Popular Today

Rabu, November 18, 2009

Hukuman mati : Malaysia perlu contohi demokrasi ala-Iran

0 Komen!!!
Lima terlibat pertikaian pilihan raya Iran dihukum mati
18/11/2009 3:01am


TEHERAN 18 Nov. – Sehingga kini seramai lima orang telah dijatuhkan hukuman mati dan 81 lagi dipenjara sehingga 15 tahun ekoran terlibat dengan pertikaian pilihan raya Iran Jun lalu.

Memetik kenyataan daripada mahkamah wilayah Teheran, lima orang yang dijatuhkan hukuman mati itu adalah anggota gabungan `kumpulan penentang revolusi’.

Bagaimanapun ia masih tidak jelas sama ada mereka ini adalah orang yang sama seperti yang dilaporkan oleh kumpulan hak asasi Iran awal minggu ini.

Beribu-ribu orang yang menunjuk perasaan menentang keputusan pilihan raya Iran Jun lalu telah ditahan dan kebanyakan mereka telah dibebaskan, tetapi seratus daripada mereka telah dihadapkan ke mahkamah atas kesalahan mencetuskan bantahan jalan.

Beberapa orang daripada mereka telah dijatuhkan hukuman penjara. – Reuters

Ulasan Aspirasi : Ramai penyokong PAS yang suka cara Iran berdemokrasi - Rasanya ada 'part' tertentu Malaysia patut contohi demokrasi ala-iran.

Edisi Siasat- Wee Choo Keong MP PKR Penghisap Darah Rakyat

0 Komen!!!

Oleh : Papagomo

Tuesday, November 17, 2009MP PKR Wangsa Maju Wee Choo Keong merupakan seorang Yang Berhormat di kawasan Wangsa Maju ini. Namun Wee Choo Keong ini sesungguhnya bukanlah orang yang terhormat. Malah lebih jelek lagi beliau ini adalah PARASIT yang menghisap darah rakyat yang berada di sekelilingnya. Tidak cukup dengan itu, mana mana pemaju, tauke kedai, penjaja pun hendak MP PKR ini disogok.

Wee Choo Keong baru baru ini bercakap gah di dalam parlimen berhubung agenda nya hendak menutup periuk nasi peniaga-peniaga melayu di Bazaria Larut Malam Danau Kota ini. Gomo telah pun membuat pendedahan berhubung kenyataan MP PKR ini. (Klik Disini) Agenda menghalau peniaga Melayu nampaknya menjadi keutamaan kepada Wee Choo Keong ini. Tapi atas sebab apa MP PKR ini menyuarakan di parlimen? Mengapa tidak di suarakan ketidak puashatian dia pada kami para peniaga di Uptown ini? Walhalkan setiap minggu MP PKR ini ada di sebuah restoran Cina yang di bawah jagaannya! Wee Choo Keong ini ada agenda yang lebih halus rupanya dalam isu Uptown Danau Kota ini.

Untuk makluman semua, Wee Choo Keong MP PKR Wangsa Maju ini pernah menimbulkan satu isu berkenaan Plantinum Victory di dalam parlimen pada tahun 2008. Malah MP PKR ini berterusan mengasak DBKL dan mana-mana organisasi dalam berkaitan hal pembinaan. Bukti penghentaman MP PKR ini boleh kita dapati di dalam Blogg beliau sendiri. (Klik Disini)

Aduannya berhubung pembinaan yang di jalankan oleh syarikat pemaju Plantinum Victory bermula pada bulan April 2008 sehingga Ogos 2009 dan berterusan sehingga awal 2009. Asakan demi asakan ini membuatkan Plantinum Victory yang mana merupakan salah satu pemaju yang berjaya di sekitar Lembah Klang ini menjadi kepanasan. Pemilik Plantinum Victory telah menangung kerugiaan apabila selama 3 bulan pembangunan di kawasan Danau Kota di hentikan bagi siasatan. Wee Choo Keong MP PKR nampaknya sudah berjaya dalam agenda nya untuk mengaut LABA dari desakannya itu.

Namun pada awal bulan April 2009 Wee Choo Keong MP PKR Wangsa Maju sudah tidak langsung mengkritik ataupun membuat aduan kemana mana berhubung pembangunan yang di lakukan oleh pemaju Plantinum Victory ini. Kenapa setelah MP PKR ini mengasak dengan cukup hebat ke atas Plantinum Victory ini maka secara tiba tiba MP PKR ini sunyi sepi dari sebarang aduan?

Wee Choo Keong diam dari membuat ganguan ke atas Plantinum Victory kerana sudah pun mendapat Habuan dari pemilik Plantinum Victory ini. Hasil yang lumayan masakan tidak MP PKR ini melepaskan. Apatah lagi pekara ini memang sudah biasa dalam agenda PKR ini. Ternyata asakan MP PKR ini berjaya meraih hasil yang lumayan.Ini lah antara hasil dari sogokan pihak Plantinum Victory ke atas MP PKR Wee Choo Keong ini. 2 buah lot kedai berserta pengubahsuaian dan juga kelengkapan telah di beri kepada MP PKR ini bagi mendiamkan diri dari terus-terusan menggangu pihak pemaju Plantinum Victory. Lot pejabat PKR Wangsa Maju milik Wee Choo Keong ini terletak di Plantinum Walk Danau Kota Setapak, di atas lot Old Town kopitiam. Lot yang di raih MP PKR ini adalah PERCUMA, berserta kos penyelenggaran dan bil-bil yang berkaitan seperti Elektrik dan Air. Semua kos ini ditanggung oleh Plantinium Victory kepada MP PKR ini.

Untuk makluman semua, Lot pejabat ini harga sewaanya adalah di dalam linkungan rm3,500 sehingga rm4,000 bagi sebuah lot. Lot MP PKR ini berjumlah 2 lot dan jika di hitung kadar sewa bulanan dan kos penyelengggaran dan untility keseluruhannya berjumlah rm10,000 lebih kurang. Agak mahal jika ianya di sewa bukan? Namun Wee Choo Keong mampu kerana ianya semua adalah PERCUMA.

Wee Choo Keong berjaya meraih kejayaan nya sebagai MP PKR Wangsa Maju. Berjaya atas usahanya menghisap darah Tauke-tauke kedai, Pemaju dan kontraktor di sekitar kawasan Wangsa Maju ini. Setakat hari ini belum ada apa apa lagi yang MP PKR ini lakukan bagi membantu rakyat di kawasan Wangsa Maju ini.

Kami Bangsa Melayu di sini tidak akan berdiam diri di atas kenyataan MP PKR berhubung aduan nya ke atas para peniaga Melayu di Uptown Danau Kota ini. Kami akan berterusan mendedahkan Kemungkaran dan Korupsi yang Wee Choo Keong lakukan di dalam kawasan kami ini.

Psssttt.....Gomo akan mendedahkan siapa si penghisap darah Wee Choo Keong di post yang akan datang.


Kongsi Link Anda