Popular Today

Sabtu, Mei 01, 2010

Penghapusan sejarah Tanah Melayu bermula di Selangor

1 Komen!!!

Kerajaan PKR negeri Selangor hari ini bersetuju menukarkan nama jalan Barat kepada jalan V David, namun disebabkan desakan rakyat maka kerajaan Selangor terpaksa beralah.

Hakikatnya penukaran ini merupakan Agenda Cauvanis DAP, dimana Khalid gagap dan PKR hanyalah tidak lebih sebagai lembu yang dicucuk hidung.

Siapakah V David? [rujuk sini]

David dilabelkan sebagai seorang yang tidak layak diberi penghormatan seumpama itu kerana dia dikatakan pernah menimbulkan pelbagai kontroversi ketika menjadi pemimpin salah sebuah parti DAP.

Beliau sebelum ini pernah memegang jawatan sebagai Ahli Parlimen Damansara pada tahun 1978 dan Puchong untuk dua penggal berturut-turut pada tahun 1986 dan 1990.

David juga dikatakan pernah ditahan di bawah Ordinan Darurat pada tahun 1958, selain pernah ditahan mengikut Akta Keselamatan Dalam Negeri (ISA) pada tahun 1964, 1969 dan 1987.

Khalid akan menamakan Jalan V. David sempena memperingati pejuang hak pekerja pada tahun 70-an itu di satu jalan lain... Kalau nak peringati pejuang hak pekerja adakah David seorang, sedangkan ada ramai lagi yang sesuai..

Ini bukan mengenai hak perkerja, tetapi lebih kepada politik pembangkang yang mahu menonjolkan nama pemimpin DAP atau Pakatan Rakyat.

Jangan lupa nama ini.. DAP.. inilah selama-lamanya musuh Melayu dan Islam termasuklah mereka yang menyokong mereka..

Selagi mereka berada dinegara ini.. Melayu dan Islam tidak selamat dan akan terancam!!!

Tujuannya mudah supaya rakyat terus memperingati perjuangan Pembangkang khasnya DAP yang anti Melayu dan Islam.. dan seterusnya perjuangan ini dipupuk dan disuburkan oleh DAP..

Ini yang dinamakan sejarah Tanah Melayu akan ditukar sikit demi sedikit.. mereka yang betul-betul perjuangkan kemerdekaan akan buang namanya... nama orang lain yang akan diletakkan apatah lagi mereka ini mempunyai pemikiran yang anti Melayu dan Perlembagaan negara sebagaimana yang berlaku di Singapura..

Perkara ini adalah sangat terang lagi bersuluh... adakah bangsa Melayu terlupa perkara ini.. sedangkan tujuan untuk memerdekakan negara ini adalah untuk orang Melayu menjadi maju, jangan dipijak di negara sendiri.. keluar dari kepompong kemiskinan dan mendapat pendidikan sewajarnya dan akhir sekali mestilah untuk menjadi tuan di negara ini..

Kini semua itu akan dihapuskan oleh Pakatan Pembangkang...

Melayu bersedialah dihapuskan oleh Pakatan Rakyat... Melayu akan mati tidak berkubur!!

Kongsi Link Anda