Popular Today

Jumaat, Disember 03, 2010

Panas!!! suasana yang dibenci Pakatan..

3 Komen!!!


200 orang?


200 orang?


200 orang?


200 orang?


200 orang?


Sumber : RBF, GAP dan Papagomo

Persamaan Wan Azizah dan Hj Hadi..

6 Komen!!!
Kedua-dua mereka merupakan memegang jawaran utama dalam Parti masing-masing.. dengan kata lain mereka memegang bukan calang-calang jawatan.. iaitu presiden bagi setiap parti.. walaupun parti ini banyak perbezaannya seperti dasar perjuangan yang berbeza.. namun kedua pemimpin ini mempunyai persamaan antara parti PKR dan PAS..

Persamaannya ialah.. kedua-dua presiden parti ni digelar PRESIDEN TUNGGUL..

Hakikatnya pemimpin ini tiada suara bahkan mereka ini tiada pengaruh... walaupun jawatan mereka adalah presiden..

Dalam PKR.. semua orang mengetahui bahawa suara yang berpengaruh ialah ANwar aljuburi.. Presiden tidak ada kuasa langsung.. kita lihat bagaimana Anwar 'overule' semua arahan dalam PKR..

Sebagai ketua umum sebenarnya bukanlah ada jawatan eksekutif.. dan ini pastinya termaktub dalam perlembagaan parti... namun apa yang ada dalam PKR ialah ketuanan Anwar.. pi mampuslah dengan perlembagaan.. parti ni Aljuburi yang punya..

Kisah dalam PAS juga tidak jauh bezanya dengan PKR...

Setiap kali apa yang dicakap Presiden akan di 'overule' oleh Nik Aziz.. mursyidul Am.. dalam bahasa Melayunya.. ketua umum la..

Banyak perkara lebih sudu dari kuah.. banyak kenyataan nik Aziz mendahului Presiden.. jadi apa sebenarnya taraf presiden PAS... SAMPAH.. tak berguna..

Cuba lihat kenyataan antara Nik Aziz dan Hj Hadi semasa kes kenyataan Anwar untuk lantik Kit Siang jadi TPM..... Mula-mula Hj Hadi dah jelaskan dalam Pakatan tidak menentukan siapa bakal jadi PM dan TPM...

Tapi apa kenyataan Nik Aziz.. dia kata sesiapa boleh Jadi TPM dan menyokong Kit Siang..

Tidakkah ini kenyataan bercanggah antara mereka dalam pemimpin Pas..

Tapi kata siapa yang akhirnya diikut.. tentunya Nik Aziz.. kerana dia cakap demi nak dapatkan undi orang Cina... walaupun terpaksa singkirkan Hj Hadi dari kerusi TPM... kerana Nik Aziz tidak pernah sebutpun PAS nak jadi TPM..

Mungkin ini disebabkan takut atau dengki Nik Aziz kepada Hj Hadi yang melawan beliau ketika pemilihan PAS yang lalu..

Maka terbuktilah.. kedua-dua pemimpin sebenarnya hanyalah TUNGGUL dalam organisasi politik mereka....

Kongsi Link Anda