Popular Today

Khamis, Februari 26, 2009

Kerana mulut badan binasa

4 Komen!!!
Keceluparan YB Celaka ini di Sidang Dewan Rakyat benar-benar menguji kesabaran pergerakan Pemuda UMNO, setelah menuduh Pemuda UMNO sebagai celaka dan menuduh menghantar peluru hidup.

Kejadian itu berlaku pada kira-kira jam 2.30 petang ketika ahli parlimen Bukit Gelugor itu masuk melalui pintu utama bangunan tersebut. Pengerusi DAP Karpal Singh dikepung sekumpulan anggota Pemuda Umno di bangunan Parlimen tengahari tadi, menuntutnya meminta maaf kepada pergerakan tersebut kerana mendakwa mereka menghantar peluru kepadannya.

Ini ekoran tindakan YB Celaka dan Celupar itu berkata ''Ini sudah boleh jadi rekod dunia apabila saya mendapat 100 laporan polis dan dua butir peluru.

''Mengikut Seksyen 57 Akta Keselamatan Dalam Negeri jika memiliki satu peluru, kalau didapati bersalah boleh dihukum mati mandatori. Jadi di mana Pemuda UMNO celaka dapat dua peluru ini," katanya.

Sehubungan dengan YB Celaka ini telah dikepung oleh pergerakan Pemuda menuntutnya untuk meminta maaf.

Naib Ketua Pemuda Umno Khairy Jamaluddin berkata tuduhan yang dilemparkan anggota parlimen satu tuduhan liar, gila serta berniat jahat.

"Karpal sepatutnya tidak bersembunyi dan berselindung di belakang kekebalan seorang ahli parlimen dengan membuat tuduhan yang tiada asas dan kebenaran.

"Jika beliau ada bukti bahawa peluru tersebut dihantar oleh Pemuda Umno, kami dengan ini mencabar Karpal untuk menunjukkan bukti dalam 24 jam.

"Sekiranya beliau gagal memberi sebarang bukti, rakyat Malaysia bolehlah menganggap dirinya seorang penipu yang sudah hilang segala kredibiliti dan kewarasan,"

Kata Aspirasi : setakat ini YB Celaka ini telah 2 kali menerima peluru hidup, namun tidak mati atau luka atau sewaktu dengannya pun. Malah semakin celupar dan biadap. Sewajarnya Karpal celaka ini ditahan bawah akta hasutan kerana sengaja provokasi dan menimbulkan kemarahan di antara kaum.

Kongsi Link Anda