Popular Today

Rabu, Ogos 20, 2008

TABIK SPRING!!!!! BUAT KOH TSU KOON

5 Komen!!!
Hebat dan bergaya....dan tahniah!!!!

Itulah kesimpulan yang boleh dibuat selepas melihat debat antara Tan Sri Koh Tsu Koon dan Lim Guan Eng....

Semua persoalan dapat dijawab oleh Sri Koh Tsu Koon dengan tenang dan tersenyum... Hakikatnya tuduhan yang dibuat oleh Lim Guan Eng tidaklah mempunyai asas yang kukuh.

Lim Guan Eng boleh dikatakan gagal mengemukakan hujah yang kukuh bersama fakta dan bukti. Seperti pembangkang cabuk, hanya mahu menempelak pihak lain atas kegagalan kerajaan negeri yang ditadbirnya.

Ketiadaan fakta bila berbahas. Semasa berdebat, tiada satu fakta yang jelas dan tepat. Semuanya bersifat umum dan tidak spesifik dan seolah-olah hanya cuba memanipulasikan isu.

Sikap perkaumannya jelas apabila dia dengan sengaja menggunakan kerajaan UMNO apabila cuba menuduh “skandal tanah” itu. Semua orang tahu bahawa Pulau Pinang dipimpin oleh Gerakan di bawah BN. Jelas dia cuba untuk memburukkan nama baik orang Melayu dengan tuduhan tidak berasas itu.

Dalam isu tanah tersebut, kata Lim Guan Eng (LGE), beliau telah menukarkan pegawai yang dikatakan terlibat dengan kes tanah tersebut ke pejabat lain. Tiadalah tindakan disiplin yang diambil. Dan menuduh bahawa kerajaan BN sebelum itu tidak mengambil apa-apa tindakan.

Tan Sri Koh Tsu Koon menjawab bahawa pada zaman beliau, BPR telah 2 kali membuat siasatan namun hasilnya... dakwaan itu tiada asas yang kukuh. Seterusnya beliau mempersoalkan dan mencabar, bahawa tindakan LGE hanya menukar pegawai tersebut bukanlah mengenakan tindakan disiplin dan beliau juga mencabar agar LGE membuat siasatan BPR semula. Dan inilah yang tidak dibuat oleh LGE sepanjang hampir 6 bulan memerintah..

Lim Guan Eng nampaknya macam bodoh atau buat-buat bodoh, kerana masih tidak memahami yang di sampaikan oleh Koh Tsu Koon...

Sebagai orang biasa seperti saya melihat bahawa Tan Sri Koh Tsu Koon menang dalam debat ini..

Rasanya selepas ni ramai rakyat akan yakin Tan Sri Koh Tsu Koon akan kekal dalam BN.


Keputusan Debat (Markah)

Tan Sri Koh Tsu Koon - 75%
Lim Guan Eng - 25%TABIK SPRING!!!!! BUAT KOH TSU KOON

PARTI KUAT RABA + PARTI KUAT RASUAH (PKR2)

1 Komen!!!
Gambar : Agenda Daily

Bapa borek anak rintik... Pemimpin gila kuasa dan kuat nafsu...
Anak buah pun sama...


Wan Azizah sanggup meletakkan jawatannya sebagai Ahli Parlimen Permatang Pauh demi suaminya, DSAI
yang gila kuasa. Sehingga kerajaan terpaksa membazir masa dan duit untuk melaksanakan Pilihanraya Kecil semula.

Manakala anak buahnya pula Selepas kejadian penyokong PKR memukul jurugambar, kemudian meraba petugas BN dan sekarang EXCO PKR (Negeri Perak) kini ditahan atas tuduhan rasuah wang dan seks.

Menurut laporan berita, Dua Exco Kerajaan Perak merupakan antara enam orang yang ditahan Badan Pencegah Rasuah (BPR) kerana disyaki terlibat dalam perbuatan rasuah berkaitan satu projek perumahan di Seri Iskandar, Perak.

Lima suspek berusia 45 hingga 57 tahun ditahan pukul 6 petang semalam hasil maklumat orang ramai manakala seorang lagi anggota Exco itu ditahan pukul 10.30 pagi ini.

Laporan
Berita Harian sebelum itu, menyebutkan kedua-dua Exco dari Parti Keadilan Rakyat (PKR)itu ialah Jamaluddin Mohd Radzi (Exco Pembangunan Usahawan, Koperasi, Pertanian dan Perdagangan) dan Kapt (B) Osman Mohd Jailu (Exco Pelancongan, Pembangunan Insan dan NGO).

Jamaluddin juga Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) Behrang), manakala Osman adalah Adun Changkat Jering.

Tiga daripada suspek termasuk anggota Exco itu ditahan sejurus mereka menerima suapan berjumlah lebih RM105,000 sebagai balasan untuk
mempercepatkan proses permohonan projek perumahan bernilai RM180 juta.

BPR dalam kenyataannya di sini hari ini berkata, mereka juga
disyaki terlibat dengan rasuah seks.

Menteri Besar Perak, Datuk Mohammad Nizar Jamaluddin dan ibupejabat BPR di Putrajaya dijangka mengeluarkan kenyataan mengenainya.

Mengulas mengenainya, Pengerusi DAP Perak yang juga ahli exco kanan kerajaan negeri, Datuk Ngeh Koo Ham menyifatkan penahanan dua pemimpin Pakatan itu sebagai satu tindakan Barisan Nasional untuk melemahkan kerajaan negeri.

Namun mengikut sumber dalaman, kedua-dua exco ini biasa membangkitkan kemarahan EXCO Kanan negeri Perak itu. Ianya berikutan mereka selalu berselisih faham dengan barisan EXCO dari DAP ini.

Jawapan dan tindakan DAP telah dijangka pastinya mereka akan menyalahkan pihak ketiga dan tidak akan mengaku kesalahannya...

Isu menolak kesalahan kepada BN, BPR dan sebagainya sudah menjadi stereotype bagi pembangkang.....

Hakikatnya menurut laporan BPR bahawa tertuduh ditangkap selepas disahkan menerima suapan rasuah.. Pastinya menjadi kebiasaan BPR untuk merisik dan mengekori ke mana sahaja 'suspect'....

Jadi tak payahlah menyalahkan pihak lain... hakikatnya ini mungkin jalan pintas untuk EXCO Perak tersebut menjadi kaya khasnya apabila mereka mempunyai kuasa. Kerana belum pasti kerjaan DAP Perak akan bertahan 4 tahun lagi...

Sumpah Saiful tak tiru cara Kristian: Mufti WP

0 Komen!!!
Mengenai hukum memegang Al-Quran ketika bersumpah, Wan Zahidi memetik sumber dari kitab “Fatwa Syarriah” oleh Al-Sheikh Hasanin Muhammad Makhluf, mantan Mufti Mesir dan Sheikh Muhammad Abu Zuhrah dalam bukunya “Fatawa al-Sheikh Muhammad Abu Zuhrah.

Beliau berkata Al-Sheikh Hassanin dalam kitabnya telah memetik pendapat Al-Imam Al-Ain iaitu “ Jika seseorang bersumpah dengan mushaf, atau meletakkan tangan ke atasnya, atau berkata: "Demi Quran ini - maka ia adalah sumpah yang sah.” Wan Zahidi berkata ini berupakan pendapat Imam Shafie, Imam Hanafi dan Imam Hambali.

Katanya Sheikh Muhammad Abu Zuhrah dalam kitabnya telah menyatakan bahawa “Bersumpah dengan nama Allah dengan meletakkan tangan ke atas mushaf adalah sumpah yang sah.”

“Daripada huraian itu dapat disimpulkan bahawa sumpah yang dilakukan oleh Mohd Saiful adalah harus dilakukan dan tidak bercanggah syariat Islam,” katanya.

Klik di sini untuk baca selanjutnya>>

Kongsi Link Anda