Popular Today

Rabu, Oktober 06, 2010

Gangguan sidang Media : bukti Anwar terdesak

2 Komen!!!
Anwar mungkin ingat segala kejahatannya boleh disembunyikan.. namun yang batil tetap batil.. hanya masa yang menentukan.. Orang Islam bila mengingat Allah.. dan mengingat kebali apa yang betul dan apa yang salah.. pasti akan tersedar kesilapannya kecuali mereka yang telah ditutup pintu hati dan dibutakan mata mereka oleh Allah SWT..

Petang tadi bekas pembantu beliau diganggu oleh penyokong Aljuburi ketika mahu membuat sidang media mengenai kes liwat 2.. Menurut sidang media terbabit, Wan Rahimi berkata beliau diarah untuk memasukkan nama Ds Najib dan Rosmah dalam akuan bersumpah yang melibatkan kes liwat Aljuburi dengan Saiful Bukhari [rujuk sini]..

Beliau menegaskan kenapa beliau terpaksa membuat akuan bersumpah palsu tersebut kerana diarahkan oleh Latheefa Koya..

Setelah tiga tahun kebenaran itu muncul. Semasa mula-mula kes liwat Saiful timbul dulu, Rahimi dikurung selama beberapa hari di Hotel Quality Shah Alam.

Kemudian datang seorang betina yang bernama Latheefa Koya membawa dua akuan bersumpah yang mengaitkan DS Najib dan isterinya terlibat dalam kes tersebut dan minta Rahimi tandatangan.

Itulah adalah antara kandungan laporan polis oleh Rahimi hari ini.

Hari ini Rahimi muncul untuk menafikan perkara itu. Dia berkata yang dia terpaksa menandatangan akuan bersumpah tersebut pada masa itu kerana dia dipaksa dan bimbang dengan keselamatannya.
Inilah kebenarannya.. busuknya Anwar Ibrahim... dasar perangai Yahudi dan CIA... konspirasi ditahap tertinggi oleh Aljuburi yang mahu merosakkan imej DS Najib dan disokong oleh media pembangkang yang haram Jadah.. sehingga pembohongan dijadikan sebagai satu kebenaran..

Dakwaan Wan Rahimi ada kebenarannya.. patutlah dia kaitkan keselamatan beliau mejadi perkara utama ketika itu... lihat sahaja peristiwa petang tadi telah membuktikan segalanya.. politik Anwar ala filem Politik India.. pemimpin berlagak bagus.. tapi lihat samseng yang menjaga pemimpin tersebut.. sama macam yang berlaku pada Wan Rahimi petang tadi.. politik ugut menjadi satu trend politik yang diamalkan oleh Anwar Ibrahim..

Selepas ini kita akan dengar skrip biasa yang digunakan oleh Anwar... UMNO dah beli Wan Rohimi dan menjatuhkah kredibilitinya seperti merajuk tak dapat projek atau sebagainya.. contoh yang klise.. tetapi dipercayai oleh penokong fanatik PAKatan.. modal lapuk.. kemudian data bapak 'spinners' dan ulaumak PAS yang akan menyerang Wan Rohimi.. tunggu sahajalah...PKR.. inilah bapak Fitnah Malaysia...

Kekasaran dan ugutan adalah bukti Anwar semakin bimbang kebenaran teserlah... semuanya adalah konspirasi semata-mata oleh Anwar.. tapi sayang Anwar terlupa kepada Allah..

Sejauh mana manusia merancang tetapi perancangan Allah melebihi segalanya... taubatlah Anwar... dah jauh kau tersesat tu..

Panas : Samseng PKR serang sidang media Rahimi Osman

2 Komen!!!
Terkini dari GAP

KISAH BENAR SIDANG MEDIA RAHIMI OSMAN.


ini adalah kisah benar mengenai sidang media bekas setiausaha anwar ibrahim yang bernama rahimi.

SUMBER MEMBERITAHU GAP.

isu terkini kes liwat anwar ibrahim.
tarikh 6/10/2010
masa 3.30 petang
lokasi restoran lotus klang

pada jam 3.00 petang rahimi bin osman selesai membuat laporan polis di IPD klang selangor. repot polis bernombor 7818/10 . antara kandungan repot tersebut.

1) rahimi osman dipaksa menandatangani 2 akuan bersumpah pada jun 08 mengenai anwar dan saiful bukhari di di hotel quality shah alam.

2)akuan bersumpah pertama ditandatangani pada 28jun 2008 dan akuan bersumpah kedua ditandatangani selepas dipinda kandungannya di hadapan pesuruhjaya sumpah yang tidak dikenali di old town petaling jaya dengan mencatatkan nama najib dan rosmah dalam konspirasi kes liwat terbaru anwar dengan saiful.

3)rahimi telah ditahan di hotel quality shah alam selama beberapa hari oleh anwar,latheefa koya dan saiful izham ramli.

4) rahimi membuat sidang media ini untuk mendedahkan bahawa akuan bersumpah itu TIDAK BENAR (untuk mengaitkan najib/rosmah dalam konspirasi liwat )

5)beberapa bulan yang lalu rahimi telah dihubungi oleh latheefa koya untuk melakukan akuan bersumpah yang baru namun tidak dilayan oleh rahimi.

6)sidang media rahimi ini ditemani oleh peguamnya ramachandran a/l subramaniam dan seorang lelaki melayu.

sidang ini diganggu oleh 10 orang samseng india yang dipercayai didalangi oleh bekas ketua pkr klang krishnasamy yang turut hadir.
ISU PENTING DISINI
1) rahimi sudah tak tahan lagi dengan fitnah melampau yang sedang dilakukan oleh anwar dan latheefa koya.. ANWAR SEMAKIN KANTOI.

PRK Galas: Penamaan calon 26 Okt, pengundian 4 Nov

0 Komen!!!
PUTRAJAYA 6 Okt. – Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) hari ini menetapkan tarikh bagi penamaan calon bagi Pilihan Raya Kecil Dewan Undangan Negeri (DUN) Galas pada 26 Oktober ini manakala hari pengundian pada 4 November.

Perkara itu diumumkan oleh Timbalan Pengerusi SPR, Datuk Wan Ahmad Wan Omar selepas mempengerusikan mesyuarat khas suruhanjaya itu di sini hari ini. – Utusan

Janji manis Pakatan Rakyat : Bila pagar makan padi

0 Komen!!!
Harapkan pagar, pagar pula makan padi.. harapkan Pakatan Rakyat rupanya rosakkan harapan rakyat..

Semenjak Pakatan Rakyat diberi peluang untuk memerintah beberapa negeri, banyak harapan yang tinggi menggunung diletakkan kepada mereka. Pemilihan Pakatan dibuat supaya dengan anggapan dapat menyelesaikan masalah rakyat yang dahulu BN tidak buat. Apatah lagi harapan rakyat ini diberi janji menggunung oleh Pakatan melalui pelbagai manifesto mereka, negeri berkebajikan, tidak naikkan tarif air, amar maaruf nahi mungkar dan sebagainya.

Tapi itu hanyalah harapan yang dimimpikan sahaja.. jadi ianya tetap mimpi.. dan mimpi ini tidak menjadi realiti di bawah Pakatan Perosak Rakyat.

Contohnya bila pengundi Kedah mengundi kerajaan hamPAS Pakatan dan berharap tarif Air tidak naik kerana mungkin kerajaan Bn akan naikkan harga air... ianya hanya kebimbangan kepada kerajaan BN walaupun berbelas tahun Bn tidak naikkan tarif air.. Namun rupanya apabila mereka mengundi Pakatan keadaan masih tidak berubah, masalah tidak juga dapat diselesaikan walaupun janji telah dibuat oleh Pakatan... baru 2 tahun Kerajaan hamPAS perintah.. harga air tetap naik.. walaupun apa alasan yang diberikan, namun hakikatnya kerajaan Pakatan yang dipilih tidak mampu membuat alternatif penyelesaian yang lain.. masih tetap menaikkan harga air.. jadi apa gunanya memilih kerajaan Pakatan yang gagal tunai janji dan langsung tiada alternatif lain dalam menyelesaikan masalah.

Bukan setakat itu.. untuk mencari jalan mudah untuk keluar, mereka menggunakan skrip biasa iaitu salahkan BN sebagai kerajaan terdahulu, dan buat ugutan... apa maknanya ugutan.. nak selesaikan masalah rakyat atau macam ne? walhal dengan ugutan sekalipun harga air tetap naik.. siapa naikkan harga air?.. kerajaan negeri Pas Kedah dan DAP pulau Pinang.. masalah yang dialami rakyat masih tidak selesai..

Itu satu contoh, dan contoh lain ialah Kg Buah Pala.. siapa yang berjanji nak selesaikan masalah mereka.. ANUwar Aljuburi.. ini Anuwarlah!!! Anuwar hampeh!!! tak boleh harap.. lingkup juga Kg Buah Pala, kalau zaman BN sempatlah juga 100 tahun kg Buah Pala bertahan. tetapi bawah kerajaan negeri DAP.. tak sampai setahun.. habis.. botak.. bersih.. gondol... bukan setakat itu, Ketua Menteri siap lari bila pengundi nak jumpa mereka.. pejabat Ketua Menteri kosong yang ada hanya pengawal keselamatan..

Terbaru mengenai rumah penduduk Kampung Jalan Pokok Asam, Jelutong yang telah didiami sejak berpuluh-puluh tahun bakal diroboh, janji-janji manis kerajaan negeri untuk memberi pampasan setimpal pula tidak dikotakan [rujuk sini].

Itu nasib pengundi Pakatan yang ditipu lagi kerajaan negeri, Menurut salah seorang penduduk, Mohamad Idham Zakaria, 48, beberapa hari sebelum bulan Ramadan, Ketua Menteri, Lim Guan Eng dalam pertemuan dengan penduduk kampung berjanji untuk menggantikan rumah penduduk terbabit dengan pangsapuri kos sederhana bernilai kira-kira RM75,000 sebuah.

Selain itu katanya, mereka juga akan disediakan rumah transit di dalam kawasan kampung tersebut.

"Bagaimanapun, dua hari lepas semasa mesyuarat dengan Jawatankuasa Kariah Masjid Jamek Jelutong, kami diberi surat untuk ditandatangani sebagai persetujuan menerima pampasan berupa pangsapuri bertaraf kos rendah yang akan dibina oleh kerajaan negeri.

"Surat tersebut juga tidak memaklumkan mengenai penyediaan rumah transit dalam kampung seperti yang dijanjikan oleh Guan Eng," katanya

Banyak lagi perkara lain yang gagal dilaksanakan kerajaan negeri Pakatan.. itu tidak termasuk penyelewengan, salah urus, kroni, nepotisme, tidak telus dan sebagainya...

Rakyat kini semakin sedar mereka sebenarnya tertipu dengan janji manis Pakatan Rakyat!!!

Seterusnya ini membukti KERAjaan Pakatan sebenarnya tidak juga mampu menyelesaikan masalah mereka.

Kongsi Link Anda