Popular Today

Selasa, September 09, 2008

PAKATAN RAKYAT RESAH MENUNGGU 16 SEPTEMBER

0 Komen!!!
Keresahan pembangkang semakin ketara khasnya apabila PM membenarkan ahli Parlimen BN untuk membuat lawatan luar negara.

Keresahan Pekatan Rakyat (PR) ialah PR dilihat akan tidak lagi relevan selepas ini dan janji manis mereka memang tidak boleh 'dipakai'. Harapan penyokong mereka pastinya akan berkecai jika 16 September ini tidak menjadi kenyataan.

Bagi BN pula mereka dianggap sebagai berjaya, khasnya menahan dan menghalang serangan ombak 'tsunami' pembangkang.

Mulai hari ini 49 ahli Parlimen Barisan Nasional (BN) akan menyertai lawatan sambil belajar ke Taiwan. Daripada jumlah tersebut, 41 orang berlepas hari ini manakala lapan orang lagi, akan di sana esok. Pengerusi Kelab Penyokong Barisan Nasional (BBC), Datuk Bung Mokhtar Radin, yang akan berlepas bersama 41 ahli Parlimen tersebut pada jam 1.45 tengahari ini. Katanya, jumlah tersebut terdiri daripada 10 ahli Parlimen dari Sabah, 12 dari Sarawak dan bakinya dari Semenanjung Malaysia.Mereka dijangka mempelajari secara dekat program pertanian yang dilaksanakan di Taiwan.

Keresahan Pakatan Rakyat dapat dilihat melalui media pembangkang yang menghentam lawatan sambil belajar ini kerana beranggapan BN membawa lari ahli Parlimen mereka. Namun tidak perlu pedulikan tanggapan mereka.

Tindakan pemimpin dan media pembangkang yang terlalu mewar-warkan bahawa 16 September, Anwar akan menjadi PM mungkin tidak akan menjadi kenyataan. Ini akan menyebabkan Pakatan Rakyat malu besar kerana lebih sudu dari kuah....

Mungkin ada kebenaran yang dikatakan Hj Hadi "saya bukan ahli politik Mat Jenin. Saya, tak mahu berangan-angan macam Mat Jenin, baru nak panjat pokok kelapa dah berangan-angan". Apa yang dimaksudkan oleh Hj Hadi adalah angan-angan Mat Jenin Anwar Ibrahim yang telah mencanang bahawa beliau akan menjadi Perdana Menteri pada 16 September ini.

Dan menambah lagi keresahan Pakatan Rakyat sehingga kini tiada lagi Ahli Parlimen BN yang mengumumkan akan melompat parti dan tindakan membawa ahli Parlimen BN ke luar negara terus akan memusnahkan harapan mereka.

Namun apa akan jadi kepada Pakatan Rakyat (PR) sekiranya 16 September ini tidak menjadi kenyataan, nescaya PR akan tidak akan relevan selepas ini dan janji manis mereka memang tidak boleh 'dipakai'.

Hmmmm.... harap pembangkang terpaksa menjilat ludah mereka sendiri sekali lagi..

Kongsi Link Anda