Popular Today

Selasa, September 08, 2009

ANUwar pengkhianat - Pakatan Rakyat tidak akan mengamalkan kouta bumi dan bukan Bumi

2 Komen!!!
Pada 6 September lalu Anuwar AlJuburi dan para pembesarnya telah membuat lawatan di negeri Johor iaitu di Daerah Segamat. Sekali lagi ANUwar pengkhianat Melayu berkata bahawa Pakatan Rakyat tidak akan mengamalkan kouta bumi dan bukan Bumi.... Satu bukti lagi Melayu akan berkubur di tanah air sendiri... jika ada kouta Melayu ketinggalan.. bagaimana pula jika Melayu tidak diberi kouta.

Adakah bangsa Melayu akan memberi pisau kepada bangsa llain untuk menyembelih dan menikam bangsa Melayu sendiri. Kini terdapat pengkhianat Melayu yang memberi pisau kepada kaum lain untuk menyembelih Melayu di negara mereka sendiri,

ANUwar kini aktif berkempen untuk mendapat sokongan kaum Cina untuk menjadi Perdana Menteri akan datang. Kerana hanya kaum Cina sahaja dilihat sebagai jalan untuk Anuwar menjadi PM. Adakah Melayu sebagai majoriti di negara ini sanggup melihat negara ini diserahkan kepada Kaum lain seperti di Pulau Pinang dan Selangor?. Kenapa kaum majoriti ini hanya berpeluk tubuh melihat hak mereka ditarik satu persatu. Jika Cina mempunyai kekuatan ekonomi tetapi jangan lupa orang Melayulah yang membeli barangan mereka. Jika orang Melayu boikot membeli barangan yang dijual oleh orang Cina pasti mereka akan merasai kesan terhadap ekonomi mereka.

Mantan MB Kelantan meninggal dunia

0 Komen!!!

Sep 8, 09 1:25pm
Mantan menteri besar Kelantan Tan Sri Mohamed Yaacob, 85, meninggal dunia di Pusat Perubatan Pantai (PMC), Kuala Lumpur pukul 5.50 pagi ini akibat kanser paru-paru sejak dimasukkan ke pusat perubatan itu Jumaat lepas.

Anak ketiganya, Dr Idora Mohamed ketika dihubungi Bernama berkata ayahnya menghembuskan nafas terakhir di sisi ibunya Puan Sri Nik Azizah Nik Ahmad dan lima orang anaknya.

Jenazah allahyarham kini ditempatkan di rumahnya di Taman Tun Dr Ismail, Kuala Lumpur dan dijangka dikebumikan di Tanah Perkuburan Islam Bukit Kiara selepas solat Zohor hari ini.

Tinjauan Bernama ke rumah allahyarham di Taman Uda Murni di Kota Bharu juga mendapati rumah itu kosong dan tiada sesiapapun berada di rumah berkenaan.

Allahyarham menceburi bidang politik sejak tahun 1950 dengan menyertai Umno dan bertanding buat kali pertama dalam pilihan raya umum pada tahun 1969 dengan memenangi kerusi parlimen Tanah Merah.

Beliau pernah memegang jawatan menteri kabinet sebelum dilantik sebagai menteri besar Kelantan pada 1978 dan kekal dalam jawatan itu sehingga PAS menewaskan Umno untuk membentuk kerajaan negeri baru pada 1990.

Allahyarham yang dilahirkan di Palekbang, Tumpat itu juga pernah dilantik sebagai yang dipertua Dewan Negara pada 1996.

Sebelum itu, allahyarham pernah berkhidmat dalam pelbagai jawatan kerajaan termasuk sebagai setiausaha sulit kepada Almarhum Sultan Kelantan, majistret, timbalan pendakwa raya dan penasihat undang-undang di Terengganu dan Johor. BERNAMA

8.9 juta - hadiah hari raya untuk penduduk Manik Urai

0 Komen!!!Najib Tun Razak menyampaikan sumbangan kepada ibu tunggal pada Majlis Berbuka Puasa Bersama Rakyat dan menyampaikan bantuan di MRSM Kuala Krai, semalam.KUALA KRAI 7 Sept. - Biarpun tewas pada Pilihan Raya Kecil Dewan Undangan Negeri (DUN) Manek Urai, Barisan Nasional (BN) tetap menunaikan janji untuk membantu penduduk di situ dengan peruntukan awal sebanyak RM8.9 juta menerusi tiga projek utama.

Projek tersebut ialah pembinaan jambatan dua lorong menghubungkan Manek Urai Lama dan Manek Urai Baru bernilai RM8 juta, penambaikan Masjid Temalir (RM600,000) dan pembinaan kemudahan sukan di Kampung Manjor dengan kos RM300,000.

Datuk Seri Najib Tun Razak mengumumkan perkara tersebut sebagai menghargai kesediaan pengundi untuk membawa perubahan ketika menghadiri Majlis Berbuka Puasa Bersama Rakyat dan Penyampaian Bantuan di Maktab Rendah Sains Mara (MRSM) Kuala Krai di sini petang ini.

Perdana Menteri berkata, ia sebagai tanda terima kasih dan membuktikan bahawa BN ikhlas menepati janji untuk membantu rakyat di kawasan berkenaan yang dianggap sudah membawa kemenangan walaupun tewas dengan majoriti amat tipis di kawasan kubu kuat Pas itu.

''Oleh kerana pemimpin UMNO di sini termasuk Ketua UMNO Bahagian memintanya maka saya sahkan projek membina jambatan ini akan dilaksanakan dengan anggaran sebanyak RM8 juta sebagai penghargaan kepada mereka dan menunaikan janji pilihan raya.

''Saya anggap ini sebagai menghargai sokongan pengundi di Manek Urai yang sebenarnya mahukan perubahan, mudah-mudahan yang sikit itu (majoriti) akan menjadi kenyataan sikit masa lagi," katanya ketika berucap pada majlis tersebut.

Turut hadir isterinya, Datin Seri Rosmah Mansor dan Pengerusi Badan Perhubungan UMNO Kelantan, Datuk Mustapa Mohamed. Kira-kira 4,000 rakyat Kuala Krai menghadiri majlis itu.

Pada Pilihan Raya Kecil Manek Urai lalu, calon BN, Tuan Aziz Tuan Mat tewas dengan majoriti 63 undi kepada calon Pas, Mohd. Fauzi Abdullah.

Kekalahan tipis itu mengejutkan semua pihak kerana kawasan itu dikatakan kubu kuat Pas memandangkan pada pilihan raya umum lalu, calon Pas, Allahyarham Ismail Yaakob menang dengan majoriti, 1,352 undi.

Pilihan raya kecil itu diadakan ekoran kematian Ismail akibat pelbagai komplikasi di Hospital Raja Perempuan Zainab II, Kota Bharu.

Najib yang juga Pengerusi BN berkata, Kerajaan Pusat dan BN akan terus membela nasib rakyat Kelantan dan Malaysia seluruhnya.

Beliau menegaskan, ia berdasarkan kepada hala tuju untuk memperjuangkan Islam, menjadikan ummah yang progresif dan berjaya di samping keadilan untuk semua kaum.

Sumber : utusan

Kongsi Link Anda