Popular Today

Jumaat, Oktober 01, 2010

Kenaikan tarif Air, Hadiah Hari Raya Aidil Fitri - Pemimpin Pakatan Rakyat membisu

1 Komen!!!
Tahniah kepada pengundi Pakatan Rakyat Kedah dan Pulau Pinang.. tarif air naik sempena hadiah Hari Raya Aidilfitri [rujuk sini]

Apa dah jadi!!!! mana dia hero rakyat??? kita selalu dengar kumpulan yang protes bila harga barang, harga minyak, tarif elektrik naik [rujuk sini].. tapi kali ini mereka senyap seribu bahasa.. ataupun memang dah tak reti bahasa..

Mana hilangnya hero rakyat ni.. wah mereka terus menghilangkan diri..

Hakikatnya rakyat Kedah dan Pulau Pinang pastinya akan terbeban dengan kenaikan tarif air ini.. kerana apabila tarif Air Naik harga barang juga naik.. bila harga barang naik.. perbelanjaan keluarga juga naik... Bagaimana pula nasib keluarga besar dan diluar bandar..

Mana dia moto Negara Berkebajikan.. dan manifesto Pilihanraya Pakatan rakyat.. dah masuk dalam tong sampah ke...

Inilah Padahnya bila si munafik jadi pemimpin... bila mereka naikkan harga barang mereka senyap je.. kalau BN naikkan pastinya mereka dah melalak di tengah jalan.. mereka ini hanyalah golongan hipokrit yang menipu rakyat..

Ajen DAP dikenalpasti

4 Komen!!!
Berhati-hati dengan penceroboh... Asalnya ia adalah majlis tertutup sehinggalah ada penceroboh yang menyamar, strategi DAP kini menghantar ajennya menyusup masuk ke program tertutup UMNO..
Penceroboh yang dimaksudkan ialah wartawan Malaysia Insider, Namanya, Boo Su-Lyn.... seorang wartawan berbangsa Cina yang beria-ia sangat masuk menceroboh majlis orang dengan niat tersebunyi, atau dalam erti kata lain..... dengan niat untuk mengadu-domba, mencari jalan untuk ‘memporak-perandakan’ atau menimbulkan syak-wasangka antara kaum.....

Dari dulu lagi Malaysian Insider dan Malaysiakini adalah TALI BARUT ASING untuk rosakkan MALAYSIA dengan membawa berita yang bertentangan dengan fakta dan pegangan negara kita semua yang terbukti berjaya membawa kemakmuran selama 53 tahun sejak merdeka. Jika hendak dihitung terlalu banyak pembohongan mereka lakukan. Lihat di sini http://amirmu.blogspot.com/ bagaimana beliau terbukti cuba menemuramah Amir Muhammad -penulis buku Lelaki Komunis Terakhir - yang jelas pro komunis dan liberal, bukti pemikiran wartawan Malaysian Insider yang tidak sealiran dengan pegangan rakyat negara kita.

Lihat juga bukti beliau rapat dengan Fahmi Reza seperti gambar di link ini http://www.amazon.com/ , yang mana begitu biadap mempertikaikan mempersoalkan perlembagaan seperti huraian blogger pondok usang klik sini

Hakikatnya orang Melayu kini sedang diintip oleh ajen-ajen asing.. sehingga setiap tutur kata mereka akan direkod, khasnya pegawai tertinggi kerajaan. Ajen asing kini sedang sedaya upaya mencari cerita perkauman di kalangan pemimpin Melayu.. Apabila gagal mengaitkan UMNO dengan perkauman.. kini mereka mencari penjawat kerajaan pula sebagai mangsa.

Sebenarnya bila timbul berita begini dengan sikap ultra Cina oleh organisasi tertentu, menyebabkan orang Melayu semakin benci kepada kaum Cina khasnya DAP.. kerana DAPlah yang menyebabkan api perkauman terus marak di negara. Isu seperti kontrak sosial dan hak keistimewaan orang Melayu yang dipertikaikan DAP adalah bukti sikap perkauman DAP.

MUngkin DAP rasa dengan cara ini, mereka akan menutup mulut orang Melayu terus bercerita mengenai sejarah dan fakta.... siapa itu kaum Cina dan India yang datang ke Tanah Melayu yang dibawa oleh Penjajah Inggeris.. kesabaran orang Melayu telah banyak dicabar dan didesak.. Jangan sampai suatu hari nanti orang Melayu bangkit dengan amarah yang tidak terkawal...

Kongsi Link Anda