Popular Today

Ahad, November 09, 2008

MASIH RAMAI SAYANGKAN UMNO

11 Komen!!!
Mesyuarat Bahagian UMNO akan berakhir pada hujung Minggu ini iaitu genap sebulan. Sehingga semalam Pengerusi lembaga Disiplin UMNO, Tan Sri Tengku Ahmad Rithauddeen Tengku Ismail melaporkan hampir 900 kes aduan politik wang yang diterima.

Dari satu sudut ianya boleh dilihat sebagai sesuatu yang serius, tetapi dari sudut yang lain betapa ahli UMNO mula sedar tentang keburukan poiltik wang dan semakin berani untuk tampil ke hadapan untuk membuat laporan. Bukankah ini satu perkembangan yang baik?. Adakah dahulu disebabkan kurangnya laporan politik wang bermakna tiada politik wang yang berlaku. Sehinggalah zaman Anwar jatuhkan Ghafar Baba ketika mahu menjadi Timbalan Presiden UMNO, adakah pada masa itu politik wang tidak berlaku..

Kini ahli UMNO semakin matang dan berani untuk mengelakkan diri dari terjerumus kehancuran parti yang disayangi iaitu parti UMNO. Jika mereka tidak sayangkan UMNO pastinya gejala politik wang ini akan dibiarkan. Apabila PAS juga melaporkan dakwaan politik wang berlaku di Kota Tinggi bermakna PAS juga sayangkan UMNO... tidak mahu parti keramat UMNO ini terus dihancurkan oleh politik sempit pihak yang mempunyai kepentingan diri.

Akhir sekali syabas kepada ahli UMNO kerana menunjukkan keberanian dan kematangan dan seterus menolak pemimpin yang menggunakan politik wang bagi mendapatkan jawatan...

Kongsi Link Anda