Popular Today

Khamis, Mei 28, 2009

Husam macam tikus!

2 Komen!!!
Semenjak lari macam tikus selepas kegagalan Husam meneruskan debat dengan Ezam M. Nor iaitu bekas orang kuat Anwar Ibrahim.

Kini Husam mencari modal untuk bertanding dalam muktamar PAS... macam biasa fokus masih terhadap UMNO.... agaknya kalau tiada UMNO.. apa agaknya modal Husam untuk bertanding.

Husam hanya tahu main sentimen kebencian ahli PAS kepada UMNO sahaja sambil menunjukkan 'persahabatan' beliau dengan DSAI. Beliau boleh diibarat 'orang Anuar' yang berada di dalam PAS.

Adakah beliau yang dimaksudkan oleh Nik Abduh sendiri mengenai ’pembantu-pembantu sesat’ bermakna dia amat marah dengan kelakuan pembantu-pembantu ayahandanya itu. Sudah tentu, Nik Abduh mendapat maklumat yang betul dan ditapis berkali-kali, barulah dia yakin menulisnya.

Dia menulis bukan kerana hanya dengar-dengar cakap. Dia sendiri bercakap dengan ayahandanya. Ketika di rumah, ketika tiada pengampu dan orang-orang politik. Bermakna apa yang didengar oleh Nik Abduh bait-bait perkataan ayahandanya adalah benar.

Kemudian muncul sang pendekar Erdogan hentam Nik Abduh. Seperti biasa Erdogan Khalid Samad pun perli-perli dan memperlekehkan Nik Abduh. Lagak tulisannya seolah-olah kata Nik Abduh seperti budak hingusan. Erdogan di Terengganu pun bersuara juga. Syed Azman, pandai-pandai pula mewakili dirinya sebagai jurucakap PAS Terengganu, sedangkan Ustaz Hadi, malah pesuruhjaya PAS Terengganu, Mustafa Ali berdiam diri.

Itulah sikap Erdogan. Sikap kurang ajar, sudah sebati dengan mereka. Tidak kira siapa, sama ada Taib Azamudien disindirnya di parlimen, walaupun isu besar, Kalimah Allah, atau Nik Abduh, anak tok guru Nik Aziz pun dicercanya juga. Dr Haron Din yang tinggi ilmunya pun boleh diperlekehkan. Dan jangan terkejut, suatu hari nanti, geng-geng Erdogan ini akan mencerca tok guru Nik Aziz sendiri, bila tok guru sudah tidak mahu jadi pendinding kepada mereka.

Itulah Erdogan, hipokrit, kurang ajar, merasa dirinya amat bagus, dan mengamalkan politik menghalalkan cara.

Berbalik kepada Husam lari dari debat bersama Ezam, Rancangan telivisyen “Hujjah” yang disiarkan setiap hari Selasa jam 9.30 malam di TV9 sepatutnya menyaksikan perdebatan antara Husam Musa dengan Ezam tetapi, malang sekali disaat saat akhir, Husam cabut lari kerana tidak cukup berani mendepani bekas pengasas Gerakan Rakyat Anti Korupsi Malaysia [GERAK] itu.

Husam berdolak dalih memberikan alasan beliau tidak dimaklumkan terlebih dahulu bahawa lawannya iaitu Datuk Zahid Hamidi tidak dapat hadir dan pihak TV9 telah menggantikan dengan Ezam, alasan yang tidak bolek diterima akal, sila baca sini.

Apakah yang menyebabkan Husam “kecut telor” hendak berhujah dengan Ezam? Diberitakan bahawa beberapa jam sebelum bermulanya rancangan tersebut, Husam sudah tiba di set TV9 tetapi apabila mendapat tahu Ezam yang akan berhujah dengannya, maka melintang pukang Husam mengatur langkah seribu…....

Apakah Modal yang Husam akan gunakan untuk bertanding dalam Muktamar PAS..... apakah beliau akan ikut jejak DSAI ketika menjatuhkan Tun Ghafar...

Nik Aziz yang semakin nyanyuk!

7 Komen!!!
Sangat seronok mendengar orang tua nyayuk bercakap... bercakap tenatng orang lain tetapi apa yang sendiri buat tak sedar... nyanyuklah tu...

Nik Aziz sebut tentang komunis, nasionalis dan islamis tetapi apa yang PAS buat tak kurang juga sama apa yang dikata.

Mursyidul Am PAS itu berkata, fahaman-fahaman yang jelas bertentangan dengan Islam termasuk komunis dan nasionalisme perlu ditolak.

"Mengapa kita takut sangat hal ini. Rakyat negara ini bukannya buta sejarah, kita seharusnya sedar. Fahaman komunis hanyalah sebahagian sahaja dari pelbagai fahaman.

"Orang komunis dan nasionalis sama sahaja seperti adik beradik kerana sama-sama menolak hukum Islam. "Orang nasionalis tolak hukum Islam dan ambil separuh sahaja," katanya.

PAS kata hendak memperjuangkan Islam tetapi negara Islam dan Hukum Islam tidak lagi menjadi perjuangan mereka secara terbuka. PAS secara jelas menyokong DAP yang jelas menentang negara Islam dan Hukum Islam. DAP bukan setakat fahaman tetapi memanglah jelas menentang Islam. DAP lebih nasionalis dari UMNO....

Sebab itu Nik Aziz cakap seperti orang tua nyanyuk... PAS terlupa ayat Quran yang mafhumnya "tidak redha Yahudi dan Nasrani sehingga kamu ikut agama mereka".. inilah yang PAS buat.. sehingga si kafir baca potongan ayat Quran dibenarkan... Sehingga takut hednak sebut Hudud dan negara Islam secara terbuka.....

Janganlah pula salahkan UMNO... PAS dahulu dan sekarang berbeza....sekarang PAS semakin sesat!

BAU TEMBELANG PKR!

2 Komen!!!
Pengerusi Perhubungan Parti Keadilan Rakyat (PKR) Pulau Pinang, Datuk Zahrain Mohamed Hashim menymebunyikan bau tembelang PKR dengan menyifatkan segala tuduhan dan dakwaan Aminah Abdullah mengenai parti itu dan dirinya sebagai pembohongan semata-mata.

Katanya calon Bebas pada pilihan raya kecil Dewan Undangan Negeri (DUN) Penanti itu cuba mengalihkan fokus sebenar pilihan raya itu dengan mereka pelbagai cerita bertujuan memburukkan imej parti.

“Dia sepatutnya tumpu kepada pilihan raya kecil ini dan ceritalah apa yang hendak dilakukannya untuk penduduk Penanti, bukan buat cerita yang bukan-bukan,” katanya ketika dihubungi Bernama, di sini.

Beliau yakin tindakan Aminah mereka cerita kononnya berlaku satu peristiwa di sebuah hotel di Jawi, Nibong Tebal dua tahun lalu ada kaitan dengan perasaan tidak puas hati kerana beliau menggantikan Aminah dengan orang lain sebagai Ketua Wanita PKR negeri

Aminah sebagai bekas orang dalam PKR memang mengetahui apa yang berlaku, nampaknya PKR cuna untuk merasuah AMinah untuk menutup bau tembelang mereka.

Apabilan PKR bercakap Aminah perlu tumpu isu pilihanraya kecil namapkanya PKR juga sudah naynyuk yang mereka pun sama juga... bukannya bercerita untuk membangunkan rakyat penanti tetapi tetap bercerita tentang UMNO. Inilah jenis manusia munafik cakap tak serupa bikin!

Pilihanraya Kecil Manek Urai 14 Julai

0 Komen!!!
Pilihanraya kecil DUN Manek Urai, Kelantan ditetapkan pada 14 Julai ini, sementara penamaan calonnya jatuh pada 6 Julai.

Demikian diumumkan oleh Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) di Putrajaya hari ini.

Pilihanraya dipanggil susulan kekosongan kerusi itu yang ditinggalkan penyandangnya Ismail Yaakub apabila pulang ke rahmatullah 22 Mei lalu.

Seramai 12,293 pemilih termasuk 25 pemilih pos dijangka membuang undi dalam kerusi kawasan pedalaman itu di kawasan parlimen Kuala Krai.

Sejarah kekejaman Komunis Malaya 3

0 Komen!!!
"Ayah dan bapa saudara saya diikat dengan tali antara satu sama lain, mereka diseksa, seluruh tubuh ditetak dan ditakik-takik sebelum leher kedua-duanya disembelih.

"Semasa ditemui, mayat kedua-duanya hanya tinggal rangka dan tulang, bercampur antara satu sama lain tanpa kepala, amat jelas kesan takikan bertubi-tubi seperti sebatang pokok kayu yang ditakik-takik bagi dikeluarkan getahnya."

Demikian cerita Profesor Dr. Amat Juhari Moain, bekas Dekan Fakulti Bahasa Moden dan Komunikasi Universiti Putra Malaysia (UPM).

Beliau berkata, jenazah bapanya, Moain Saridin @ Shahidin dan Hassan Akasah yang dibunuh dengan penuh kejam tanpa perikemanusiaan oleh komunis itu kemudian dikebumikan dalam satu liang lahad di Kampung Sungai Dulang Darat, Rengit, Batu Pahat Johor.

Mengimbas kejadian menyayat hati yang berlaku pada akhir Jun 1945 tetapi masih lagi segar di ingatan seolah-olah baru berlaku semalam, Amat Juhari, 69, berkata, semasa dia dan bapanya mandi di tepi Sungai Dulang pada waktu petang, mereka didatangi beberapa penduduk yang meminta bantuan.

Menurut beliau, arwah ayahnya, seorang ketua kampung, dimaklumkan mengenai penangkapan seorang alim yang dikenali dengan nama Wak Sulaiman oleh sekumpulan komunis.

"Adalah menjadi tanggungjawab arwah ayah untuk membantu anak buahnya, lantas dia yang berselempang kain merah segera bergegas ke kawasan hutan di pinggir kampung, kawasan yang menjadi persembunyian komunis itu dengan ditemani oleh Hassan.

"Sehingga lewat tengah malam ayah, Hassan dan Wak Sulaiman masih tidak pulang dan selepas beberapa minggu, langsung tiada berita mengenai mereka bertiga, sama ada hidup atau mati.

"Pada malam yang sama terdapat seorang Cina bersenjata mundar-mandir di kawasan rumah kami, seperti tidak membenarkan kami keluar mendapatkan bantuan.

"Keadaan itu berlarutan sehingga beberapa minggu menyebabkan kami sekeluarga menjelang malam terpaksa menyorok di kawasan pokok buluh berhampiran bagi mengelak perkara tidak diingini berlaku," katanya kepada Utusan Malaysia di sini hari ini.

Beberapa minggu selepas itu apabila keadaan telah menjadi aman, penduduk kampung mula berani keluar rumah untuk mengerjakan kebun masing-masing dan ketika itulah mayat Moain dan Hassan ditemui di bahagian hutan.

Sementara itu, Amat Juhari berkata, pada akhir Mei tahun sama, sebelum kejadian itu berlaku, sekumpulan kira-kira 20 komunis yang lengkap bersenjata mengunjungi bapanya di rumah bagi mempelawa dan meyakinkan arwah supaya menyertai kumpulan haram mereka, tetapi telah ditolak.

Tambah beliau, kekejaman komunis tidak hanya terhenti di situ malah ramai lagi penduduk kampung yang berpengaruh seperti penghulu, orang alim dan pendekar dibunuh kerana enggan memberikan sokongan dan kerjasama kepada mereka.

"Saya masih ingat lagi kejadian di Kampung Sungai Tongkang berhampiran kampung kami apabila komunis menyerang rumah penghulu, mereka tembak bertubi-tubi sebelum dibakar menyebabkan kira-kira 30 orang yang berlindung di rumah berkenaan mati," katanya.

Dalam pada itu, beliau berkata, arwah bapanya sebenarnya telah menghidu lebih awal kegiatan komunis di negara ini apabila mendapat maklumat melalui pembacaan dalam Utusan Melayu dan Utusan Zaman yang dilanggan terus daripada Singapura pada masa itu.

Kongsi Link Anda