Popular Today

Sabtu, Mac 28, 2009

Tarik diri atau dah dapat imbuhan?

6 Komen!!!
Calon Bebas tarik diri bertanding, sokong PKR, Seorang peniaga yang sudah menyatakan hasratnya bertanding sebagai calon Bebas dalam pilihan raya kecil Dewan Undangan Negeri (DUN) Bukit Selambau menarik diri sehari sebelum hari penamaan calon.

Mohd Reduan Md Isa, 52, berkata beliau membuat pengumuman untuk bertanding pada tiga minggu lalu, tetapi kemudiannya menukar fikiran selepas berbincang dengan penasihat Parti Keadilan Rakyat (PKR), Datuk Seri Anwar Ibrahim, baru-baru ini.

Biasanya perangai calon bebas ni mereka sengaja tawarkan diri sebagai provokasi semata-mata... kalau dah dapat imbuhan tu kira selesai lah... sebab calon bebas ni bertanding biasanya ada udang seblik mee...

Dr Mahathir Mengesahkan Beliau Akan Sertai Semula UMNO

0 Komen!!!
KUALA LUMPUR, 28 MAC (Bernama) -- Bekas perdana menteri Tun Dr Mahathir Mohamad hari ini mengesahkan beliau akan menyertai Umno semula.

Beliau berkata demikian kepada pemberita semasa menghadiri hari terakhir perhimpunan agung Umno di Pusat Dagangan Dunia Putra, Kuala Lumpur, Sabtu.

-- BERNAMA

Tun Mahathir kembali ke UMNO!

5 Komen!!!
Bekas Perdana Menteri, Tun Dr. Mahathir Mohamad bersama isterinya, Datin Seri Dr. Siti Hasmah Mohd. Ali menghadiri Perhimpunan Agung UMNO Ke-59 di sini hari ini.

Beliau memasuki Dewan Merdeka, Pusat Dagangan Dunia Putra (PWTC) ketika Timbalan Presiden UMNO yang baru, Tan Sri Muhyiddin Yassin menggulung perbahasan pada hari terakhir persidangan.

Tan Sri Mahyudin mengalu-alukan kedatangan Tun Mahathir, secara spontan beliau mengatakan bahawa Tun akan kembali ke pangkuan UMNO...

UMNO kini kembali bersatu....... semoga dengan penyatuan akan kembali kekuatan UMNO dan bangsa Melayu.

Fakta penderhakaan PAS yang disembunyikan

9 Komen!!!
PAS sengaja menyembunyikan fakta penderhakaan tahun 2009 yang sengaja mereka tidak meletakkan dalam pemplet dan risalah Mereka.

6 Fakta penderhakaan 2009 ialah Nizar juga dengan jelas menderhaka kepada DYMM Sultan Perak melalui perbuatan, tindakan dan percakapan beliau antaranya:

1. Enggan meletak jawatan sebagai Menteri Besar Perak walaupun telah dititahkan oleh DYMM Sultan Perak.
2. Enggan menyerahkan kereta hak milik Kerajaan Negeri Perak.
3. Membubarkan Dewan Undangan Negeri (DUN) tanpa perkenan DYMM Sultan.
4. Orang Melayu pertama yang menyembah MOHON DERHAKA KEPADA SULTAN yang tidak pernah dilakukan oleh sesiapa sekalipun. Tindakan biadab ini mencemarkan Kedaulatan Raja-raja Melayu
5. Memalukan Sultan, Kerajaan dan rakyat Perak apabila mengadakan sidang DUN di bawah pokok.
6. Nizar melanggar Undang-undang Tubuh Kerajaan Negeri Perak apabila beliau enggan melepaskan jawatan Menteri Besar melalui Perkara 47 (1) iaitu melanggar sumpah semasa dilantik menjadi ADUN dengan menyatakan SESUNGGUHNYA SAYA NIZAR JAMALUDDIN BERSUMPAH AKAN TAAT SETIA KEPADA SULTAN Persoalan Adakah Nizar Layak menjadi Pemimpin Yang Akan Memperjuangkan Bangsa Melayu, Kedaulatan Raja-raja Melayu, Memelihara Agama Islam dan berlaku adil kepada semua kaum seperti termaktud dalam PERLEMBAGAAN NEGARA????

Kongsi Link Anda