Popular Today

Rabu, April 13, 2011

Lawatan Najib di Sarawak, kenapa mereka tidak pertikaikan Lim Guan Eng, Nik Aziz dan Anwar!!!

1 Komen!!!
Nampaknya dalam sehari dua ni.. pembangkang mula menyerang DS Najib membuat lawatan kerja di Sarawak.. media utama pembangkang bersama Ngo's keparat pembangkang seperti Bersih 2.0 mula memainkan isu lawatan DS Najib..

Mereka mengatakan Najib telah menunjukkan teladan yang tidak baik kepada negara kerana sanggup berkempen di Sarawak sehingga mengabaikan tanggungjawab menguruskan pentadbiran, yang sepatutnya menjadi keutamaan..

Mengapa mereka tidak mempersoal LIM GUAn ENG, Ketua Menteri Pulau Pinang yang langsung tiada kena mengena dengan Sarawak!!!!

Lebih baik Guan Eng balik dan selesaikan masalah rakyat Pulau Pinang.. banyak lagi janji DAp yang tidak dilaksanakan di Pulau Pinang..

Kenapa tidak mempersoal Anwar Ibrahim selaku Penasihat Ekonomi Selangor.. supaya cari pelabur dan bukannya PELACUR!!!.. Anwar nak buat apa di Sarawak!!!

Betullah apa yang dikatakan oleh DS Najib.. "(Pemimpin veteran DAP) Lim Kit Siang, (Penasihat PKR Datuk Seri) Anwar Ibrahim berada di sini untuk berkempen. Lim Guan Eng meninggalkan tugas sebagai Ketua Menteri Pulau Pinang semata-mata untuk berkempen. Anda patut tanya mereka terlebih dahulu,”.



Inilah sebenarnya NGO yang cakap tidak serupa bikin.. nama sahaja bersih.. tapi sebenarnya mereka tidak layak dipanggil 'bersih' mereka patut dipanggil pencacai Pembangkang.. Ini tidak mereka berselindung nama NGO yang bertuankan Parti Pembangkang!!!

Hakikatnya kehadiran Najib merupakan satu rahmat besar kepada Rakyat Sarawak.. Rakyat Sarawak patut rasa beruntung kerana pemimpin negara turun padang berjumpa mereka.. ini sangat bersesuaian dengan semangat 1Malaysia, Rakyat didahulukan, Pencapaian diutamakan..

Tugas Najib di Sarawak ialah mendengar masalah rakyat dan mencari penyelesaian terbaik kepada rakyat Sarawak..

Tapi apa pula tugas si Lim Guan Eng kepada rakyat Sarawak..
adakah mereka menyelesaikan masalah rakyat Sarawak???
adakah mereka membantu rakyat Sarawak???
Adakah mereka menyediakan jalan kampung-kampung di Sarawak?
Adakah mereka menyediakan Sekolah di Sarawak?
Adakah mereka mahu membina klinik di Sarawak?

Jadi apa mereka buat di Sarawak???

Mereka sangat takut kepada Najib. seorang pemimpin yang berwawasan dan dedikasi kepada tugas.. tidak pernah erti penat dan mengalah.. berkhidmat untuk rakyat.. dan pastikan rakyat hidup dalam keadaan selesa dan sentosa..

Manakala pembangkang pula, mereka ialah sang perosak.. yang merosakkan rakyat Sarawak.. mereka hanya datang membawa virus perpecahan kepada rakyat Sarawak.. Hakikatnya mereka tidak boleh membuat apa-apa di Sarawak...

Jadi kepada rakyat Sarawak.. kedatangan Najib patut di balas dengan sokongan padu kepada BN pada 16 April 2011 nanti iaitu memberi kemenangan cemerlang kepada BN...

Radio Free 'Sex' Sarawak : what a sex maniac!!!

1 Komen!!!


Presenting...

Ladies and gentleman! Introducing the 'family man' and God fearing soul that is fighting for Justice for the Dayaks in Sarawak.

Peter John Jamban a.k.a John Apai a.k.a Papa Orang Utan of Radio Free Sarawak does not walk his talk like all his opposition friends! Peter John questions the moral of BN Ybs and yet he himself is morally corrupted! The man who fight for Justice For The Dayaks in Sarawak is not giving any justice to his wife and childrens! Look at the pictures below.
















Our records show that at last count he had married SEVEN local women and has TWENTY THREE children, most of them school dropouts now. 
The number of illegitimate children he had fathered is anybody's guess but friends and ex-colleagues from the Sarawak Land&Survey Dept and Cats Radio claim he could have more than TEN illegitimate children born out of wedlock.


Before his escape to London, this god-fearing man was operating an illegal pub and drug joint in Kuching which also doubled as a front for his ILLEGAL MONEY LENDING business.

Beza antara Najib dan Anwar

2 Komen!!!


Syabas dan tahniah sekali lagi kepada DS Najib diatas usaha untuk terus mengukuh ekonomi negara... semalam DS Najib melancarkan Pelan Induk Pasaran Modal 2 (CMP2) iaitu satu strategi kerajaan bagi menyasarkan peningkatan pasaran modal negara hingga mencecah RM4.5 trilion dalam tempoh 10 tahun akan datang.

pelaksanaan CMP2 meliputi usaha menggalakkan pembentukan modal, meningkatkan kecekapan dan kecairan perantaraan, peruntukan dana kepada kumpulan industri, memperluaskan pasaran bon, mengurangkan birokrasi, memperhebatkan sistem kewangan Islam serta menggalakkan transaksi berskala besar.

“Salah satu keutamaan CMP2 adalah mengukuhkan peranan pasaran modal dengan menggalakkan pembentukan modal daripada peringkat permulaan kepada pembiayaan inovatif, projek baru dan teknologi hijau yang canggih.

“Bagi mencapai hasrat ini, kerajaan akan memperuntukkan lebih banyak dana untuk disalurkan kepada industri modal teroka dan ekuiti swasta melalui penggubalan peraturan kawal selia secara menyeluruh di samping menyediakan insentif serta sokongan kepada kumpulan sasar,’’ katanya.

Inilah namanya cara berkerja seorang pemimpin... iaitu terus mengukuhkan pasaran.. meningkatkan pelaburan untuk rakyat.. seorang pemimpin yang berkesan mengeluarkan idea kreatif dan inovatif untuk mencari duit untuk rakyat.. bagaimana rakyat boleh terus meningkatkan ekonomi mereka dan seterusnya berupaya untuk mengeluarkan mereka dari belenggu kemiskinan.


Bukan semacam Anwar.. beliau patut dipanggil perosak dan bukannya pemimpin.. lihat sahaja peranan beliau sebagai penasihat ekonomi Selangor.. beliau bukan cari Pelabur tapi cari Pelacur..

Tiada idea yang hebat untuk meningkatkan ekonomi Selangor.. itupun bukannya peringkat negara.. tapi hanya peringkat negeri sahaja.. sudah pun gagal..

Berbeza dengan Najib, Anwar ialah perosak yang hanya tahu habiskan duit negara.. kerana tiada satupun idea beliau untuk tarik pelabur dan mengukiuhkan pasaran modal.. setiap kali ceramah.. point beliau ialah bagaimana nak habiskan hasil petroleum, bagaimana nak habiskan balak dan juga bagaimana nak habiskan Pasir.. samapai habis pasir di Selangor dikorek walaupun di hutan simpan..

BN yang diterajui oleh Najib ialah parti mencari duit kepada rakyat, mencari pelabur dan mengukuhkan pasaran modal seterusnya melonjakkan ekonomi negara... bukan setakat itu sahaja semuanya diikuti dengan KPI.. supaya setiap pencapaian boleh diukur. ianya bukan retorik..

Pakatan Rosak pula diterajui Anwar dan mahluk perosak yang lain.. ialah parti yang pandai menghabiskan duit.. berjanji bermacam-macam, lihat sahaja janji 100 hari dan buku Jing-Gay, tapi tak cakap macam mana nak cari duit..

Anwar pula bukan cari pelabur, tapi cari pelacur.. sebab itu ekonomi Selangor tidak berkembang.. kerana yang berkembang hanya 'Anu' war sahaja bila terjumpa pelacur..

Apa lagi yang dibuat oleh Pakatan.. apa yang boleh diukur terhadap kejayaan Pakatan.. apakah KPI Pakatan terhadap negeri yang diperintah.. Pakatan hanaya parti yang pandai bercakap atau temberang.. tapi bukanlah parti boleh kredibel untuk memerintah negara...

Kesimpulannya.. jika anda undi Pakatan, bermakna anda undi ANuwar dan Pelacur.. hentikan menyokong pemimpin yang kaki pelacur dan rosak moralnya...

Kongsi Link Anda