Popular Today

Ahad, Ogos 17, 2008

Saiful atau Anwar yang cabar kewibawaan mahkamah?

0 Komen!!!
Mohd Saiful Bukhari Azlan yang mendakwa diliwat Penasihat Parti Keadilan Rakyat (PKR) Datuk Seri Anwar Ibrahim, sepatutnya mengemukakan segala dakwaan atau keterangan di mahkamah dan bukan di tempat awam serta disiarkan media, kata Setiausaha Agung, Persatuan Peguam Syarie Malaysia, Musa Awang.

Beliau berpendapat tindakan Mohd Saiful bersumpah laknat seolah-olah tidak menghormati dan mencabar kewibawaan insitusi mahkamah, demikian menurut laporan Bernama.

Cuma hendak tanya siapa yang sebenarnya yang tidak menghormati dan mencabar kewibawaan mahkamah?!!!!

Kessalahan ini sepatutnya diletakkan di atas DSAI kerana beliaulah yang mula-mula sekali mempertikaikan kewaibawaan mahkamah...

1. Sidang akhbar demi sidang akhbar yang dibuat bagi meyakinkan rakyat bagi menolak dakwaan Liwat beliau... Satu persatu kenyataan di buat DSAI yang sebenarnya menghakis keyakinan sistem keadilan negara... perkara inilah yang mencabar kewibawaan mahkamah.

2. Bukan sahaja tidak menghormati undang-undang negara ini bahkan membuat tindakan bacul.. kononnya dia akan dibunuh.. sehingga lari dan menyembunyikan diri di kedutaan Turki.. tetapi sehingga kini beliau bebas berkeliaran..boleh berceramah di mana-mana dan bertanding pula dalam pilihanraya!

3. Kemudian mengadu pula pada 'big brother' Amerika dan sekutunya supaya campur tangan dalam kes liwat... Ini maksudnya tidak percaya kepada sistem kehakiman negara...

4. Kemudian mengeluarkan laporan perubatan yang sepatutnya menjadi perkara sulit bagi setiap pesakit.... berapa banyak pelanggaran hak asasi manusia, hak peribadi pesakit yang telah dibuat demi DSAI...

5. Selepas itu pula, apabila pihak berkuasa meminta beliau memberikan kerjasama untuk siasatan dan diminta untuk menyerah diri di balai Polis, beliau ingkar.... beliau sengaja menggunakan cara yang sukar bagi memaksa polis menangkap beliau..

Semuanya ni sebenarnya menghina dan mencabar kewibawan mahkamah bagi mendaulatkan keadilan undang-undang di negara ini...

Jika Mohd Saiful dianggap cabar kewibawaan mahkamah sekali maka DSAI telah cabar kewibawaan mahkamah beribu kali banyaknya..

Fakta Sebenar: kenapa ramai pemimpin Melayu dan Islam keluar PKR

4 Komen!!!


Kita selalu didedahkan oleh PKR mengenai ahli UMNO yang keluar dari parti tersebut. Tetapi kita tidak didedahkan mengenai ahli PKR yang keluar, khasnya pemimpin-pemimpin PKR yang berjuang bersama-sama Anwar terdahulu dan sanggup berdemonstrasi dan ditahan ISA.

Kenapa mereka keluar dari PKR... mari kita lihat video klip ini... Fikirkanlah dan nilailah dengan hati tenang dan terbuka...

"TEPUK DADA TANYALAH IMAN"

Sumber:http://anwaribrahimdotcom.blogspot.com

Ezam : PKR Samseng bacul...!!

1 Komen!!!
Ezam dalam ceramah perdana sebentar tadi di Kg Tanah Liat, mengatakan "Dulu PKR pukul Wartawan perempuan kini dia pukul 2 orang wartawan.. ini samseng bacul"

Ini samseng bacul!...

Nampaknya PKR ni tak de kerja dah!.. hendak belasah wartawan pula.... Samseng bacul apa!

Kongsi Link Anda