Popular Today

Jumaat, Mac 12, 2010

Terkini : Tian Chua berlanggar!!!

0 Komen!!!
Berita tidak rasmi, YB Tian Chan ( ahli parlimen batu Kuala Lumpur) terlibat dalam kemalangan dengan penunggang motosikal. Penunggang motosikal tbabit dalam keadaan kritikal (putus tangan) di Batu 4, Jalan Mawai.

Beliau dilaporkan sedang menuju dari Kota Tinggi ke Mersing untuk menghadiri ceramah PKR..

Adakah ini balasan tuhan kepada penyangak yang masih tidak sedarkan diri..

Akibat ajaran sesat PAS

0 Komen!!!
Memang terdapat perubahan nilai yang ketara kini di kalangan belia, remaja dan pelajar masa kini.

Kalau dahulu masyarakat mungkin menganggap bahawa masalah gejala sosial hanya berlaku di kalangan pelajar lelaki apatah lagi ianya melibatkan pergaduhan.

Kini perbuatan tersebut ianya dah merebak ke pelajar perempuan puan pula.

Kes terbaru apabila Seorang ibu dibelasah oleh 5 pelajar wanita depan anaknya sendiri.

Apa yang telah terjadi kepada golongan belia sekarang. Bukan setakat itu sahaja, mereka ini sampai tahap tidak boleh ditegur.

Adakah ianya ada kaitan dengan keadaan semasa sekarang... Iaitu lemahnya peranan ibu bapa mengawal dan menjaga moral anak mereka. Dengan keadaan yang semakin sibuk memikirkan hal pekerjaan, anak-anak tidak lagi diberi perhatian.

Ataupun sekolah kini gagal mendidik moral pelajar yang hanya mementingkan pencapaian akademik semata2.

Ada juga yang mengatakan keruntuhan moral pelajar dikaitkan kurangnya guru lelaki disekolah sehingga pelajar pijak kepala guru dan tidak takut kepada guru perempuan.

Ataupun sekarang ni banyak keluar fatwa karut oleh tok guru sesat, yang kini lebih terarah kepada pertentangan dan pergaduhan.

Jika tok guru sendiri menunjukkan contoh yang tak baik, sumpah orang dengan pecah perut, celako 3X, masuk pas masuk, perarakan maulidur rasul bid'ah, syurga dan ayat alquran boleh dibaca bukan Islam yang tak Mandi junub!!

Ini pastinya menimbulkan kecelaruan pemikiran dalam masyarakat apatah lagi di kalangan, Jika golongan agama khasnya pemimpin dan penyokong PAS yang rosak pastinya menyebabkan kerosakan gejala sosial yang lebih teruk.

Banyak faktor sebenarnya yang menjadi punca keruntuhan moral di kalangan remaja apatah lagi sekarang terdedah dengan maklumat tanpa sempadan.

DAP tolak Islam

1 Komen!!!
Sebagai sebuah parti yang kononnya memperjuangkan demokrasi dan kebebasan bersama, tindakan DAP yang memilih bulu tentunya menjadi persoalan.

Di manakah demokrasi yang DAP laungkan!!!

Dap hari ini, menyifatkan Zulkifli Nordin sebagai batu api iaitu satu label terhadap pemimpin Melayu yang memperjuangkan Islam.

Timbalan Pengerusi DAP, Tan Seng Giaw menyatakan Zulkifli perlu sedar bahawa hubungan antara parti dalam Pakatan sangat erat. Jadi kewujudan Zulkifli akan timbulkan masalah.

Daripada kenyataan berikut, kita melihat masa depan Islam akan gelap. Suara yang membawa mesej dan kepentingan Islam akan dipinggirkan oleh mereka yang melaungkan demokrasi.

Jelas bahawa Pakatan hanya laungkan demokrasi palsu untuk menipu rakyat. Inilah golongan Firaun yang hanya mahu berkuasa dan meninggalkan Syariat Allah SWT.

Mesej Addin sebagai satu nasihat, tidak pernah diendahkan. Lebih malangnya yang menolak mesej Islam ialah parti yang menganggap diri mereka sebagai parti Islam. PAS ialah parti ajaran sesat oleh tok guru sesat.

ceramah perdana Bersama saudara Ezam.. anjuran UMNO Bahagian Tanjong piai

0 Komen!!!


Jom datang beramai-ramai!!!!

bawa kawan dan keluarga!!!

PKR menuju ke tanah perkuburan

0 Komen!!!
Sudah ramai yang meninggalkan PKR, dari pemimpin atasan sehinggalah ke akar umbi. Semuanya keluar kerana hilang kepercayaan kepada pemimipin mereka yang meliwat dan mengamalkan kronisme.

Terbaru PKR Kedah terpaksa membuat perjuampaan antara Tan Wei Shu, YB Batu Arang dan ANuwar. Apatah lagi semenjak sehari dua ni tiada lagi kedengaran suara rasmi beliau apabila disingkirkan oleh PAS dalam AJK Mesyuarat Kerajaan Negeri.

Ianya berikutan ketidakhadiran ADUN Bakar Arang itu yang tidak hadir pada majlis pelantikan exco baru Kedah semalam sehingga dilaporkan menimbulkan teka-teki mengenai kedudukannya dalam parti.

Tindakan mengartur perjumpaan ini menunjukkan masalah dalaman PKR semakin parah!!, semua gara-gara masalah dalaman dan merebut jawatan yang sedang berlaku dalam PKR.

PKR Sebagai parti nyang mengamalkan kronisme, tindakan pemimpin atasan meletakkan 'orang mereka' merupakan amalan PKR. Punca ini yang menimbulkan rasa tidak puas hati terhadap Aljuburi.

Apatah lagi, Wan Azizah pula dilihat sebagai tunggul. Di samping itu ke liwat ANuwar yang mem[unyai bukti nyata menunjukka Anwar meliwat juga mengikis keyakinan terhadap pasti tersebut.

Polis dipermainkan oleh ANuwar Aljuburi

0 Komen!!!
Oleh : Panglima Perang Cyber

Anwar kembali lagi menghangatkan negara dengan menyerang polis dan menuduh ia menjadi alat kepada parti pemerintah.

Tipu daya amat jahat ini dibuat selepas beliau disiasat ekoran ceramahnya yang penuh dengan fitnah terhadap Perdana Menteri berhubung isu Altantunya, kapal selam dan lain lain.

Empat laporan polis sudah dibuat terhadap Anwar dan sebab itu siasatan perlu dibuat. Meskipun polis sudah tahu Anwar akan memutar belit tindakan tersebut.

Sebagai rakyat saya MEMBANTAH SEKERAS KERASNYA sesiapa sahaja mengkritik tindakan polis atau mana mana badan yang mendapat mandat dari Ydp Agong untuk menjalan tugas mereka.

Polis bukan menjadi alat Perdana Menteri tetapi alat kepada kami sebagai rakyat untuk memastikan pengkhianat seperti Anwar tidak akan terus merosakkan negara dengan cerita fitnahnya yang busuk lagi memualkan.

Kemarahan rakyat terhadap Anwar lah yang semakin membara dan marak sekarang ini bukan kemarahan rakyat kepada negara !

Tindakan mereka ( Pakatan Rakyat ) sudah jelas berpaksikan keuntungan politik dan tidak ada pun niat untuk membantu rakyat kecuali menipu mereka demi mendapatkan sedikit undi.

Perhatikan betapa kejinya perbuatan Anwar 'meliwat' maruah polis dengan menuduhnya sebagai alat kepada Umno dalam video bawah ini !

Ayuh kita bantah dan menunjukkan reaksi kita terhadap manusia sudah hilang akalnya ini yang sudah sedar bahawa penjara Sungai Buloh sedang menanti bukan Putrajaya sebagai Perdana Menteri.

Video Anwar tuduh polis jadi alat

Muslihat perkauman DAP disebalik pilihanraya tempatan

0 Komen!!!Ketua Menteri Pulau Pinang Lim Guan Eng menulis kepada SPR meminta diadakan pilihanraya untuk dua Majlis Munisipal di Pulau Pinang dengan tujuan untuk mengembalikan sistem pilihanraya tempatan.

Sehari kemudian MB Selangor si Khalid Ibrahim dungu pun menyatakan kerajaan Selangor pun ingin lakukan yang sama.

Pilihanraya tempatan sudah dihentikan berikutan pengumuman darurat pada September 3hb 1964 dan masih dikuat kuasakan lagi. Sudah 40 tahun kerajaan menghapuskan pilhanraya tempatan Akta Kerajaan Tempatan 1976.

Muslihat DAP disebalik menuntut pilihanraya tempatan kerana penduduk Melayu bukan majoriti di bandar-bandar melainkan Kota Baru. Hampir 80% cukai kerajaan negeri diperolehi dari kawasan Perbandaran Tempatan.

Tujuan DAP adalah sama dengan sikap Singapura semasa mereka berada dalam Malaysia dimana mereka enggan berkongsi cukai dengan kerajaan persekutuan. Dengan adanya pilhanraya tempatan, kepentingan Cina yang cauvanis yang selalunya diperjuangkan oleh DAP akan menguasai cukai.

Apabila kerajaan negeri tidak mempunyai sumber kewangan, tentulah mereka tidak efektif dan akhirnya DAP boleh mengembangkan pengaruh politik ke luar bandar dan seluruh negeri.

Keadaan rakyat di luar bandar tidak kira kaum apa lagi tidak terbela. Padahal pusat-pusat bandar meraih perolehan keuntungan dari hasil sumber kawasan pendalaman.

Hai ... bodohnya si Khalid

Kongsi Link Anda