Popular Today

Isnin, Oktober 18, 2010

Lagi EXCO PKR menipu rakyat!!!

1 Komen!!!
Terlajak perahu boleh berundur, terlajak kata buruk padahnya... kalau ikut pepatah di atas maksudnya cakap secara tak sengaja... tapi bagi kes EXCO PKR ni lain sikit.. sebab dia 'bapak penipu' maksudnya dia cakap tapi tujuannya untuk tipu rakyat [klik sini]..

Penduduk Ladang Coalfields mengadakan protes berhubung isu pampasan yang gagal diselesaikan oleh kerajaan negeri di Kuala Selangor, semalam.


Hal ini tidak mengejutkan bila pemimpin PKR menipu Rakyat.. sebab hal ini bukan sekalu berlaku.. tetapi dah banyak kali berlaku.. bukan setakat EXCO, MB, Ketua Umum PKR kesemuanya pernah menipu rakyat.. siapa tidak kenal Aljuburi menipu rakyat semasa isu Kg Pauh.. janji untuk diselematkan kg tersebut bila Pakatan berkuasa.. akhirnya dila Pakatan dapat kuasa penduduk KG pauh tetap dilayan macam binatang... janji tinggal janji.. bila rakyat cari pemimpin dipejabat... pejabat dikunci.. Ketau Menteri DAP lari takut nak bertemu rakyat...

kali ini kesnya ialah si EXCO PKR Selangor..dakwaan Xavier bahawa pihak pemaju yang membina kawasan perumahan dan perniagaan di ladang tersebut telah bersetuju membayar pampasan RM30,000 kepada setiap keluarga adalah tidak benar...

Kenyataan Exco Pekerja Ladang, Kemiskinan dan Kerajaan Prihatin itu disiarkan di muka surat 15, akhbar SelangorKini edisi pertama Oktober.

Kata pekerja ladanag tersebut.. mana hitam putihnya (bukti).. kes tuntutan pampasan tersebut masih lagi dalam proses perbicaraan di mahkamah... kenapa tidak berjumpa dengan keluarga mereka.. takut ke? sebab dah bodohkan mereka..

''Saya rasa Xavier hanya mahu memperbodohkan rakyat dengan mengumumkan perkara yang tidak benar sedangkan kami masih lagi di ladang ini dan hidup 'kais pagi makan pagi' kerana tidak lagi bekerja.

Seorang lagi pekerja berkata, Xavier pernah berjanji akan membantu mendapatkan empat hektar tanah daripada pihak pengurusan ladang bagi membina rumah teres tiga bilik untuk mereka dan keluarga memandangkan mereka telah bekerja di situ sejak tiga generasi.

''Dia cakap begitu ketika perjumpaan bersama kami yang turut dihadiri pihak media pada 16 Jun 2009.

''Bagaimanapun sebulan kemudian dia datang lagi kepada kami dan memberitahu tanah empat hektar itu akan digunakan untuk membina asrama, yang kita tidak tahu untuk siapa.

Moral of the story... Rakyat hanya dilayan macam anjing dan diperbodohkan oleh PKR demi undi semata-mata.. no undi hilanglah mereka....

Akhirnya PKR mengaku ahlinya JAHAT!!!

0 Komen!!!
Umum memang mengetahui bahawa ahli PKR ni jahat, samseng, kaki pukul, kaki perempuan, kaki lelaki (aljuburi), kaki ugut, kaki penipu, kaki gaduh, kaki baling kerusi dan banyak lagi kaki-kaki 'setan'...

Tapi hari ini merupakan ahli yang Istimewa apabila PKR melalui kepimpinananya sendiri mengakui ahli mereka memang jahat... tambah lagi istimewa ahli PKR yang dituduh jahat bukan kerana mencuri, bergaduh, ugut, main perempuan ataupun menyeleweng.. tetapi dituduh jahat kerana minta orang aka pemimpin atasan PKR bertaubat [klik sini]..

Kesian budak-budak ni.. macam anjing menyalak bukit.. tak jadi apa-apa.. korang kena ingat.. korang ni kasta paling bawah.. paria.. apa barang!!!! korang ingat pemimpin macam aljuburi nak dengar cakap ko.. lainlah kalau ko ni Yahudi ke Israel ke.. cIA ke.. itu pasti anwar ikut cakap...

Tapi orang kata bapa borek anak rintik.. anak jahat semua kerana mak bapak mereka... kalau pemipin PKR kata ahli mereka jahat.. kejahatan itu diwarisi oleh pemimpin mereka dahulu....

Ianya berikutan sekumpulan pemuda yang mendakwa dari Cabang PKR Pulau Pinang dan Perak telah menyerahkan memorandum taubat meminta Ketua Umum PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim supaya segera bertaubat.

Memorandum satu muka surat itu didakwa telah dihantar oleh 60 ahli dari tiga cabang yang mewakili Pulau Pinang dan Perak [klik sini].

Namun macam biasa.. tipikal.. mana pernah PKR mengaku tu semua ahli mereka hatta sehingga yang kena pukul ketika Mesyuarat Cabang PKR juga tidak diakui sebagai ahli mereka..

Sekali sekala bolehlah mereka mengelak... tapi rakyat mengetahui sebenarnya semakain ramai Ahli PKR yang kecewa dengan kepimpinan mereka... lagi mengecewakan adalah pemimpn sendiri tidak mahu mereka sebagai ahli PKR.. dah lebih dahsyat pemimpin memang tidak pernah mendengar suara akar umbi...

Sangat mengasihankan kepada ahli PKR.. dilayan macam pengemis oleh pemimpin mereka.. melukut di tepi gantang.. jadi betullah yang dikatakan oleh King RPK [klik sini]..
Before we scream that Umno and Barisan Nasional do not respect freedom of speech we should ask ourselves whether the opposition does as well.

When the pro-opposition Bloggers whack the opposition we are being malicious, mischievous, one-sided, have a hidden agenda, are Trojan Horses, and whatnot. When the Umno Bloggers whack the government leaders this is just a demonstration of freedom of speech at work.
Tunggu masanyalah PKR ni akan karam.. memang dah tidak boleh diselamatkan.. cuba bayangkan dalam sebuah kapal.. diluar nampak hebat dan cantik, tetapi di dalam kapal macam nak pecah... salah seorang pekerja bawahan kata kapal akan tenggelam.. tapi disebabkan pekerja ni pekerja bawahan makan dilayannya macam anjing.. tak ambil peduli.. nah!!! kebocoran kapal makin teruk... Selamat tinggal kapal... selamat tinggal PKR!!! tenggelamlah kau dengan keangkuhan kau!!!

Kebangangan Penulis Upahan HaprakDaily

0 Komen!!!
Memang benarlah bahawa HarakahDaily adalah penyebar pemalsuan dan fitnah yang nyata. Penulis sentiasa mengikuti portal tersebut untuk mengetahui sehingga tahap manakah portal tersebut sanggup membohongi pembaca portal tersebut. Yang terbaru ialah satu artikel tentang kes liwat Anwar Ibrahim yang ternyata mengelirukan dan berbau pembohongan.

Artikel tersebut ditulis oleh Mohd Rashidi Ismail Kes sodomi II : Ada lagi mak nyah, pondan Siam hendak tampil?

Rashidi Ismail ternyata telah berbohong dan memberi input yang amat salah. Di antara pembohongan penulis HarakahDaily itu :-

Kedua, Saiful berkunjung ke Pusrawi untuk membuat pemeriksaan. Selepas doktor Pusrawi membuat pemeriksaan, beliau mendapati tiada sebarang kesan tusukan (tiada penetrasi), tiada luka dan sebagainya.

Kemudian apabila Saiful tidak berpuashati beliau pergi ke Hospital Kuala Lumpur. Jarak HKL hanya 5 minit berjalan kaki dari Pusrawi. Seberang jalan sahaja sudah sampai. Tetapi Saiful mengambil masa dua jam lebih untuk sampai.

Ok, jarak bukan persoalan. Tetapi hasil testimoni atau laporan perubatan Pusrawi, dengan jelas mencatatkan bahawa tiada sebarang tusukan atau kesan liwat berlaku di dubur Saiful, bagaimana mungkin selepas lebih dua jam, pihak doktor di HKL boleh mendapati adanya tusukan? mengapa laporan HKL bercanggah dengan Pusrawi?

Peliknya, hal-hal teknikal sebegini, apakah mungkin doktor tidak tahu membuat pemeriksaan, atau mungkin doktor dipaksa membuat laporan palsu, atau mungkin Saiful yang membuat tusukan sendiri?

Inilah masaalahnya apabila seorang penulis HarakahDaily yang tidak arif dalam perubatan cuba menunjuk pandai tetapi kenyataan beliau itu begitu cetek dan membodohkan diri beliau sendiri. Adalah amat memalukan apabila masih ada lagi orang seperti Rasidi Ismail ini yang masih berpegang kepada laporan perubatan Pusrawi yang dilakukan oleh seorang doktor biasa.

Pemeriksaan doktor di Pusrawi adalah berdasarkan penilaian mata kasar sahaja padahal perubatan forensik adalah lebih teliti dan mikro. Sebab itulah bahan kimia dan pemeriksaan makmal diperlukan dan dilakukan oleh pakar perubatan HKL.

Secara perbandingannya, doktor di Pusrawi tidak mempunyai sebarang kelayakan dan pengalaman jika dibandingkan dengan 3 pakar perubatan HKL.

Seperkara lagi, penulis hairan daripada mana penulis HarakahDaily menafsirkan bahawa Saiful Bukhari tidak puas hati lalu pergi ke HKL.

Jika kita merujuk kepada laporan Hospital Pusrawi, doktor tersebut yang menulis surat dan merujuk Saiful Bukhari ke HKL. Berkemungkinan besar doktor Pusrawi mahu Saiful Bukhari mendapatkan pemeriksaan lanjut di HKL kerana HKL mempunyai kepakaran dan lebih lengkap.

Penulis HarakahDaily juga berlagak pandai dengan menimbulkan tuduhan bahawa pakar perubatan HKL dipaksa membuat laporan palsu. Tuduhan tersebut sangat memualkan dan menyerlahkan kebangangan wartawan Harakah Daily. Sungguh menyedihkan...

Mungkin artikel penulis HarakahDaily yang seterusnya akan menulis "air mani di paksa berada di dalam Saiful Bukhari"?

So pathetic !! HarakahDaily memang pembohong dan penyebar fitnah !

Artikel asal : Dr Novandri Hasan Basri

Kongsi Link Anda