Popular Today

Jumaat, Mac 27, 2009

Yes Sir! as your command sir!

2 Komen!!!
Kemenangan Tan Sri Muhyidin memberi kelegaan terbesar di`dalam UMNO dan luar UMNO. Rakyat mahu melihat pemimpin yang berani menyampaikan hasrat akar umbi dan itulah di TS Muhyidin.

Reaksi keseluruhannya TS Muhyidin sangat diterima sangat baik oleh ahli UMNO dan rakyat Malaysia secara keseluruhannya. Apa yang penting sejauh mana TS Muhyidin boleh menghidupkan dan menyemarakkan jentera UMNO dan mengembalikan kepercayaan kepada UMNO dan BN.

Baru sahaja memganag tampuk kerusi Timbalan Presiden Umno yang baru, Tan Sri Muhyiddin Yassin buat pertama kalinya akan mengetuai kempen Barisan Nasional (BN) untuk menghadapi tiga pilihan raya kecil di kerusi Dewan Undangan Negeri Bukit Selambau dan Batang Ai serta kerusi Parlimen Bukit Gantang.

Katanya, keputusan itu diambil ketika beliau dan tiga naib presiden yang baru Datuk Seri Ahmad Zahid Hamidi, Datuk Seri Hishammuddin Hussein dan Datuk Seri Mohd Shafie Apdal bertemu Presiden Umno Datuk Seri Najib Razak semalam.

"Saya diarahkan oleh Datuk Seri Najib untuk mengambilalih peranan pilihan raya kecil di di tiga kawasan itu dan naib presiden juga dibahagikan tugas untuk bersama-sama turun ke bawah," katanya pada sidang akhbar di Bilik Negeri Sembilan Pusat Dagangan Dunia Putra (PWTC) di sini, hari ini.

Katanya Ahmad Zahid diberi tanggungjawab "menjaga" kerusi Parlimen Bukit Gantang, manakala Hishamuddin dan Shafie masing-masing di DUN Bukit Selambau dan DUN Batang Air.

JOM TOLAK PAKATAN RAKYAT

5 Komen!!!

Perokok lebih hina daripada lembu: Nik Aziz

3 Komen!!!
Menteri Besar, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat berkata umat Islam yang cuba menonjolkan keislaman mereka melalui pakaian jubah dan ketayap tetapi menghisap rokok adalah lebih hina daripada lembu.

Nik Azizk, yang juga Mursyidul Am Pas, berkata amalan menghisap rokok dikeji kerana diharamkan oleh agama dan doktor kerana ia memudaratkan kesihatan.

"Contohnya, lembu yang berak di tengah jalan tidak boleh diambil tindakan undang-undang kerana tidak mempunyai otak dan fikiran.

"Tetapi manusia yang mempunyai otak sanggup melakukan perbuatan yang menyalahi agama dan kesihatan, apatah lagi dalam keadaan berpakaian melambangkan Islam (kopiah atau berjubah).

"Maka, mereka yang melakukan perbuatan (menghisap rokok) itu dianggap lebih hina dari lembu,” katanya ketika menyampaikan kuliah Jumaat di Dataran Ilmu di sini, hari ini.


Nik Abdul Aziz berkata ada antara umat Islam yang mencuri-curi menghisap rokok di serambi masjid sambil bersembang sementara menunaikan solat.

Beliau mengingatkan umat Islam supaya menghentikan amalan yang dianggap jijik dan tidak berdisiplin itu. -

Usaha pembangkang gagal - Pak lah beri sokongan padu kepada Najib

6 Komen!!!
Datuk Seri Abdullah Ahmad Badawi hari ini menyeru supaya Datuk Seri Najib Tun Razak diberikan sokongan padu untuk membolehkan beliau memimpin Malaysia ke mercu kejayaan yang lebih cemerlang.

Presiden UMNO itu yang turut berikrar untuk memberikan sokongan padu kepada Najib sebagai Presiden Umno dan Perdana Menteri baru, berkata beliau percaya, beliau menyerahkan tanggungjawab negara kepada Najib yang merupakan “nakhoda lebih muda yang memiliki kematangan dan pengalaman untuk mengemudi bahtera negara.”

Abdullah dalam ucapan dasarnya yang terakhir sebagai presiden parti pada Perhimpunan Agung UMNO 2008 di Pusat Dagangan Dunia Putra (PWTC) di sini hari ini turut memberi nasihat berasaskan pengalamannya sebagai presiden parti dan Perdana Menteri, bahawa tugas dan amanah tersebut amatlah berat.

“Ada kalanya keputusan yang dibuat boleh mencetuskan kontroversi, ada keputusan yang tidak mendapat persetujuan seratus peratus.

“Tanggungjawab utama seorang pemimpin adalah menentukan sesuatu yang terbaik untuk warga dan negara meskipun ada keputusan yang tidak akan disenangi,” katanya.

“Namun pemimpin itu perlu diberikan keyakinan dan kestabilan minda supaya terus bersikap rasional dan objektif. Jika kita tidak memberikan sokongan dan kepercayaan kepadanya, jika kita pula memilih menyerang dan mempersendakan peribadinya, kita sebenarnya bertanggungjawab melemahkan parti kita;

Kongsi Link Anda