Popular Today

Selasa, Julai 16, 2013

YB Simpang Renggam bakal digantung kerana dakwa Anwar ada banyak duit di bank luar negara!!

1 Komen!!!

Hari ni YB Simpang Renggam jadi hero.. patut ramai lagi MP BN ada yg berani macam ni apabila mendakwa Ketua Pembangkang Datuk Seri Anwar Ibrahim memiliki wang ratusan juta ringgit dalam akaun bank luar negara (klik sini).

"Jeff Ooi telah membangkitkan isu ini dan Yang Dipertua telah memberi peluang kepada Simpang Renggam (Liang Teck Meng) menarik balik kenyataannya tapi dia menolak. Jadi Yang Dipertua kata isu itu akan didebatkan,"

kita lihat sahaja kemampuan kempen pembangkang hanya dengan menguasai 3 negeri atkkanlah mampu kempen secara bermewah2 dengan lori trailer, pentas bergerak dan sebagainya. Bukan setakat tu sahaja naik jet peribadi serta helikopter untuk berkempen.. itu tak termauk planing Anwar 16 September yang mahu beli MP BN sudah tentu kos duit berjuta ringgit.. 

jadi apa salahnya yang dinyatakan oleh YB Simpang Renggam.. 

Jadi apa lagi ayuh kita bahaskan!!

Ps: kekayaan Anwar bukan sahaja boleh beli barang tapi boleh juga beli orang!! hehe jgn lupa tu!!


Alvin dan Vivian akan ditahan di bawah akta hasutan dan akta Komunikasi dan Multimedia??

0 Komen!!!

Dah tiba masanya mereka yang menghina islam atau sengaja membuat rasa tidak selesa di kalangan masyarakat majmuk ini diberikan tindakan tegas..

Menurut Agenda Daily Apa yang diberitahu oleh Peguam Negara Tan Sri Gani Patail Selasa mungkin akan mengundang rasa gerun mereka yang gatal tangan nak persenda agama orang lain dan lain-lain yang menyentuh sensitiviti seumpamanya.

Tindakan Alvin Tan dan Vivian Lee memang sangat melampau.. dan juga jangan ingat mereka hanya boleh didakwa di bawah Akta Komunikasi dan Multimedia saja kerana isu 'selamat menyambut Rahadhan bak kut teh'. Aksi biadap pasangan ini bukan ini sahaja bahkan sebelum ini lagi yang berbentuk provokasi.


Menjawab soalan wartawan semasa sidang akhbar selepas satu majlis di Bangi,Gani mengesahkan Akta Hasutan boleh digunakan untuk siasat dan dakwa mereka.

Katanya pertimbangan akan dibuat untuk tujuan berkenaan.

Hukuman dibawah Akta Hasutan adalah lebih berat dibandingkan dengan bawa Akta Komunikasi dan Multimedia.

Menurut Gani pasangan Alvin dan Vivian boleh didakwa serentak dibawah dua akta berkenaan.

Namun kalau diingatkan kembali.. mereka hanya iku gaya kepimpinan mereka iaitu Anwar Ibrahim... bapak borek, anak rintik..Ambiga perlu cermin diri sebelum tuduh SPR!!

1 Komen!!!
Ambiga masih menuduh SPR gagal membersihkan daftar pemilih  tapi peliknya pada pilihanraya Umum yang lepas tiada pula petisyen yang mempersoalkan tntg senarai daftar pemilih ni.. petisyen lebih bersifat teknikal dan tentang dakwat kekal..

Jika ambiga betul perjuangkan tentang pilihanraya yang bersih.. Ambiga juga patut soalkan integriti PR kerana semasa PRU13 pakatan telah tuduh pilihanraya tidak sah dengan mendakwa 40 ribu bangladesh dibawa masuk untuk mengundi dan isu blackout.. Ambiga patut meminta PR kemukakan bukti.. kerana setiap dakwaan perlu kemukakan bukti..

Namun malangnya ianya tidak terjadi kerana Ambiga hanyalah anjing belaan PR yang menyalak bagi pihak PR.. sedangkan PR sebenarnya yang main kotor dengan melempar fitnah terhadap SPR seperti dakwaan pengundi bangla dan blckout tetapi hakikatnya.. ianya sesuatu yang sengaja direka-reka oleh PR.. sangat memalukan..; apabila pembohongan PR mengenai perkara ini terbongkar.

SPR telah buat yang terbaik untuk menjadikan perjalanan Pilihanaraya ini telus.. tetapi yang mengotorkan perjalanan Pilihanraya ialah PR!!

Kongsi Link Anda