Popular Today

Jumaat, Disember 26, 2008

PAS dicabar menggubal Enekman Hudud dan Qisas di Negeri Pakatan Rakyat

8 Komen!!!
Akibat kegagalan PAS laksanakan Hudud, UMNO pula diberikan amaran oleh 'Budak PKR'... tidak ke bengong namanya tu..

Angkatan Muda Keadilan (AMK) Negeri Terengganu tidak teragak-agak untuk mengadap dan menghantar memorandum kepada Duli Yang Mulia Sultan Terengganu, sekiranya Umno-Barisan Nasional tidak menghentikan permainan politik murahan berkaitan isu hukum Hudud dan Qisas

Namun apa yang mereka lupa ialah Enekman Hudud dan Qisas telah menjadi undang-undang yang diperkenan oleh Sultan Mizan Zainal Abidin masih di kekalkan oleh kerajaan BN selepas menawan kembali Terengganu daripada PAS.

UMNO tidak mempertikaikan Hudud tetapi yang mempertikaikan Hudud ialah kawan-kawan PAS iaitu PKR dan DAP dan ini disebut oleh Lim Kit Siang, Lim Guan Eng, Tian Chua dan juga Krpal Singh...

Namun terdapat seorang lagi yang masih belum membuat kenyataan mengenai pendirian beliau ialah Anwar sekeluarga, Wan Azizah dan Nurul Izzah.

Kini pemimpin ini mendakwa akan 'jajah' Malaysia Timur iaitu sabah dan sarawak... dan kita hendak tahu apakah agenda Hudud ini akan dibawa oleh Anwar dan rakan mereka di Sabah dan Sarawak? Apa pulak pendirian PAS pula mengenai Hudud di sana?

Namun dalam keadaan sekarang ini dan PAS sudah pun terlanjur untuk melaksanakan Hudud jadi kita cabar PAS gubal Enekman Hudud dan Qisas di Negeri Pakatan Rakyat iaitu di Pulau Pinang, Selangor, Perak dan Kedah?

Jangan pulak Hudud nanti hanya laksanakan di Negeri yang majoriti Melayu sahaja bukan di negeri majoriti bukan Melayu? Jadi macammana hendak perintah negara?

Kongsi Link Anda