Popular Today

Selasa, Disember 02, 2008

KEHADIRAN BLOG BPN MAKIN DIRASAI PIHAK LAWAN

5 Komen!!!

PENGACAU SIDANG BLOGGER PEMBELA NEGARA SUDAH DITEMUI OLEH CHE MOQ


Pagi ni selepas sarapan jam 10.30 kerana sambung tidur selepas Subuh, memandangkan tidur lewat jam 4 selepas berjumpa kawan blogger BPN di kedai mamak di ibukota dan menyambung menulis di blog, saya menerima info dari Che Moq tentang siapa pengacau yang datang sejak Jumaat lepas di sidang kita.

Ketika itu kami sedang berbual dengan sahabat sahabat YeopPerak dan Fazrull di warung kopi maya chatroll kita .

Rupa rupanya pengacau tersebut masih budak lagi dan memang sengaja ingin menguji kewibawaan team BPN sejauh mana dapat mengatasi serangan siber.

Usaha dilakukan bagi mengelakkan pengacau yang menggunakan beberapa nama seperti si Saiful/Malaysian/Telong ini dengan menghitamkan namanya di senarai chatroll kita. Perkara ini diakui sendiri oleh beliau dan saya sudah mengambil gambar blog untuk rekod kita di sini.

Sila lihat betapa bangganya blogger revolusi rakyat ini yang mungkin tidak kenal solat Jumaat memandangkan provokasi pertama diterima ketika kita solat Jumaat dua hari yang lalu... Perkara ini jelas menerusi waktu dia menghantar mesej serangan pertama dulu iaitu jam 2 petang.

Tidak pelik kerana kebanyakan penyokong PKR adalah mereka yang suka perkataan jilat seperti Carburator Dung yang mungkin tidak kenal sejadah kerana hidup bebas dengan bimbangan Guru mereka Hishamudin Rais.

Kata aspirasi : tahniah BPN anda kini bergerak sebagai satu pasukan. Tiada yang kini mampu menghalang. Teruskan fokus kita demi kebenaran dan menghapuskan kebatilan...

Selamat Tinggal Tanah kawasan Simpanan Melayu

1 Komen!!!
Akhirnya, pemilik tanah lot kediaman di Rancangan Perkampungan Tersusun (RPT) dan Kampung Baru di seluruh Perak boleh memohon menukar status dari hak milik pajakan kepada hak milik kekal mulai hari ini, kata anggota Exco Kanan negeri Perak Datuk Ngeh Koo Ham.

Beliau berkata pemilik tanah lot kediaman di seluruh 349 RPT dan 134 Kampung Baru di seluruh negeri ini hanya perlu membayar premium sebanyak 20 peratus daripada perbezaan nilai tanah hak milik kekal dan nilai tanah baki tempoh pajakan untuk pertukaran status hak milik tersebut.

"Bagi lot tapak kediaman yang terletak di dalam Kawasan Simpanan Melayu, jumlah bayaran premium yang dikenakan hendaklah separuh daripada jumlah yang patut dibayar selaras dengan Peraturan 8 (4) Kaedah Tanah Perak 1966 (Pindaan 1998)," katanya dalam sidang akhbar di sini hari ini.

"Pemberian hakmilik ini melibatkan 349 RPT yang mempunyai lebih kurang 102,000 hak milik dan 134 Kampung Baru yang mempunyai lebih kurang 47,000 hak milik.

"Kebanyakan penghuni di RPT adalah orang Melayu dan kebanyakan Kampung Baru didiami orang Cina manakala orang India menghuni di kedua-dua RPT dan Kampung Baru," katanya. Namun beliau tidak menyebut jumlah pecahan mengikut kaum.

Akhirnya kawasan Tanah Kawasan Simpanan Melayu telah berjaya di bahagikan kepada kaum lain dengan kuasa politik yang ada oleh kerajaan DAP negeri Perak. Selepas ini banyak lagi Tanah Kawasan Simpanan Melayu akan diagih-agih kepada kaum lain.

Wahai Melayu ke mana kamu akan pergi akan datang? Tanah kamu telah diberi kepada orang lain..

DAP, MIC, MCA dan GERAKAN : ambil tindakan ke atas Mukhriz

1 Komen!!!
Kemaskini DAP, MIC, MCA dan GERAKAN meminta supaya Peguam Negara untuk mengambil tindakan terhadap Mukhriz Tun Mahthir di atas cadanganya untuk menutup sekolah Vernakular.

Presiden MIC mendakwa bahawa Mukhriz telah melanggar Perlembagaan Negara yang membenarkan hak kaum lain mempunyai aliran sistem pendidikannya sendiri. Walaupun hampir 99% negara di dunia ini hanya mempunyai satu aliran sistem pendidikan kebangsaan sahaja.

Presiden MIC juga mendakwa bahawa mukhriz telah membangkitkan isu sensitif demi untuk berkempen dalam pemilihan Ketua Pemuda UMNO Malaysia akan datang.

Beliau mengatakan “He can contest the UMNO Youth chief post but he should not point a dagger at the hearts of the other communities to win the post,” he said, adding that the MIC had never questioned the rights of the Malays as enshrined in the Constitution.

“I am surprised by his statement. Even the great leader Tun Dr Mahathir Mohamad, Mukhriz’s father who was prime minister for 22 years, strictly adhered to the Federal Constitution and provided assistance to vernacular schools,” he said.

Tokoh utama DAP Lim Kit Siang pula berkata, sejak pindaan Perlembagaan Persekutuan pada 1971, seseorang yang mencadangkan penutupan sekolah vernakular pernah dikenakan tindakan seperti Utusan Malaysia pada tahun itu.

mukhriz tamil school chinese schoolAhli parlimen Sabah, Mark Koding pernah didapati bersalah menghasut apabila membangkitkan saranan menutup sekolah Cina dan Tamil di Dewan Rakyat pada 1978.

Pindaan itu meletakkan kesalahan tersebut bawah Seksyenn 3(f) Akta Hasutan.

Lim menambah, jika wujud kemerdekaan sistem pentadbiran keadilan di negara, Mukhriz boleh didakwa menghasut dan jika didapati bersalah, beliau boleh dilucutkan keanggotaannya di Dewan Rakyat jika didenda RM2,000 atau dipenjara setahun.

Pemuda DAP Pulau Pinang dipercayai akan membuat laporan polis hari ini berhubung kenyataan kontroversi Mukhriz di Parlimen semalam.

Sementara itu MCA menganggap kenyataan anak mantan perdana menteri itu Tun Dr Mahathir Mohamad demi menguatkan kedudukannya menjelang pemilihan Pemuda Umno, Mac depan

Pemuda DAP Pulau Pinang dipercayai akan membuat laporan polis hari ini berhubung kenyataan kontroversi Mukhriz di Parlimen semalam.

Sementara itu MCA menganggap kenyataan anak mantan perdana menteri itu Tun Dr Mahathir Mohamad demi menguatkan kedudukannya menjelang pemilihan Pemuda Umno, Mac depan

Kita nampak sekarang bagaimana kaum lain terus sahaja melenting jika menyentuh hak mereka.... Apatah lagi kalau hak tersebut telah tertulis di dalam Perlembagaan Persekutuan.

Walaupun niat Mukhriz itu baik demi memantap dan mengukuhkan perpaduan kaum di negara ini... Namun dari kesimpulan yang boleh diambil dari kata Presiden MIC itu, jika mana-mana kaum di negara ini tidak mempertikaikan hak kaum lain apa perlunya sekolah satu sistem?

Malangnya terdapat segelintir orang Melayu yang ingin menjual 'bangsanya sendiri'.. pelik bukan... Sedangkan orang Melayu tidak pernah pun mempertikaikan hak kaum-kaum lain.. tetapi hak Melayu diperdagangkan demi mendapatkan undi kaum lain... walaupun kaum Melayu sekarang dihina dan dipijak mereka bergelak gembira dan tersenyum,.... salahkan orang melayu mempertahankan tanah airnya sendiri iaitu tanah asal anak Melayu sekarang ini.. ataupun tanah ini bukan lagi milik Melayu? Salahkan orang Melayu membantu orang Melayu yang masih memerlukan bantuan...

Artikel berkaitan :
Mukhriz: Implement Single Structure In School To Enhance Unity
DAP: Dakwa Mukhriz menghasut

Episod 13 : Anwar bengang - perolehi bukti SMS, Fairus mengemis RM20 ribu

0 Komen!!!
Pada 25 November lepas Anwar Ibrahim tergesa-gesa menelefon si budak Fairus yang berada di China, mengikuti rombongan perdagangan kerajaan negeri Pulau Pinang ke negara berkenaan yang diketuai Lim Guan Eng.

Mereka berlepas dari lapangan terbang Bayan Lepas awal pagi Isnin 24 November dan kembali tanah air pada 27 November, Khamis.

Mengapa Anwar tergesa-gesa terpaksa menelefon si budak Fairus ?

Semuanya gara-gara beliau menerima bukti SMS bahawa TKM 1 sedang mengemis RM 20 ribu untuk dirinya sendiri daripada pihak tertentu di Kuala Lumpur dan pihak berkenaan sedang menimbang untuk laporkan kes tersebut ke Badan Pencegah Rasuah (BPR).

Artikel Lengkap : Alahai Fairus Siri 13

PILIHAN RAYA KECIL KUALA TERENGGANU - GILIRAN AHMAD SAID.

5 Komen!!!

Pilihanraya Kecil Parlimen Kuala Terengganu akan tiba, kini giliran Ahmad Said selaku Menteri Besar Terengganu dan Pengerusi Perhubungan UMNO Negeri Terengganu..

Hari ini MT akan membincangkan secara terperinci persediaan menghadapi pilihan raya kecil Parlimen Kuala Terengganu, ekoran kematian mengejut anggota parlimennya Datuk Razali Ismail, Jumaat lepas.

Antara nama yang disebut-sebut dari pihak BN ialah Wan Farid yang kini adalah senator dan Timbalan Menteri Dalam Negeri tidak bertanding dalam pilihan raya lalu di kawasan ini.

Manakala calon PAS pula, Timbalan Pesuruhjaya PAS Terengganu, Dato’ Wan Mutalib Embong yang disebut-sebut untuk menjadi calon PAS di Kuala Terengganu sebelum PAS Pusat memutuskan untuk mencalonkan Naib Presidennya, Haji Muhamad Sabu di situ.

PKR pula cuba mencari tapak di Terengganu dengan meminta kerusi rakannya PAS.. adakah PAS akan memberikan kerusi ini pada PKR... Kalau begitu nampaknya PAS diambang kepupusan... nampak sangat PAS tiada suara di dalam Pakatan Rakyat...

Mengikut laporan semalam terdapat juga permintaan dari PKR agar diberi peluang untuk bertanding di Parlimen Kuala Terengganu ini..

Hasrat itu disampaikan timbalan pengerusi badan perhubungan PKR Terengganu Razali Alias pada Kongres Nasional Tahunan parti itu di sini ketika membahaskan usul pendidikan hari ini apabila meminta kerusi Parlimen di Kuala Terengganu yang kosong diambil oleh PKR.

Ketika ditemui kemudian, beliau berkata PKR harus diberi peluang bertanding kerusi Parlimen itu memandangkan pada pilihan raya umum lepas, parti itu hanya bertanding di dua daripada lapan kerusi Parlimen di Terengganu.

"Kita mahu mood Permatang Pauh dibawa ke Kuala Terengganu untuk mewujudkan satu gelombang politik di sana bagi menawan kerusi Parlimen itu supaya jatuh ke tangan PKR," katanya.

Ramai pihak menganggap pertembungan kedua-duanya adalah pertembungan impian banyak pihak kerana kekuatan yang dimiliki oleh kedua-dua calon itu di kawasan ini.

Kini giliran Ahmad Said yang terkenal dengan sikap 'mulutnya yang berani' untuk menghadapi Pilihanraya Kecil Parlimen Kuala Terengganu kali ini. Tapi kali ini ramai mahu melihat cara Ahmad Said bekerja ketika di Pilihan Raya Kecil ini... tersusun ataupun kelam kabut... setakat berani cakap sahaja buat apa kalau kerja kelam kabut...

Reformis lodges police report against Selangor MB

0 Komen!!!
Gerakan Reformasi Rakyat Malaysia (Reformis) has lodged a police report against Selangor Menteri Besar Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim for alleged power abuse and misappropriation of funds in organising the Parti Keadilan Rakyat (PKR) Congress gathering and dinner at Stadium Malawati from Nov 28 until yesterday.

The report was made by Reformis president Ramlan Abu Bakar at the Shah Alam District Police Headquarters, here today.

"The police report was aimed at enabling the police to initiate investigations against the individuals involved in organising the gathering with the help of the local authorities," he said when met by reporters after lodging the police report.

Ramlan said he would also lodge a similar report with the Anti-Corruption Agency (ACA) in Shah Alam.

"I hope the ACA will open up an investigation paper on the individuals involved and forward it to the Attorney-General for further action," said Ramlan. -- BERNAMA

SULTAN SELANGOR : FOKUS KEPADA KERJA JANGAN SIBUK NAK PINGAT

0 Komen!!!
Sultan Selngor hari ini menegaskan bahawa tiada penganugerahan pingat kepada ahli politik pada tahun ini ... mengikut laporan Baginda membekukan penganugerahan pingat kebesaran tersebut kepada ahli politik.

Mungkin tahun ini ramai YB Pakatan Rakyat yang dah mula 'terliur' dan termimpi-mimpi dengan penganugerahan pada tahun ini... apatah lagi kalau MB Selangor dah janjikan kepada individu tertentu.... kan pening kepala tu...

Baginda juga berkata “I am sure there are deserving cases in the present state government but let us wait first. Let them focus on their work, not awards or rewards. Titles need not come with positions,” he said.

Pesanan kepada mereka.. buat kerja lah.. jangan nak berpolitik 24 jam... rakyat menilai sebagaimana Sultan Selangor katakan..

Laporan Sidang Blogger Isnin 7 / 2008

0 Komen!!!

Topik : Isu Gabungan Graduan Melayu Muda dan pendirian Blogger Pembela Negara

RESOLUSI

1 - BLOGGER PEMBELA NEGARA bersetuju dengan tindakan Gerakan Graduan Muda Mahasiswa mengambil tindakan tegas berlandaskan undang undang terhadap pihak yang menentang ketuanan Melayu sebagai tuan asal negara Malaysia. Selagi ia berlandaskan undang undang dan tidak mencemarkan keharmonian negara Malaysia yang didiami oleh pelbagai bangsa

2. Ahli BPN disarankan meletakka logo dan link GGMM sebagai tanda sokongan terhadap perjuangan mempertahankan ketuanan Melayu Islam ini dari dinodai oleh mana mana pihak

3. BPN akan menjadi badan tidak rasmi bagi mempromosi segala aktivit GGMM dan kerjasama ini akan dijayakan oleh semua ahli ahli di dalam BPN termasuk yang bertaraf pemerhati di blog mereka melalui usul dalam resolusi sidang maya.

Kehadiran ahli sidang : Lihat imej di atas...

4. Memandangkan Melayu merupakan bangsa yang menitikberatkan budi pekerti dalam berbahasa, BPN memohon agar pihak jawatankuasa tertinggi GGMM mengulas mengenai sebuah blog yang menggunakan nama GGMM di mana ianya telah mencetuskan rasa kurang senang banyak pihak kerana kandungannya yang agak keterlaluan. Sila klik sini ( http://graduanmelayumuda.blogspot.com/ )

5. GGMM perlu membuat penambahbaikkan blog rasmi mereka sejajar dengan reputasi GGMM sebagai wakil graduan yang mempunyai daya intelektual yang tinggi dan Visi dan misi perjuangan GGMM perlu diperjelaskan bagi memantapkan gerakan penuh berani dan bijaksana selari dengan budaya bangsa.

6. Ahli BPN disarankan dan digalakkan menyertai tindakan dan aktiviti yang digerakkan oleh GGMM yang berteraskan dan berpaksikan menjaga nama baik bangsa dan agama di bumi melayu yang bertuah ini...manakalan GGMM pula akan menggalakkan ahli ahlinya membantu BPN di alam siber ini bagi menjadikan agenda menjaga ketuanan agama dan bangsa tetap terpelihara dan berjaya dengan satu suara yang bersepakat dan muafakat.Ia akan menjadikan BPN dan GGMM saling melengkapi antara satu sama lain di dalam menjadikan perjuangan lebih kemas dan fokus kepada arah yang sama walau di alam yang berbeza...

Sekian.

Disediakan oleh,

Panglima Perang Cyber

http://penembak-tepat.blogspot.com

12.01 pagi 2 Disember 2008

Kongsi Link Anda