Popular Today

Selasa, November 23, 2010

Pas ingkar arahan Sultan Selangor

3 Komen!!!
iTahniah kepada JAIS kerana berjaya menghalang masjid dijadikan kuda tunggangan politik Pas.

Semalam JAIS berjaya menghalang AP Bukit Gantang, Nizar aka barua DAP berceramah di Masjid Saujana Utama, Sg Buloh.. Alasan jelas iaitu tak dapat tauliah dari JAIS..

Pas mempertikaikan kerana menganggap dari sudut demokrasi kononnya tidak menunjukkan keadilan kepada rakyat.. Kata Pesuruhjaya Pas Perak, Abu Bakar Husin yang turut dilarang berceramah.

Sebenarnya larangan JAIS ini sangat bertepatan dengan titaj DYMM Sultan Selangor yanh tidak mahu masjid dijadikan gelanggang politik.. Dan lebih dahsyat daripada itu Tuanku tidak mahu masjid menjadi pusat fitnah dan perpecahan di kalangan umat Islam.

Bagi Pas, mereka tidak kira.. Masjid ke apa ke.. Yang penting matlamat menghalalkan cara.. Sedangkan cara ini sangat bertentangan Islam.. Islam sangat menekankan segala aspek dalam tindakan yang mesti menepati ajaran Islam.

Sebenarnya memang jelas.. Pas hanya mempergunakan Islam..
Sent by DiGi from my BlackBerry® Smartphone

Rakyat Sabah hilang keyakinan kepada kepimpinan PKR

0 Komen!!!
Bekas Pengerusi PKR Sabah mengakui bahawa rakyat Sabah dab Sarawak hilang keyakinan terhadap kepimpinan PKR masa kini.

Ianya berikutan tiada pemimpin PKR sedia ada menghormati pandangan rakyat Sabah dan Sarawak [klik sini].

Apatah lagi apabila Zaid Ibrahim ditendang keluar dari Parti Kroni dan Rasuah...maka semakin hilanglah kepercayaan rakyat Sabah kepada kepimpinan PKR Ianya kerana pendekatan Zaid lebih dekat kepada rakyat Sabah.

_Kami percaya beliau seorang yang berprinsip. Beliau menyokong aspirasi kami, dalam usaha memulih dan menghormati hak kami (Malaysia Timur)," kata beliau.

Jeffrey berkata: "Kami ingin mempunyai tokoh pada pucuk pimpinan parti yang memahami kedudukan kami di sini, di Sabah".

Naib presiden PKR Datuk Jeffrey Kitingan mengakui berada dalam "kebingungan" berikutan tindakan bekas anggota Majlis Pimpinan Pusat (MPP) parti itu Datuk Zaid Ibrahim keluar parti.

_Kini beliau telah keluar parti, kami kebingungan sebenarnya. Kami tidak tahu siapa atau boleh mendapat jaminan dari pemimpin (lain PKR) yang mereka menghormati hak Sabah dan Sarawak," katanya.

Sebenarnya dari awal lagi, rakyat dah mencium helah Aljuburi masa krisis kepimpinan PKR Sabah.. Ianya semuanya mengenai percaturan Aljuburi untuk meletak orangnya dalam kepimpinan PKR.

Sikap pecah dan perintah yang diamalkan PKR sama sebenarnya yang diamalkan penjajah dahulu. Tindakan Aljuburi meliwat demokrasi adalah bukti pemimpin seperti tidak boleh dipercayai.

Jika inilah gaya pemerintahan seperti ini diamalkan dalam negeri ni, maka demokrasi akan berkubur.

Kepada rakyat borneo.. Suara anda habyalah umpama sampah kepada Anwar dan pemimpin PKR... Dalam kamus Aljuburi tiada istilah suara akar umbi..

Belumpun jadi Timbalan Presiden, Azmin mula pinggirkan Wan Azizah!!!

0 Komen!!!

Kalau nak tahu parti politik yang ada jawatan Presiden Tunggul ialah PKR.. mana letaknya kedudukan Presiden dalam organisasi PKR...

Media Permatang Pauh
melaporkan,
Kononnya perjumpaan Rapat Umum di Auditorium MBSA, Shah Alam adalah diantara pucuk pimpinan parti PKR bersama ahli-ahli parti tersebut. Tetapi mengapa tak kelihatan langsung Wan Azizah selaku Presiden PKR?

Mengapa Anwar Ibrahim yang merupakan penasihat PKR pula yang ditonjolkan dan menjadi keutamaan di Majlis itu? Bukankah Zaid Ibrahim pernah berkata yang jawatan Penasihat PKR ini langsung tak berkuasa didalam PKR?
Inilah namanya parti pelik bin ajaib.. ataupun dengan kata lain.. parti suka hati mak bapak Aljuburi.. suka hati ALjuburilah nak buat apa!!!

Kesiannya kak zizah.. dahlah suami peliwat.. dah tu ditinggalkan pulak.. lepas tu jawatan pula dirampas suami.. Jika tak siapa hormati wan azizah, tapi patut hormati jawatan presiden tersebut...


Sebab itu nepotisme merosakkan sebuah organsasi dan pertubuhan.. sebenarnya kes Anwar lebih teruk dari kes Rosmah.. Rosmah berada diluar parti dan kerajaan dan membuat kerja yang tidak berkaitan dalam parti dan kerajaan.. tetapi berbeza dengan Anwar dalam PKR.. bukan presiden yang buat kerja tetapi suami beliau yang masuk campur urusan parti...

Mana dia media pembangkang.. tak highlight langsung tentang ni... nape.. takut nampak sangatkan keburukan imej Aljuburi!!!

Azmin pula mula berangan menjadi Presiden sedangkan baru sahaja memenangi jawatan timbalan Presiden.... tak ishtihar pun lagi.. tapi berlagak dia MasyaAllah... Presiden pun dipinggir.. tak panggil langsung sertai Rapat Umum PKR Selangor... kalau kata Kak Zizah sibuk sangat.. apa sangatlah jawatan Kak Zizah.. Presiden PKR merangkap Isteri Aljuburi.. taklah sibuk sangat.. rasanya tak perlu Presiden nak wakilkan suami sertai majlis rasmi... 

Sekiranya ini berlaku dalam UMNO antara Najib dan Muhyidin pastinya dah jadi berita utama.. tetapi berita ini diam jika pembangkang yang lakukan.. mana taknya.. bos!!! takkan nak lawan bos... kebebasan media ala Pakatan Aljuburi...

Demokrasi dan pengurusan organisasi yang baik sebenarnya dah berkubur dalam PKR.. yang ada hanyalah rejim diktator Aljuburi!!!

Kongsi Link Anda