Popular Today

Selasa, November 08, 2011

Isu kurangkan kakitangan awam : Tony PuaKA mahukan jadikan Malaysia macam Singapura

1 Komen!!!


Nampaknya tony PuaKA sudah corner baring dengan menyalahkan Tun Mahathir dan jelaskan ianya bersesuaian dengan gesaan najib (klik sini)

Si PuaKA ni sudah pusing.. Memang dasar pemimpin pakatan macam lidah biawak.. Cakap berbelit.. Sedangkan kenyataan Si PUAka ni adalah untuk mengurangkan kakitangan awam .

Manakala kenyataan Najib adalah untuk tambah baik khidmat dalam kerajaan dengan mengenakan tindakan mereka yang gagal capai prestasi serta ada masalah disiplin.. Tidak bermakna kurangkan kakitangan awam..


Bukan setakat itu sahaja.. Bahkan Tony PUAka tuduh supaya UMNO jangan perkauman ... Sedangkan yang memainkan isu perkauman adalah sipemimpin DAPIg ini.. Yang mahukan kakitangan awam di kurangkan...

Dalam hal ini DAPig menunjukkan sikap rasis mereka.. Dihadapan orang cina mereka menunjukkan sikap perkauman mereka.. Namun apabila terdedah kepada media mereka buat u-turn..

Majoriti kakitangan awam ialah kaum Melayu... Isu yang dimainkan oleh tony Pua isu perkauman.. Ianya umpama mahu menabur pasir ke periuk kakitangan awam.

Dan maksudnya bila orang Melayu dikurangkan pastilah yang akan menjawat dalam perkhidmatan awam ialah orang bukan Melayu..

Inilah yang berlaku di Singapura.. Mula-mula mereka cuba memikat undi orang Melayu dengan berlakon baik dihadapan mereka.. Kemudian merka mahu berkuasa dan dapatkan tampok pemerintahan negara.. Seterusnya mereka membuang kakitangan awam yang kononnya tidak kompeten.. Namun dalam masa yang sama mereka masukkan kaum bukan Melayu dalam kakitangan awam.. Seterusnya mereka akan Menjawat jawatan utana dalam kerajaan.. Dan akhirnya yang menjadi pencacai ialah Melayu..

lihat sahajalh di singapura apakah jawatan penting yang diberikan kepada orang Melayu.. Dalam kabinet hanyalah menteri agama.. Bukannya menteri pertahanan atau pendidikan..

Sasaran DAP ialah untuk menjadikan negara ini milik kaum Cina seperti di Singapura dan dibantu oleh si kitul PAS dan PKR yang hakikatnya mereka hanyalah boneka semata-mata umpama anjing suruhan tuan mereka...

Malaysiakini bohong lagi : Putarbelit kenyataan Mufti

1 Komen!!!
Malaysiakini berbohong lagi apabila mufti Perlis Dr Juanda menafikan merasa terkejut dengan ibadah haji seperti yang disiarkan di Malaysiakini. Dr Juanda cuma dihubungi oleh Malaysiakini untuk mendapat penjelasan mengenai Haji yang paling awal boleh dibuat sahaja tanpa mengaitkan dengan Perdana menteri dan isteri serta rombongannya.

sumber: Sg.Rapat Online 

PANAS !!! Anuwar pertahankan Program Seks Bebas!!!

0 Komen!!!
Kecenderungan Anwar terhadap perilaku seks bebas semakin ketara.. Anwar dalam kenyataan menyokong program Seks Bebas diadakan..

Tindakan Anwar ini berkaitan penganjur Program Seks bebas ini iaitu AMbiga aka AmPIGa yang disoal siasat oleh Polis..Tindakan Anwar menunjukkan beliau telah cenderung untuk melampaui batas agama dan budaya.. iaitu seks bebas dan seks songsang.. apakah akibatnya jika program macam ini dibenarkan dalam masyarakat kita...


Ianya sebenarnya mendidik rakyat khasya generasi muda untuk terjerumus dalam gejala sosial.. ianya memang tidak membimbangkan Anwar.. kerana Anwar adalah Bapak gejala Sosial, seks bebas dan seks songsang.. semua itu dilakukan oleh Anwar...

Anwar ialah model pemimpin Islam yang rosak dan sesat.. bahkan mahu menyesatkan umat Islam.. ianya sesuatu yang berbahaya.. dan beliau telah menggunkan istilah kebebasan dan hak asasi manusia untuk nafsu serakah beliau.. inilah manusia yang akan menghancurkan bangsa dan negara..


Kongsi Link Anda