Popular Today

Khamis, Januari 07, 2010

Setiausaha agung PKR letak jawatan - Bukti PKR parti bermasalah

2 Komen!!!Setiausaha agung PKR, Datuk Salehudin Hashim telah meletak jawatan hari ini selepas berbulan-bulan tersebar spekulasi mengenainya.

salehuddin hishamBeliau telah menghantar surat peletakan jawatannya kepada Presiden PKR, Datin Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail dan Timbalan Presiden, Dr Syed Husin Ali serta kepada Ketua Umum Datuk Seri Anwar Ibrahim.

Alasan bagi peletakan jawatan itu adalah beliau ingin kembali kepada bidang minyak dan gas, yang diceburinya sebelum dilantik menjadi setiausaha organisasi PKR pada 2004.

Salehudin berkata, beliau menyertai (PKR) ketika keadaan parti itu tidak menentu, tetapi kini beliau meninggalkannya ketika keadaan semakin baik. - Malaysiakini

Hehehe... apa dah.. tak kanlah dalam keadaan PKR tengah untung besar, pengaruh kuat... alih-laih letak jawatan...

Kalau nak tipu tu biarlah lojik sikit.... tak habis-habis nak tipu rakyat!

berita tentang perletakan jawatan SU Agung PKR ni lama dah dengar... akhirnya disahkan oleh PKR... semua alasan PKR sama masa letak jawatan... tapi semua tak lojik,, mereka agak rakyat bodoh agaknya... tak habis habis nak tipu rakyat...

Sebagaimana di ketahui PKR ni parti 3A... Anwar, Azizah dan Azmin.. kroni dan nepostime.. berapa ramai pemimpin PKR terdahulu yang keluar kerana tertipu dengan janji Penjilat jubur DSAI...

Tindakan UMNO selari dengan majlis Fatwa

0 Komen!!!
Ramai yang membelasah UMNO khasnya pembangkang yang menuduh dengan pelbagai tohmahan seperti UMNO mahu jadi Hero, UMNO timbulkan perkauman, UMNO tidak toleransi.. namun hakikatnya tindakan UMNO selari dengan keputusan Majlis Fatwa kebangsaan berhubung isu kalimah Allah.

Keputusan Muzakarah Jawatankuasa Fatwa Kebangsaan Bagi Hal Ehwal Ugama Islam Malaysia yang bersidang kali ke-82 pada 5 hingga 7 Mei 2008 yang menyatakan bahawa lafaz Allah adalah kalimah suci khusus bagi agama serta umat Islam dan ia tidak boleh digunakan atau disamakan dengan agama bukan Islam lain.

Majlis Agama Islam Selangor menjelaskan sebarang membenarkan Herald-The Chatolic Weekly menggunakan kalimah Allah bertentangan dengan Enakmen Ugama Bukan Islam (Kawalan dan Perkembangan Di Kalangan Orang Islam) yang digubal berdasarkan Perkara 11(4) Perlembagaan Persekutuan yang memperuntukkan kalimah Allah hanya boleh digunakan umat Islam.

Bantahan UMNO bukanlah berasaksan emosi dan perkauman tetapi sebenarnya selari dengan kehendak agama sebagaimana Fatwa yang telah dikeluarkan.

Bukan sebagaimana tindakan pihak yang menuduh UMNO, tindakan mereka hanya berasaskan kepentingan politik sempit dan mahukan undi semata-mata apatah lagi mereka membelakangkan fatwa oleh Majlis Fatwa Kebangsaan.

Fernandes beli West Ham

0 Komen!!!

Datuk Seri Tony Fernandes


KUALA LUMPUR - Dua tokoh korporat tempatan, Datuk Seri Tony Fernandes dan Datuk Kamaruddin Meranum kini di peringkat akhir untuk membeli kelab bola sepak Liga Perdana England, West Ham United.

Sumber memberitahu, pembelian kelab yang dibimbing oleh Gianfranco Zola itu akan dimuktamadkan dalam tempoh dua minggu akan datang.

Katanya, menerusi pembelian tersebut, Fernandes, Ketua Pegawai Eksekutif Kumpulan AirAsia Bhd. (AirAsia) dan Kamaruddin, Timbalan Ketua Pegawai Eksekutifnya, akan memegang 51 peratus saham kelab tersebut.

''Pemilikan kelab West Ham oleh kedua-dua tokoh korporat itu adalah pelaburan peribadi dan ia tidak melibatkan kepentingan syarikat AirAsia,'' kata sumber tersebut.

Fernandes merupakan penyokong setia West Ham.

Beliau juga adalah Ketua Pasukan Lotus F1 Racing manakala Kamaruddin merupakan Pengarah pasukan yang akan beraksi dalam perlumbaan Formula Satu (F1) musim ini.

Tambah sumber tersebut, pemilikan kelab England itu turut membuktikan kemampuan rakyat Malaysia membeli sebuah kelab yang beraksi dalam liga bola sepak terkemuka di dunia.

''Pemilikan West Ham oleh kedua-dua tokoh korporat itu kena pada masanya kerana ketika ini para pemain bola sepak negara sedang mencari kelab untuk berlatih di Eropah.

''Atas semangat 1Malaysia, saya percaya mereka tiada halangan untuk memberi kebenaran jika Persatuan Bola Sepak Malaysia (FAM) mahu menempatkan para pemain negara di West Ham,'' kata sumber tersebut..

West Ham United berpusat di Upton Park, timur London, menduduki tangga keempat tercorot Liga Perdana England dengan mengumpul 18 mata dari 20 perlawanan, di depan, Bolton, Hull dan Portsmouth.

Antara pemain utama West termasuk Scott Parker, pemain kebangsaan England, Matthew Upson, penjaga gol Robert Green serta Kieron Dyer.

Musim lalu, West Ham menduduki tempat kesembilan dan kedudukan terbaik kelab itu dalam Liga Perdana ialah di tangga kelima pada 1998-99.

Pemuda UMNO Johor : Program Solat Hajat menentang Kalimah Allah oleh bukan Islam

0 Komen!!!

Kongsi Link Anda