwar adalah menolak hudud!!!!

Sikap pembelit pemimpin Pakatan memang jelas terpancar di kalangan rakyat... mana taknya Nik Ajis kata Nak Hudud tapi Anwar pula menolak hudud... so apa cite kepada macai-macai penyokong PAS..
"Walaupun PAS berkeras untuk melaksanakan undang-undang hudud di Kelantan, tetapi ketua umum PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim memberi jaminan kepada masyarakat Cina bahawa undang-undang kontroversi itu tidak ada tempat sama ada dalam konsensus atau dasar Pakatan Rakyat.


Semasa berdialog dengan lebih 200 pemimpin masyarakat daripada kira-kira 65 persatuan dan dewan perniagaan Cina di Subang Jaya malam tadi, ketua pembangkang itu berjanji untuk menyampaikan kebimbangan masyarakat berkenaan mengenai perkara itu kepada parti Islam tersebut."
Jadi sebelum ini penyokong PAS selalu menyerang UMNO yang tolak Hudud sekarang sudah jelas dan semakin Nyata bahawa Pakatan Aljuburi yang disokong oleh penyokong PAS adalah menolak hudud!!!

Apakah penyokong PAS akan cuba menafikan hakikat ini...

Nampaknya hudud Pilihanraya PAS tidak mendapat tempat dalam Pakatan.. perkara ini sudah lama di jelaskan.. keberadaan PAS dalam Pakata hanyalah umpama melukut ditepi gantang.. Pakatan hanya mahukan PAS untuk dapat undi Melayu sahaja.. apa yang mereka mahu ialah pergunakan PAS...

Inipun pemimpin dan penyokong PAS masih tak sedar lagi ke... hakikatnya perjuangan Islam dalam Pakatan hanya sia-sia belaka... kerana Anwar nak pisahkan Islam dan pemerintahan.. takkah itu sekular namanya.. dengan kata lain isle suku suku.
Sebagai seorang Muslim, ahli parlimen Permatang Pauh itu berkata, beliau mesti menerima Al-Quran yang memperuntukkan undang-undang hudud. Tetapi pelaksanaan dan konsensus Pakatan mengenainya adalah isu yang berasingan.

Tidakkah kenyataan itu umpama terpaksan menerima Quran.. jika Quran tidak sebut pasti sudah lama Hudud telah ditolak oleh Anwar...

Apa yang dilihat sekarang PAS sebenarnya menipu rakyat Malaysia.. mereka tidak boleh kata nak laksana hudud dalam masa yang sama mereka menyokong Pakatan yang menolak Hudud!!!
Panas !!! Penipuan Blogger Pakatan Rakyat terkantoi lagi!!!

0 Komen!!!


Kalau bapa kecing berdiri anak kencing berlari.. inilah pepatah paling tepat yang diikuti oleh blogger pembangkang.. sama macam pemimpin mereka.. kaki tipu, kaki bohong, kaki pembelit.. kaki china doll, kaki aljuburi dan bermacam-macam jenis kaki..

Nampaknya inilah MODUS OPERANDI pemimpin dan media pakatan termasuklah blogger mereka.. iaitu menipu, membohong, putar belit, fitnah, iaitu menipu, membohong, putar belit, fitnah, iaitu menipu, membohong, putar belit, fitnah, iaitu menipu, membohong, putar belit, fitnah dan diulang-ulang supaya rakyat percaya... heeei cukup-cukuplah tu.. ingat kat tuhan...(baca Blog Be Da Man)

Dia ni tak serik-serik lagi mahu mencipta fitnah dan menipu besar. MiM sendiri sudah melondehkan blogger pro-pembangkang ini. BACA SINI

Kongsi Link Anda