Popular Today

Rabu, Disember 14, 2011

Takut diliwat!!! Semakin ramai tinggalkan PKR

0 Komen!!!
Lim Boo Chang umum keluar PKR

GEORGETOWN: Ketua Cabang Parti Keadilan Rakyat (PKR) Bahagian Bukit Gelugor, Lim Boo Chang mengumumkan beliau keluar daripada parti itu berkuatkuasa serta-merta dan menyertai parti Gerakan Rakyat Malaysia (GERAKAN).

Boo Chang berkata, beliau keluar daripada PKR selepas hilang keyakinan terhadap parti itu yang gagal menepati janjinya untuk mereformasikan rakyat, persaingan sesama sendiri yang melampau dan tindakan parti yang sering mengenepikan ahlinya.

Dalam sidang media sebentar tadi, Boo Chang juga mengumumkan peletakan jawatan sebagai Ahli majlis Perbandaran Pulau Pinang (MPPP).

p.s: pesanan untuk rakyat Malaysia untuk keluar segera meninggalkan PKR jika tidak mahu diliwat oleh ANuwar!!!!

Panas.. Anwar tidak nafikan perbuatan liwat!!!

0 Komen!!!
hahaha.. akibat asyik salahkan orang lain.. akhirnya anwar masuk perangkap sendiri.. rupa-rupanya sepanjang perbicaraan kes liwat Anwar.. ANUwar tak pernah nafikan perbuatan liwat tersebut.. iaitu isu asas perbicaraan liwat..

Itulah akibatnya jika asyik salahkan hakim, salahkan najib... semua orang salah..

Antara yang diulas...

Mohamed Yusof berhujah tertuduh tidak mempertikaikan keterangan pendakwaan itu antaranya, dia berada di unit bersebelahan kondominium sebelum kejadian, Mohd Saiful menghantar sampul surat kepadanya di tempat kejadian, keretanya dilihat tiba dan keluar dari tempat kejadian dan dia dilihat dalam rakaman kamera litar tertutup (CCTV) menaiki tingkat lima kondominium itu ketika kejadian liwat didakwa berlaku.

“Oleh itu, perlu dilihat ketiadaan atau kegagalan tertuduh untuk mencabar semua bukti berkenaan membawa kepada pengakuan seterusnya membentuk bukti sokongan terhadap pertuduhan.

“Tertuduh juga tidak menjelaskan dakwaan air maninya yang ditemui dalam dubur pengadu, maka penemuan konklusif terhadap bukti itu tidak pernah dicabar.

“Perlu ditekankan di sini tiada sebarang keterangan oleh tertuduh kejadian liwat itu tidak mungkin boleh berlaku berikutan keadaan fizikal dan kesihatannya.

“Keterangan yang diberikan dari kandang tertuduh juga menyamai keadaan di mana tertuduh berdiam diri apabila dipanggil membela diri kerana tiada bukti dikemukakan bagi pertimbangan mahkamah, maka ia bukan saja gagal menimbulkan keraguan munasabah, malah sebarang keraguan terhadap kes pendakwaan,” katanya.
Baca Selanjutnya di sini..

Kongsi Link Anda