Popular Today

Selasa, Mac 16, 2010

PKR gunakan boneka orang asli pula!!!!

0 Komen!!!
Esok dikatakan pembangkang melalui proksinya akan mengadakan perhimpunan orang asli esok di Putrajaya.

Perhimpunan anjuran Persatuan Orang Asli Semenanjug Malaysia (POASM) dan juga Jaringan Kampung Orang Asli Perak. Dijangka 1,000 Orang Asli dijangka berhimpun di Putrajaya esok untuk menyerahkan memorandum bantahan kepada perdana menteri berhubung dasar pemberimilikan tanah. [rujuk sini]

Tapi adakah perhimpunan ini satu kebetulan .. ataupun sengaja memancing isu yang lain.. apa dia.. tentunya Pilihanraya negeri Sarawak..

Isu orang Asli ini ialah rancangan halus pembangkang melalui NGOnya untuk menarik suku kaum di Sarawak menentang isu pemilikan tanah.. mereka bukan benar-benar untuk perjuangkan nasib orang Asli..

Taktiknya ini dapat dibaca dengan mudah, segala berita yang dikeluarkan oleh media seperti Malaysiakini, Malaysian Insider, Harakah dan lain-lain yang bertaraf pencacai Pakatn Rakyat kepada NGO tertentu semestinya didalangi oleh Penjahanam Rakyat (PR).. kerana semua berita bernilai politik Bro ANuwar Bin Ibrahim 'B.A.B.I' Pakatan Rakyat

Ianya boleh dibuktikan dari tempoh masa isu ini di keluarkan iaitu menjelang tempoh akhir Pilihanraya Negeri Sarawak ke 10. Isu ini telah disusun rapi untuk membangkitkan imarah rasa tidak puas hati kaum pribumi di sarawak terhadap kerajaan BN.. apatah lagi berkaitan dengan isu tanah adat yang bertahun lamanya tertangguh!!

Namun jika PKR nak perjuangkan hak rakyat orang Asli, patut rakyat Sarawak memikirkan apakah nilai orang pribumi di mata PKR... mereka hanya dianggap sebagai sampah..

Bukti jelas apabila seorang prebet Melayu mati akibat dilanggar oleh kereta pemimpin PKR, Tian Chua yang mengikut rombongan Ceramah ANuwar Ibrahim telah dibiarkan tanpa pembelaan. Nyawa prebet tersebut dilayan seperti sampah!!!... Jika Cina atau India yang mati seperti teoh Beng Hock dan Kugan mereka akan memperjuangkan kematian si Cina dan India ini berbanding nyawa bangsa Melayu.

Mereka tidak pernah hirau kepentingan orang pribumi.. apa yang penting bagi mereka ialah kuasa sahaja.. isu yang mereka perjuangkan bermusim dan ditimbulkan hanya apabila hampir dengan pilihanraya. Cakap lebih tetapi semuanya pembohongan belaka!!!.

Inilah cara PKR parti ALjuburi untuk tarik perhatian.. wahai bangsa Melayu sedarlah, kamu hanya dianggap sebagai 'banjingan' oleh Pakatan Rakyat dan PKr.. apatah lagi DAp.. hanya untuk dipergunakan.. lihat sahajalah di Pulau Pinang, melayu dipinggirkan dan dinafikan haknya setelah mereka mendapat kuasa..

Ingat!!! halau PKR dari Johor!!!! Halau Pembunuh!!!

Kematian Mohd. Salleh kerana ANuwar Gagal bertindak awal?

0 Komen!!!

Fakta pertama tentang kes kematian langgar lari di Jalan Kota Tinggi pada jumaat lalu ialah mangsa langgar telah diabaikan oleh rombongan PKR lebih mementingkan ceramah dari nyawa orang Melayu.

Pada hari kejadian tersebut, lelaki malang tersebut yang merupakan seorang askar, Mohd. Salleh Hamdan, 22 telah maut akibat dilanggar oleh pemimpin PKR yang dalam perjalanan ke Mersing dan bukan itu sahaja mangsa dikatakan telah patah tangan akibat kemalangan tersebut.

"Dalam kejadian kira-kira pukul 9 malam itu, mangsa, Mohd. Salleh Hamdan, 22, koma akibat kecederaan parah sebelum meninggal dunia dua jam kemudian ketika menerima rawatan di Hospital Kota Tinggi.

Ketua Polis Kota Tinggi, Supritendan Osman Mohammad Sebot berkata, semasa kejadian mangsa dalam perjalanan ke sini dari arah Mersing, manakala Tian Chua menuju ke Mersing untuk menyampaikan ceramah selepas menghadiri satu majlis ramah mesra di sini.

"Ketika tiba di lokasi kejadian, motosikal dan Mercedes Benz bertembung selepas kereta Mercedez dinaiki Tian Chua itu dipercayai masuk ke laluan bertentangan," katanya ketika dihubungi Utusan Malaysia malam ini."

Utusan
Menurut sumber PKR, "Tian Chua bersama 2 orang rakannya telah bertolak lebih awal ke Mersing berikutan beliau adalah penceramah ke 2 terakhir sebelum DS Anwar Ibrahim. Selepas kira2 45 minit Tian Chua meninggalkan jamuan makan malam tersebut barulah DS Anwar Ibrahim bertolak ke Mersing dan beliau berhenti ditempat kejadian untuk mengetahui keadaan sebenar dan kemudiannya terpaksa meneruskan perjalanan ke Mersing untuk program di sana. Selesai sahaja program tersebut beliau bergegas untuk ke Balai Polis Kota Tinggi namun dalam perjalanan ke sana beliau dimaklumkan bahawa urusan di balai polis tersebut telah selesai."

Bagaimana seorang pemimpin PKR langsung tidak mempunyai hati perut!!!...

Apa yang dipersoalkan ialah ianya melibatkan nyawa dan bukan boleh dijual ganti.. Ada ke patut ANuwar hanya berhenti sebentar sahaja.. ini nyawa!! adakah patut Tian Chua teruskan perjalanan ke Mersing... dan hanya selepas ceramah baru beliau membuat laporan polis... ini nyawa manusia.. nyawa seorang Melayu...

Bukankah sepatutnya Tian Chua hantar mangsa ke hospital dan pastikan keselamatan nyawa mangsa kemalangan yang dilanggarnya!!!

Bukan setakat itu, Tian Chua juga berjanji untuk melawat mangsa tetapi beliau memungkiri janji tersebut!!! dan lebih malang lagi dan ini diakui oleh AMK Gelang Patah apabila kepimpian PKR kawasan Kota Tinggi dan Negeri Johor juga gagal memberi perhatian yang sepatutnya.. tidak langsung menjenguk mangsa yang dilanggar oleh Tian Chua..

Adakah patut, PKR kawasan Kota Tinggi yang dekat langsung tak pergi menjenguk.. ini pulak yang jauh dari Gelang Patah, AMK pulak tu... mana badan induk PKR Johor!!!! mana wakil rakyat dan pemipin Pakatan yang menjenguk!!!

Namun apa yang lebih penting ialah kenyataan AMK Pasir Gudang bahawa Anwar ialah tokoh yang datang kemudian iaitu selepasn Tian Chua berlanggar mangsa tersebut, jika ANuwar prihatin pasti beliau akan menunggu mangsa tersbut dan pastikan mangsa tersebut selamat sehingga di hospital. Tapi siapalah mangsa tersebut, rakyat marhean, orang bawahan dan orang Melayu.. sebab itu beliau hanya ditinggalkan sahaja oleh ANuwar!!!

Adakah nyawa orang Melayu tidak bermakna apa-apa kepada ANUwar!!!

ATas dasar itu wahai rakyat Johor, caranya ialah halau sahaja PKR Pembunuh dari negeri Johor.. jangan beri ruang dan peluang kepada PKR dan Pakatan pembangkang untuk bertapak dinegeri keramat ini!!!

Kita tidak mahu pemimpin durjANa bunuh rakyat negeri Johor lagi...!!!!

Pembohongan Anwar berkenaan video di penjara

0 Komen!!!


Video di atas menjadi isu minggu lepas ikutan laporan polis yang dibuat di Bangi oleh sekumpulan anakmuda yang menggelarkan diri mereka sebagai GELI atau Gerakan Anti Liwat.

Respons Anwar hanyalah apa yang tertera di dalam video beliau di penjara itu adalah fitnah.

Menurut Dariel Arif, kenyataan yang dibuat Anwar ini seolah-olah rakyat Malaysia begitu bodoh untuk percaya pada beliau.

Dalam laporan Malaysiakini beliau memberitahu wartawan bahawa beliau hanya boleh berdiri dan berjalan hanya 10 tapak.

Seluruh rakyat Malaysia dapat melihat beliau berjalan lebih 60 tapak dalam video di atas (2:21 - 3:48). Bukan sahaja itu, Anwar boleh memakai pendakap leher tanpa bantuan orang lain.

Dalam blognya sini Anwar menyalahkan kecederaan yang dihadapi beliau adalah disebabkan dipukul oleh ketua polis negara.

Apa yang sebenarnya kecederaan tulang berlaku yang berlaku pada beliau adalah disebabkan bermain sepak takraw di penjara pada pertengahan tahun 1999. Anda boleh baca laporan malaysiakini di sini.

Pada ketika itu, dia turut menghadapi masalah stenosis (penyempitan abnormal suatu laluan atau bukaan) salur spina yang menyebabkan beliau sukar untuk kencing pada ketika itu.

Kedua-dua masalah ini ternyata tiada kena mengena dengan dipukul oleh Ketua Polis Negara.

Pada ketika itu, beliau menggunakan keadaannya yang sakit untuk mengemis simpati dan menyalahkan kerajaan. Padahal beliau boleh sembuh dengan menjalani rawatan tetapi beliau sering menolak. Baca di sini untuk mengetahui selanjutnya.

Tun Mahathir berani mempertaruhkan nyawa dengan menjalani pembedahan jantung berisiko tinggi di Malaysia. Anwar yang sakit berisiko rendah begitu mengada-ngada mahu 4 pilihan pembedahan untuk dilakukan dengan pakar diimport dari Jerman.

Ramai kakitangan penjara mengetahui siapa Anwar sebenarnya. Bukan lagi rahsia Anwar sering berpura-pura sakit di khalayak umum dan kembali sihat di dalam penjara. Beliau mampu berurut dengan Rashid di sana.

Dikhabarkan oleh kakitangan penjara bahawa Anwar mewujudkan suasana cemas di penjara dengan berpura-pura sakit semata-mata untuk mengelak bersembahyang jumaat dengan jemaah lain di penjara.

Kongsi Link Anda