Popular Today

Selasa, Mac 31, 2009

Pilihan pengundi : ikut Sultan atau ikut Penderhaka?

3 Komen!!!
Siapa yang akan pengundi Bukit Gantang pilih?,

1. samaada taat setia bersama Tuanku (calon BN)iaitu keputusan Tuanku Sultan melantik BN sebagai Kerajaan Negeri baru Perak kerana kerajaan Pakatan Rakyat telah hilang kepercayaan oleh kebanyakan ADUN. Kita boleh melihat bagaimana Pakatan Rakyat tidak lagi mendapat kepercayaa di Jerai Kedah.2. Atau mengikut penderhaka angkuh dan sombong (Calon PAS)yang derhaka titah sultan kerana dengan pertimbangan tuanku kerajaan Pakatan Rakyat tidak lagi mendapat kepercayaan ADUN maka Tuanku Sultan telah memerintahkan Nizar dan pembesarnya untuk meletak jawatan! tetapi dengan angkuh Nizar berkata "Mohon sembah derhaka".


Kenapa penderhakaan Nizar kepada sultan Perak sangat dahsyat?

2 Komen!!!
Derhaka: Terengganu vs Perak
PsyTroopers

Terengganu

Perhimpunan menyokong Idris Jusoh dilakukan di kediaman rasmi MB, bukannya di depan istana. (Tajuk pun "Kediaman Rasmi MB Kecoh". Tiada batu dibaling ke arah kediaman rasmi MB.

Perak

Perhimpunan menyokong boneka DAP dilakukan di hadapan ISTANA. Bukannya di depan rumah Zambry. Kereta ISTANA habis dibaling batu. Siap ada skuad berani mati berguling atas jalan pegang bendera Palestin terbalik. Apa cerita? Derhaka tahap ultra dah tu. Habis ditahan kereta ISTANA.

Terengganu

Banner Idris Natang ditujukan oleh penyokong Idris kepada Ahmad Said memandangkan dibuat di depan kediaman rasmi MB. Bukan di depan istana. Jadi ianya tidak bermaksud ditujukan kepada Sultan. Tapi bagi saya penyokong Idris masih lagi bodoh dan bengap. Dah Sultan pilih Ahmad Said, akur je la kan. Tutup buku. Pandang depan tak payah tengok belakang lagi.

Perak

Banner online cerca Sultan dan mengatakan Sultan anjing, murtad dan segala maki hamun boleh dibaca di Buku Pelawat Pejabat Sultan Perak dan disiarkan para pendokong PR dan diapi-apikan para pemimpin dan aktivis PR. Blogger Hindraf (menyokong kuat PR) secara kurang ajar cakap Sultan anjing apa cerita?

Terengganu

Idris Jusoh telah memohon menghadap Agong, Pemangku agong dan MPPR demi memohon ampun dari pihak istana negeri dan Duli Yang Maha Mulia Seri Paduka Baginda Yang Dipertuan Agong Tuanku Mizan.

Perak

Nizar derhaka. Nizar Tidak memohon ampun tetapi memohon derhaka! Mengarahkan penyokong Pakatan laknat untuk turut sama derhaka kepada sultan! Karpal saman Sultan!. "Singh is King". Kepala hangguk dia. Ingat dia raja ke? Nizar heret kes ke mahkamah. Sivakumar heret ke mahkamah juga. Tak selesai cara baik pun. Tak ada niat langsung nak mohon ampun?
--------

Paling jijik diheret hingga ke Pilihanraya Kecil. Jadi calon semata-mata nak tunjuk kalau dia menang maknanya Sultan salah buat keputusan? Apa motifnya?

Nizar jadi calon (boneka DAP) di Bukit Gantang sebenarnya nak lawan siapa? Sultan atau BN? Kalau BN mengapa tidak mahu memohon ampun dari Sultan? Mengapa tidak mengarahkan Karpal memohon ampun dari Sultan sebab kurang ajar dengan Sultan?

Tapi sayang, ramai orang Melayu kita jadi bengap dan bodoh disebabkan terlalu taksub dengan DAP. Sanggup diperguna Karpal & Ngeh Nga!

Rujuk:
http://kembarapolitik.blogspot.com/2009/02/kesetiaan-kepada-raja-dan-negara.html
http://kembarapolitik.blogspot.com/2009/03/nizar-boneka-dap-sampai-mati-zambry.html
http://www.myKMU.net/modules.php?name=News&file=article&sid=7746
http://kembarapolitik.blogspot.com/2009/03/pusat-tahfiz-di-setiap-daerah.html

Sumber : http://p59.bukitgantang.net

Nizar pencacai DAP

0 Komen!!!

Pembangkang dikecewakan - 3 April...Najib Perdana Menteri baru

0 Komen!!!
Pembangkang dikecewakan sekali lagi, usaha mereka untuk mengadu domba antara Pak Lah dan najib tidak percaya.

3April 2009, telah dijadikan sejarah untuk Najib mengangkat sumpah sebagai Perdana Menteri ke-6

Semasa mengulong perbahasan di di Perhimpunan Agong UMNO Sabtu,Datuk Seri Abdullah Ahmad Badawi secara jelas memberitahu seluruh para perwakilan UMNO di Dewan Merdeka PWTC beliau akan mengadap Yang Dipertuan Agong pada Khamis 2 April ini bagi mendapatkan perkenaan melaksanakan peralihan kuasa kepada Datuk Seri Najib Tun Razak.

Namun dalam sidang akhbar selepas perhimpunan itu berakhir masih ada wartawan yang nak pancing tarikh beliau akan serah kuasa kepada Najib.

Malah selepas Majlis Pelancaran Puncak Baru Sempena Pembangunan Semula Tapak Pasar Minggu Kampung Bharu ,Kuala Lumpur Isnin beliau terus diajukan dengan soalan yang hampir sama.

''Tunggu ajelah. Jangan minta saya cakap apa-apa. Semua ini akan berlaku bila tiba masanya kerana peralihan kuasa akan berlaku," kata Abdullah menjawab soalan berkenaan.

Difahamkan Perdana Menteri tidak dapat menyatakan tarikhnya kerana secara rasmi beliau perlu mendapat perkenaan tarikhnya dari Yang Dipertuan Agong terlebih dahulu.Atas sebab itu beliau hanya dapat menyatakan tarikh mengadap Seri Paduka sahaja.

Apapun sumber-sumber yang layak dipercayai memberitahu Agendadaily Isnin jika tidak ada aral melintang majlis angkat sumpah Najib sebagai Perdana Menteri baru akan berlangsung di Istana Negara pada jam 9 pagi Jumaat 3 April ini.

Sumber : AgendaDaily

Zaman gelap bangsa Melayu

2 Komen!!!
Adakah P.059 menandakan bermulanya zaman gelap Bangsa Melayu dan Institusi diRaja...

Melihat dari senario semasa dengan isu dan putar belit yang sedang dicanaikan oleh Pakatan pembangkang serta disokong oleh segolongan pengikut fanatik dan serta mereka yang terpengaruh dengan dakyah Pas maka b oleh dibuat kesimpulan ianya adalah zaman kegelapan Melayu yang kecil sebelum berlakunya zaman kegelapan yang besar jika PAS menang dalam pilihanray kecil Bukit Gantang.

Ini kerana sebagaimana yang dikatakan oleh Raja Muda Perak, Raja Dr. Nazrin Shah bahawa terdapat hakikat kewujudan usaha radikal oleh pihak-pihak tertentu yang boleh dilihat pihak tersebut ialah Pakatan Rakyat untuk mengubah resipi kekuatan bangsa Melayu.

Dengan jelas resipi yang mahu diubah oleh Pakatan Rakyat itu terdiri daripada faktor-faktor agama, bahasa dan budaya di bawah naungan dan perlindungan raja-raja Melayu serta termaktub dalam Perlembagaan.

Dalam konteks bangsa Melayu di negara ini, resipi kekuatan itu merujuk kepada elemen utama penyatuan dan kekuatan bangsa.

Kita boleh melihat dengan jelas usaha PAS dan PKR yang bergabung dengan DAP yang membentuk Malayan Union baru yang mahu hapuskan kekuatan orang Melayu dan menjadikan orang Melayu berpecahbelah.

Dan ini ditambah pula kenyataan Tun Dr Mahathir yang menyifatkan tindakan Pakatan Rakyat lebih merbahaya dari Malayan Union

“Tetapi negeri Melayu – bukan negeri orang Melayu. Dahulu mungkin. Tetapi tidak sekarang. Sekarang Malaysia, hak orang Malaysia dan bukan hak orang Melayu. Kesanggupan dan kerelaan orang Melayu berkongsi milik negara ini tidak sedikit pun dihargai.

“Pemberian satu juta kerakyatan oleh Tunku Abdul Rahman Putra kepada kaum lain tidak dihargai bahkan tidak diingati, dilupakan dengan begitu sahaja,”katanya.

Inilah sebenarnya bermulanya zaman gelap bagi orang Melayu akibat politik rakus Pakatan Rakyat yang tidak menghiraukan latar belakang sejarah, budaya dan sensitiviti kaum di negara ini.

Melayu pakatan rakyat hari ini dilihat sebagai alat untuk DAP, mereka yang sanggup dihadapan bila melakukan demosntrasi sedangkan kaum Cina tidak pernah pun bersama mereka pada setiap demonstrasi yang mereka lakukan.

Melayu jugalah yang biadap dan sembah derhaka serta menyanggah titah sultan. Nizar pada sidang media Pakatan Rakyat Perak telah berkata "Tuanku mentitahkan saya meletakkan jawatan sebagai Menteri Besar, tetapi saya tidak setuju"

Sebagai seorang Menteri Besar yang sepatutnya taat setia kini menjadi jebat derhaka. Bukan sahaja beliau menderhaka bahkan membawa rakyat seluruhnya menderhaka terhadap sultan.

Apakah maknanya jika titah sultan tidak lagi dihormati dan digunapakai oleh mereka yang telah dilantik oleh baginda untuk taat setia. Apakah jenis manusia seperti ini, seperti seorang tuan telah memberi sesuatu alat (jawatan)untuk dipinjamkan tetapi boleh mengaku bahawa alat itu dia yang punya!Ianya sangat memalukan!

Oleh itu amat penting bagi umat Melayu sedar dan bangkit dengan segala kedajalan yang sedang dibawa oleh Pakatan Rakyat. Mereka sanggup menggadai apa sahaja walaupun Tanah Milik Orang Melayu, Hudud dan sebagainya. Mereka sanggup merobek kekuatan dan budaya bangsa Melayu.

Pas panik!

0 Komen!!!
Pas panik sehingga Ismail berjalan dengan jentera parti komponen pun dipersoalkan... Teruk sangat dah panik Pas ni..

Mereka terlupa Barisan Nasional ini telah lebih 50 tahun hidup bersama parti komponen. BN juga merupakan sastu institusi dan entiti yang sah di sisi undang-undang. Bukannya sebagaimana Pakatan Rakyat, dahlah berkesedudukan haram tanpa akad, apatah lagi haram disisi undang-undang.

Ismail mengulas dakwaan pengarah pilihan raya PAS Pusat Datuk Mustafa Ali hari ini bahawa beliau tidak berdikari dan terpaksa bergantung kepada pemimpin parti komponen untuk menjayakan kempennya pada pilihan raya kecil Bukit Gantang.

Calon Barisan Nasional (BN) Ismail Saffian selesa dengan pendekatan kerjasama pemimpin parti-parti komponen dalam kempen pilihan raya kecil Parlimen Bukit Gantang.

"Bukanlah sesuatu yang luar biasa untuk saya bekerjasama dengan pemimpin parti komponen lain dalam pilihan raya kecil ini," katanya.

Bercakap kepada pemberita semasa berkempen dari rumah ke rumah di Kampung Baru Temerloh dekat sini petang ini, Ismail berkata BN bekerja sebagai satu pasukan berdasarkan kepada semangat pemuafakatan dalam BN.

"Saya fikir tidak salah saya berjalan dengan pemimpin MCA, pemimpin Gerakan sebab mereka sebenarnya lebih rapat dengan masyarakat Cina... jadi saya kena bekerja dengan mereka.

"Itu semangat yang kita gunakan dalam BN, sebab itu kita ada BN," katanya kepada pemberita selepas kempen rumah ke rumah di Kampung Baru Temerloh dekat sini hari ini.

Mereka terlupa Pakatan Rakyat tu baru setahun... tu pun tak de akad nikah pun, kira bersekedudukan haram sahaja. Satu hari nanti jika dah puas dan bosan mulalah cari yang lain.. khasnya PAS... berapa banyak parti politik telah menjadi pemuas nafsu PAS.. sering bertukar ganti.. kalau dulu Semangat 46, lepas tu Barisan Alternatif dan sekarang Pakatan Rakyat.

Nak ada akad duduk bersama tidak boleh.... agama lain-lain, nikah tak sah... kira duduk bersedudukan sahajalah...

Berita baik buat BN - angin perpaduan mula bertiup dalam BN!

2 Komen!!!
Nampaknya angin perpaduan terus bertiup dalam BN. Selepas UMNO menunjukkan kesatuan dan perpaduan. Kini diikut oleh MCA pula..

MCA juga dilihat ke arah penyatuan, apabila orang nombor dua parti dan bekas Menteri Kesihatan Datuk Seri Dr Chua Soi Lek muncul membantu Barisan Nasional (BN) dalam dua pilihan raya kecil, Dewan Undangan Negeri (DUN) Bukit Selambau, Kedah and Parlimen Bukit Gantang, Perak.

Melihatkan penampilan dan mood, nampaknya timbalan presiden MCA itu telah mengetepikan "perbezaan" beliau dengan presiden parti Datuk Seri Ong Tee Keat untuk hadir bersama-sama membantu rakan-rakan mereka dalam BN menghadapi PKR di Bukit Selambau dan PAS di Bukit Gantang.

Dr Chua, bersama-sama dua naib presiden MCA Datuk Seri Dr Liow Tiong Lai dan Datuk Seri Dr Ng Yen Yen pada hakikatnya hadir dengan pemimpin komponen BN lain semalam semasa proses penamaan calon untuk pilihan raya negeri Bukit Selambau, untuk memberikan sokongan kuat kepada calon BN Datuk S. Ganesan daripada MIC.

Pada masa yang sama, Ong dan delegasi MCA menyertai pemimpin komponen parti BN lain yang diketuai timbalan presiden Umno yang baru dipilih Tan Sri Muhyiddin Yassin mengiringi calon BN Ismail Saffian ke pusat penamaan calon di Dewan Majlis Perbandaran Taiping untuk pilihan raya kecil Parlimen Bukit Gantang.

Pada proses penamaan calon di Bukit Selambau, Dr Chua mempunyai jadual yang sibuk dengan berucap pada majlis makan malam anjuran MCA Merbok, yang dihadiri kira-kira 1,000 orang.

Inilah bukti tranformasi UMNO dan terus diterjemahkan dalam BN. Sebab itu Pas semakin panik melihat perubahan yang berlaku dalaman BN.

Ini merupakan berita baik untuk BN dan rakyat seluruhnya.. angin perpaduan dan kesatuan terus bertiup dalam BN.

Hidup BN... wadah bangsa Malaysia bersatu!

Harga ayam turun lagi esok - terima kasih daun keladi

0 Komen!!!
KUALA LUMPUR: Harga ayam daging akan turun lagi sebanyak 30 sen sekilogram di seluruh negara mulai esok, pengumuman kedua penurunan harga selepas yang pertama, Khamis lalu. Pengerusi Persekutuan Persatuan Penternak Malaysia Kwei Yew Tong, berkata harga ayam ladang turun daripada RM3.30 kepada RM3 sekilogram, harga borong daripada RM4 kepada RM3.70 sekilogram dan harga runcit daripada RM4.70 kepada 4.40 sekilogram.

Harga borong ayam bersih akan turun daripada RM4.70 kepada RM4.35 sekilogram sementara harga runcit ayam bersih dengan betis, kepala, hati dan hempedal turun daripada RM5.55 kepada RM5.20 sekilogram.

Dalam kenyataan beliau di sini hari ini menyatakan bahawa harga runcit ayam bersih tanpa betis, kepala, hati dan hempedal turun daripada RM6.90 kepada RM6.50 sekilogram.Katanya harga ayam turun disebabkan bekalan ayam berlebihan di Semenanjung berikutan dengan kegawatan ekonomi.

Beliau berharap pengguna mengambil peluang dengan penurunan harga ini agar membeli lebih banyak ayam untuk mengurangkan bekalan berlebihan.

Bagaimanapun penurunan harga ini hanya bagi ayam pedaging untuk kegunaan tempatan dan bukan untuk eksport. - Bernama

Kongsi Link Anda