Popular Today

Isnin, Mac 01, 2010

ANwar Aljuburi tidak dihormati oleh pemimpin PKR

0 Komen!!!

Imej machon ANUwar Aljuburi akhirnya tercalar.. walaupun orang luar menyanjung Anuwar tetapi... ramai pemimpin PKR tidak lagi hormat pada Anuwar..

Banyak-banyak pasti dalam Pakatan.. PKR lah parti bermasalah... siapakah pemimpin no.1 PKR.. tak lain dan tak bukan ialah ANuwar... Wan Azizah hanya presiden tunggul je..

Bagaimana nak perintah Malaysia tetapi parti sendiri tidak pandai diurus.. Ramai pemimpin PKR yang telah keluar beramai-ramai kerana kecewa.. mereka ini sewaktu dahulu ialah penggerak reformasi yang memperjuangkan ANuwar... percaya dan yakin kepada Anuwar..

Tapi itu dahulu tetapi sekarang tidak lagi... hampir semua pemimpin yang keluar dari PKR kerana kecewa dengan ANuwar... Anwar kini tidak lagi dihormati bahkan boleh dipertikai keupayaan untuk mentadbir dan mengurus parti... Antara alasan lain ialah hilang keyakinan terhadap kepimpinan PKR kerana tidak mahu mendengar rintihan rakyat dan ahli...

Semua mereka,
-Jamaluddin Mohd Radzi (Behrang),
-Mohd Osman Mohd Jailu (Changkat Jering),
-Hee Yit Foong (DAP-Jelapang),
-Badrul Hisham Abdullah (ADUN Pelabuhan Kelang)
-Mohd Radzi Salleh (ADUN Lunas),
-V. Arumugam (ADUN Bukit Selambau,
-Datuk Seri Mohamed Zahrain Hashim (Ahli Parlimen Bayan Baru),
-Bekas Timbalan Presiden, Dr Chandra Muzaffar;
-Bekas Naib Presiden, Marina Yusof;
-Bekas Ketua Angkatan Muda, Ezam Mohd Noor,
-Bekas Ketua Penerangan, Ruslan Kassim,

Ahli Majlis Pimpinan Tertinggi PKR:
-Zainur Zakaria
-S. Nallakaruppan,

Dua bekas Setiausaha Agung :
-Mohd. Annuar Tahir
-Salehuddin Hashim,

bekas Setiausaha Sulit Kanan Anwar, Annuar Shaari
bekas Bendahari Agung, Abdul Rahman Osman.

Ahli Parlimen Indera Mahkota, Azan Ismail yang turut mengumumkan peletakan jawatan sebagai Timbalan Pengerusi PKR dan Biro Keahlian Pahang

PKR Sabah :
-berdepan saat genting apabila Naib Presiden parti, Datuk Dr Jeffrey Kitingan dan Ketua Bahagian Kota Kinabalu, Christina Liew, mengumumkan peletakan jawatan sebagai Ahli Majlis Tertinggi parti itu.

-27 Oktober – Dr Jeffrey umum letak jawatan sebagai naib presiden dan semua jawatan politik termasuk anggota Biro Politik PKR

-Ketua Bahagian Kota Kinabalu Christina Liew pula mengumumkan peletakan jawatan sebagai anggota majlis tertinggi PKR.

-gara-gara Anwar melantik Ahmad Thamrin Jaini sebagai Ketua PKR Sabah yang baru selepas mereka menolak pelantikan Naib Presiden PKR, Mohamad Azmin Ali untuk menerajui PKR negeri yang didakwa mengamalkan kroni, tidak melantik pemimpin tempatan.

-negeri yang diperintah sendiri oleh pakatan yang dikepalai PKR apabila 13 ahli jawatankuasanya (AJK) PKR Cabang Kuala Selangor yang diketuai Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim bertindak meletak jawatan kerana hilang kepercayaan terhadap Menteri Besar yang juga Pengerusi Perhubungan PKR Selangor itu.

-Mustafa Kamil Ayub dipertikaikan oleh sesetengah pihak kerana katanya Mustafa Kamil Ayub dikatakan tidak pernah terlibat dalam meningkatkan prestasi PKR Perak

-AMK Sik dibubar : 200 ahli daripada kalangan generasi muda Bahagian Sik mengisytihar keluar parti itu pada 5 Feb 2010

-Seramai 40 ahli Parti Keadilan Rakyat (PKR) dalam Dewan Undangan Negeri (DUN) Lanchang pada 8 Feb 2010

-100 ahli Parti Keadilan Rakyat (PKR) yang diketuai Bendahari PKR Wilayah Persekutuan, Norasidi Salim yang merupakan ahli PKR Cabang Bandar Tun Razak nekad keluar parti pada 8 Feb 2010

-Bekas Timbalan Pengerusi Parti Keadilan Rakyat (PKR) Perlis merangkap Timbalan Ketua Bahagian PKR Padang Besar, Zainurin Yahaya bersama 200 ahlinya bertindak keluar parti pada 10 Okt 2009

-Penyokong Pakatan "DSAI tolong pastikan PR tidak ditewaskan lagi...PKR tolong jaga YB2 hangpa....tolong jangan buat kami penat..kami berusaha untuk mengekalkan kemenangan ..ada pulak pihak yang nak menghancurkan..
Semua ini bukti anwar kini tidak lagi dihormati oleh pemimpin PKR.. anwar tidak mampu mengurus parti...

Apakah makna lebih 10 Ahli Parlimen akan keluar PKR

1 Komen!!!


PKR kini mendabik dada bersyukur ramai yang keluar dari parti tersebut... sedangkan demokrasi mengenai angka kerusi... lebih satu undi boleh perintah.. lebih satu kerusi pun boleh perintah negara... apatah lagi lebih satu kerusi.. boleh perintah dengan majoriti dan menggubal undang-undang..

Dr Syed Husin Ali berkata, Mohammad Fairus merupakan bebanan kepada PKR sejak menyertai pentadbiran kerajaan negeri itu lagi... itu contoh ADUN.. [rujuk sini]

Sebelum itu, bekas Setiausaha Agung Parti Keadilan Rakyat (PKR), Datuk Salehuddin Hashim menjangkakan lebih 10 wakil rakyat akan keluar dari parti itu tidak lama lagi. [rujuk sini]

Beliau berkata, langkah itu yang akan dilakukan secara berperingkat-peringkat adalah kerana tidak berpuas hati dengan corak kepimpinan parti itu yang kebudak-budakan.

Apakah makna jika BN dapat sokongan lebih 10 kerusi dari Ahli Parlimen Bebas... Jumlah kerusi BN sekarang ialah sebanyak 139 kerusi dan pembangkang pula ialah 83 kerusi. Untuk mendapat majoriti 2/3 ialah sebanyak 148 kerusi di perlukan.. jadi jika di tamabh kerusi BN daripada 139 kerusi di tambah dengan 10 kerusi (jumlah jangkaan) makan Kerajaan BN boleh menggubal undang-undang.

Kita mengetahui, dalam perlembagaan negara setiap 8 tahun SPR akan mengemukakan usul persempadanan semula kawasan pilihanraya. Sekarang kebanyakan kerusi, majoriti antara Melayu dan Bukan Melayu tdaklah begitu besar. Inilah kesempatan yang dimainkan oleh Pakatan untuk mendapatkan undi dari bukan Melayu. Iaitu mereka menumpukan kawasan yang majoriti bukan Melayu dan majoriti kecil Melayu. Dengan harapan jika mereka berjaya mendapatkan sedikit undi dari Melayu dan solid dari bukan Melayu dan mereka akan menang.

Bagaimana dengan persempadanan semula, bahagian pilihanraya akan dikelompokkan dengan majoriti kaum masing-masing.. boleh ke berlaku...

Pakatan sebenarnya takut perkara ini berlaku... bayangkan apa akan terjadi kepada Pakatan Rakyat... ANuwar dalam Penjara.... Pastinya ini perkara yang tidak disenangi oleh Pakatan... jadi perlecehkanlah lagi sesiap yang keluar PKR.. perleceh lagi ramai Ahli parlimen PKR yang Keluar lagi bagus...

Perlu diingat juga jika 4 ahli Parlimen PKR keluat Parti, makan ANUwar Aljuburi tidak lagi layak menjadi Ketua pembangkng kerana kerusi PKR lebih sedikit dari DAP..kini kerusi PKR sebanyak 31 kerusi dan dua ahli Parlimen sudah mengesahkan keluar PKR bermakna PKR kini hanya 29 kerusi Parlimen. DAP pula sekarang memiliki 28 kerusi Parlimen.. Jika Zulkifli Nordin juga keluar maka angka kerusi PKR akan berkurangan lagi dalam Parlimen dan seterusnya ANuwar terpaksa serah jawatan Ketua Pembangkang kepada Lim Kit Siang...

So... kita doakan lebih ramai lagi ahli Parlimen PKR yang keluar.. kerana mereka lebih mengetahui masalah dalaman PKR.. Kita melihat bagaimana orang yang dahulu memperjuangkan ANuwar semua lari.. kerana mereka hilang keyakinan dalam kepimpinan PKR..

Kini kekuatan PKR hanya bergantung kepada media atau alam maya.. sebab itu dalam kes liwat tiada siapa pun kini yang ikut untuk demontrasi kes liwat ANuwar.. kerana otai-otai reformasi dahulu seperti ezam, Roslan kassim dan ramai lagi telah keluar kerana merekalah sebenarnya penggerak Anuwar sehingga mengumpul ribuan orang untuk berdemonstrasi..

Kini ANuwar kini hanya di kelilingi oleh mereka yang mahukan duit Anuwar semata-mata.. jika tiada duit setentunya mereka dah lama lari dari PKR..

ANuwar ialah anjing belaan YAHudi, AMerika dan DAP...

Gempar : Seorang lagi Ahli PKR keluar Parti

3 Komen!!!


Tamparan hebat buat PKR... pasti ini akan mengesahkan bahawa PKR akan berkubur tidak lama lagi... hanya tunggu ANUwar masuk ke penjara kerana meliwat saiful..

Setelah bekas TKM 1 Pulau Pinang, Fairus mengesahkan keluar dari PKR dan sertai UMNO dan diikuti bekas Setiausaha PKR Datuk Sallehuddin Hashim yang juga mengesahkan beliau sudah rasmi keluar PKR sewaktu letak jawatan Januari lalu beliau memberitahu masih kekal ahli PKR.

Pagi ini pula Ahli Parlimen PKR kawasan Nibong Tebal Tan Tee Beng umum keluar PKR dan jadi Ahli Parlimen Bebas serta merta.

Dalam pada itu Ahli Parlimen PKR Kulim Bandar Bharu Zulkifli Nordin yang sepatutnya mengadap jawatankuasa Disiplin PKR jam 3 petang di ibupejabat parti itu di Petaling jaya ini mungkin tidak menghadirinya.

Kesemua mereka keluar dengan satu alasan utama iaitu kecewa dengan kepimpina PKR yang menjadi boneka DAP dan mahu hapuskan Hak Istimewa Melayu dan Islam.. Terdapat juga pemimpin mereka yang menjunjung perlembagaan.

PKR ialah pasti boneka DAP,, pastinya banyak tuduhan yang akan dilemparkan kepada mereka yang keluar dari PKR.. tentunua akan menuduh UMNO membayar mereka sebagaimna mereka menuduh Fairus masuk UMNO kerana selesai kes rasuah.

Kita nak tanya PAS berapa banyak yang DAP bayar pada PAS sampai PAS jadi tongong.. macam lembu diikat hidung...

Kenapa PAS tidak membangkitkan ramai pemimpin Pakatan yang dibebaskan dari tuduhan rasuah tetapi tidak sertai UMNO atau BN.. kenapa buat hujah secara terpilih.. ini semua niat jahat sedangkan ramai lagi pemimpin pakatan yang digugurkan dari kes rasuah...

Sedangkan kes rasuah fairus sebenarnya memang tindakan jahat yang dibuat oleh Pakatan untuk membunuh politik Fairus sebagaimana kes Yb Jamaludin Radzi, YB Usman Jailu, Yb Datuk Zahrain dan ADUN Pelabuhan Klang Badrul Hisham Abdullah semua dengan cara yang sama iaitu kes tuduhan rasuah dan tak dapat projek.. iaitu cara yang sama dalam strategi PKR untuk hapuskan karier politik mereka...

Alasan ini semuanya hanya diada-adakan oleh PKR untuk menutup kelemahan kepimpinan mereka.. mereka boleh lah tipu kat akhbar tapi tak boleh dtipu rakyat di kawasan apatah lagi tipu tuhan!!!.

Sekarang kita tunggu YB Zul Nordin pula untuk keluar PKR...

PKR sebagai parti boneka DAP dan pengkhianat Islam dan Melayu memang patut berkubur..

Kongsi Link Anda