Popular Today

Sabtu, Februari 27, 2010

Ekonomi pulih : Penipuan bukti ANUwar AlJUBURI semakin bimbang

2 Komen!!!
Apabila DS Najib mengumumkan bahawa ekonomi negara kian pulih.. Berita ini pastinya akan menggembirakan semua rakyat Malaysia.

Mana taknya.. Dengan pemulihan ekonomi ini.. Yang akan dapat manfaat secara khususnya ialah rakyat.. Bila ekonomi pulih, pendapatan syarikat akan meningkat.. Permintaan bertambah, pembuatan Produk juga akan bertambah, maka ini akan memerlukan effort dari Syarikat. Maka syarikat akan mengupah pekerja berkali ganda melalui 'OT' dan sebagainya. Bila pendapatan meningkat maka pendapatan pekerja juga meningkat.. Hidup mereka akan selesa dan semakin mudah. Sebab itu ianya memberi manfaat yang besar kepada rakyat dan syarikat.

Namun pembangkang pastinya akan kecewa... Mereka mahu ekonomi jatuh, kerana dengan itu mereka boleh menimbulkan rasa tak puas hati rakyat terhadap kerajaan.

Jika ekonomi baik, pastinya rakyat akan selesa, bila mereka selesa pastinya mereka tidak akan menghentam kerajaan.

oleh sebab itu.. Pembangkang tiada pilihan iaitu ekonomi negara mestilah di sabotaj dan dibantutkan pemulihannya.

Baru-baru ini apabila DS Najib mengatakan ekonomi dah nak pulih, dengan jangkaan pertumbuhan ekonomi negara 5 peratus pada 2010. Datang si Anuwar AlJUBURI mendakwa bahawa inilah ekonomi paling lembap di Asia.

Kata AlJUBURI 'apa yang tidak diuar-uarkan oleh PM di sebalik anggaran pertumbuhan 5 peratus itu adalah hakikat pada kadar tersebut, Malaysia ditinggalkan jauh oleh negara-negara seperti korea selatan, Singapura, Taiwan, Indonesia, Thailand, Filipina malahan vietnam dalam 2010 kelak"

Apa yang Najib anggarkan pertumbuhan ekonomi pada 2010 berdasarkan perkembangan pertumbuhan positif ekonomi pada dengan kadar 4.5 peratus pada suku keempat 2009.

Apa yang didakwa ANUwar AlJUBURI bahawa pertumbuhan ekonomi Malaysia paling lemah antara negara Asia juga satu pembohongan kerana fakta Pertumbuhan ekonomi di negara yang disebut AlJUBURI adalah seperti berikut:

-Singapura : 3-5 peratus (MITI Singapura, Nov 09)
-Indonesia : 5 peratus (Presiden Bambang Yudhoyono, Ogos 2009)
-Indonesia : 4.8 Peratus (Business Monitor International, Sep 2009)
-Filipina : 2.6 - 3.6 peratus (the National Ekonomic and Development Authority, Phillipines)
-Filipina : 2.6 peratus (Business Monitor International, Sep 2009)
- Korea Selatan : 3.2 peratus (Business Monitor International, Sep 2009)
- Taiwan : 3.5 Peratus (Business Monitor International, Sep 2009)
- Thailand : 3.2 Peratus (Thai Military Bank, Nov 09)
- Vietnam : 6.5 peratus (Bank Pembangunan Asia, Sep 08)

Fakta di atas secara total menolak pembohongan AlJUBURI. Berbanding negara Asia yang lain ekonomi Malaysia di tahap sangat baik untuk pertumbuhan tahun 2010.

Inilah sebenarnya pengkhianat ekonomi negara.. yang mahu rakyat hidup sengsara, yang mahu rakyat terus dihimpit kesukaran. Tiada pertumbuhan ekonomi maka tiada nilai tambah dalam pendapatan rakyat.

Tindakan Anwar yang menakutkan negara asing seperti Australia dengan mendakwa tiada penghormatan terhadap agama lain mengenai Kalimah Allah tanpa memberitahu latar belakang sejarah negara ini. Begitu juga dengan kes liwat dan kes sebat Syarie.. di mana pembangkang telah menakutkan pelabur asing.

Inilah tindakan kurang ajar dari pembangkang sabotaj imej negara.

Rakyat perlu menolak pemimpin bangsat seperti ini yang mahu rakyat hidup susah kerana merekalah penyebab pelabur tidak berkembang apabila mereka asyik mencemarkan imej negara.
Attachment includes the note and its objects

Kongsi Link Anda