Popular Today

Ahad, Oktober 03, 2010

Father Guan Eng arah DAP Perak tutup mulut

1 Komen!!!

Demokrasi, telus, integriti, kebebasan.. itulah perkataan yang biasa bermain di kalangan pemimpin DAPigs.

Tapi itu semuanya bila melibatkan orang lain atau parti lain.. tetapi amalan itu sebenarnya mati di dalam pasrti DAPigs.

Rakyat Perak perlu diberitahu kebenaran menganei apa yang berlaku dalam DAP Perak sehingga berlakunya krisis kepimpinan dan masalah dalaman yang besar.

Namun DAPigs ini bukanlah amalkan ketulusan dan ketelusan yang sebanar, terkini Nga berkata keputusan mendiamkan diri ini disarankan oleh Lim Guan Eng [rujuk sini].

Sebelum itu, KULA diarah bercuti oleh Lim Kit Siang
“Beliau tidak minta, tapi perkara itu disyorkan kepada beliau agar pergi bercuti,” kata Lim
Pemimpin-pemimpin DAP Perak mencapai persetujuan awal untuk mengambil pendirian menutup mulut berhubung krisis kepimpinan sementara menanti kepulangan timbalan pengerusi negeri, M. Kulasegaran yang kini berehat di Nepal.

Dalam kenyataan bersama pagi ini, Pengerusi DAP Perak Datuk Ngeh Koo Ham dan naibnya A. Sivanesan menekankan bahawa pergolakan kepimpinan negeri harus diselesaikan secara dalaman.

Kedua-dua mereka mendakwa keputusan itu dilontarkan oleh Setiausaha Agung DAP Lim Guan Eng ketika perbincangan dengan Ngeh.

Menurut sumber dalaman, krisis ini berlaku apabila ngeh menunjukkan kuasa ala komunisnya akan menjatuhkan sesiapa yang menentang mereka. Umum mengetahui nepotisme yang berlaku dalam DAPigs Perak.. siapa lagi yang bersaudara ngah dan ngeh..

Ngah dan Ngeh la sebenarnya yang menguasai DAP Perak dan bertindak membuat pelbagai keputusan. Ianya bukanlah sesuatu yang memeranjatkan, kerana DAPigs ini memang terkenal dengan parti nepotisme.. Karpal Singh dan anaknya Gobind Singh Deo.. Lim Kit Siang dengan anaknya Lim Guan Eng... kempinpinan DAP adalah kerajaan dinasti.. yang akan diturunkan turun temurun..

Harga Rokok Naik Esok

3 Komen!!!PETALING JAYA: Mulai Isnin ini, harga rokok dijangka meningkat sebanyak 70 sen bagi satu pek 20 batang rokok.

Menurut laporan media berbahasa Cina, semua pek 20 batang rokok yang dijual pada harga RM9.30 sekarang, akan berharga RM10 satu pek.

Menurut sumber, kenaikan harga sebanyak 70 sen itu ialah salah satu kenaikan harga tertinggi untuk rokok. Sebelum ini, kenaikan harga rokok adalah antara 10 sen hingga 30 sen.

Pek rokok bergred tinggi dijangka berharga RM14.

Sumber menjangkakan kenaikan harga itu akan menyebabkan jualan rokok menurun sebanyak 10 peratus.

Sumber : Mstar

Kronisme dan Gengterisme di meyuarat PKR Sabak Bernam

2 Komen!!!

Pelbagai Insiden telah berlaku dalam pemilihin PKR.. minggu lalu perjalanan mesyuarat PKR adalah yang terburuk dalam sejarah parti politik Malaysia..

Jika minggu lepas mesyuarat cabang berlaku tindakan samseng, ugut, gaduh dan sebagainya.. minggu ini pula berlaku serangan hentak kerusi oleh ahli PKR.. bukan sahaja kepada sesama PKR, wartawan juga menjadi mangsa serangan ahli PKR [rujuk sini]
Dua beranak dan dua wartawan termasuk seorang jurukamera diserang sekumpulan lelaki yang tidak dikenali semasa proses pengiraan undi pemilihan Parti Keadilan Rakyat cabang Sabak Bernam, Sabak Bernam malam tadi.

Dalam insiden bermula 8.15 malam tadi, sekumpulan lelaki dikatakan menyerang calon Timbalan Ketua Cabang Sabak Bernam, Abu Talib Bujang yang berada dalam Dewan Tun Razak, tetapi beliau dapat mengelak serangan itu.

Bagaimanapun anaknya Mohd Fadli, 24, yang ingin menyelamatkannya telah dihentak dengan kerusi di kepala
Sementara itu, taktik terkini pemilihan PKR ialah menggunakan Banner untuk menghina calon yang lain.. [rujuk sini]
penghinaan yang dilahirkan menerusi kain rentang di persimpangan lampu isyarat Tebuk Pulai itu menjatuhkan maruah orang Sabak Bernam apabila tertera ayat yang meminta supaya jangan memilih pemimpin yang lompat parti dan gangsterisme.

Sementara itu Bahari Basri berkata, jika kepimpinan sedia ada masih lagi terus memimpin (Cabang Sabak Bernam) mereka perlu menerima teguran itu dan membuat perubahan terbaik.

“Kita nampak kepincangannya dan ia perlu diubah.... kepimpinan Cabang Sabak Bernam yang diisi kroni... “Dulu cakap tidak mahu jadi parti kroni tetapi sekarang sama saja... orang jaga parti dan pimpinan tapi pimpinan sendiri hancur lebur,” katanya."
PKR ialah parti yang rosak.. jika presiden sendiri dah amalkan nepotisme dan kronisme... inikan pula ahli PKR.. yang lebih sudu dari kuah.. kalau dahulu mereka tuduh UMNO, kini semua tuduhan itu kembali semula kepada PKR..

Kongsi Link Anda