Popular Today

Rabu, September 10, 2008

JUNJUNG ATAU HINA PRINSIP PERLEMBAGAAN PERSEKUTUAN? - PEMBANGKANG CAKAP TIDAK SERUPA BIKIN

3 Komen!!!
Pakatan Rakyat mengeluarkan kenyataan junjung prinsip Perlembagaan Persekutuan berikutan isu Datuk Ahmad Ismail.. namun apa yang pelik dimana nama Hj Hadi Awang, Presiden PAS.. Atau Husam Musa yang menjadi Presiden PAS... Besar cita-cita Husam Musa ni...

Kenyataan mereka untuk menjunjung Perlembagan Persekutan termasuk soal-soal dasar seperti kedudukan Islam sebagai Agama Persekutuan dan menjamin kebebasan mengamalkan agama-agama lain, kedaulatan Bahasa Melayu sebagai Bahasa Kebangsaan dan mempertahankan hak bahasa ibunda, kedudukan dan kedaulatan Institusi Raja-Raja Melayu serta kedudukan hak-hak istimewa orang Melayu dan Bumiputera serta hak-hak semua kaum yang telah dijamin oleh Perlembagaan.

Hakikatnya kenyataan Pakatan Rakyat ini hanyalah kosmetik semata-mata apa yang penting ialah apa yang dibuat iaitu apa sebenarnya dasar mereka, bukan apa yang dicakap. buat apa cakap lain buat lain.

Cakap hendak memprjuangkan hak Melayu tetapi bersama dengan DAP dan sekutunya/ proksinya (Majlis Peguam) untuk menghapuskan Ketuanan Melayu. Mengadakan forum kontrak sosial, mempersoalkan hak keistimewaan orang Melayu.Menyediakan industri babi terbesar dengan bajet 100 juta di kawasan perumahan Melayu

Cakap hendak mepertahankan kedudukan Islam, tetapi hendak menjadikan Malaysia
Negara Sekular. Mengadakan forum memeluk Islam yang mempersoalkan kedudukan Enekmen Undang-Undang Islam.

Konon hendak mempertahankan Raja Melayu tetapi memperitikaikan kuasa Raja Muda Perak, Raja Dr. Nazrin Shah.

Apa yang tercatat di perlembagaan semua telah dilakukan oleh BN sepanjang 51 tahun ini. Kerana BN yang menggubal perlembagaan tersebut.

Sebenarnya pakatan pembangkang memang cakap tidak serupa bikin, cakap lain buat lain... Pembangkang sebenarnya menghina dan bukan menjunjung Perlembagaan Persekutuan!!!

Kongsi Link Anda