Popular Today

Khamis, April 24, 2014

Rafizi gagal burukkan DS Najib!!

3 Komen!!!
Menjelang pemilihan PKR yang akan datang, Rafizi Ramli yang mengumumkan akan bertanding jawatan Naib Presiden parti berkenaan kelihatan terdesak berkempen untuk memancing undi perwakilan dan menaikkan imejnya yang sering kali gagal di dalam usaha untuk memburukkan pemimpin dan parti UMNO/Barisan Nasional. 

Cara mudah untuk menjadi popular di dalam kempen pemilihan parti PKR adalah mengaitkan Perdana Menteri, DS Najib Tun Abdul Razak di dalam isu yang cuba diketengahkannya. Bermula 15 April 2014, melalui 4 artikel di blog beliau di sinidi sinidi sini dan di sini, Rafizi Ramli cuba untuk mengaitkan Perdana Menteri di dalam campur tangan di dalam urusan pemberian geran MOSTI berjumlah RM100 juta kepada sebuah syarikat Bumiputera yang mana 25% pegangan saham syarikat berkenaan oleh kerajaan menerusi Malaysia Venture Capital (MAVCAP).

Pendedahan Rafizi Ramli tidak langsung mendatangkan bukti untuk menunjukkan Perdana Menteri 'mengarah' ataupun 'campur tangan' di dalam proses kelulusan geran ini.  Sebaliknya, memo sokongan yang diberikan oleh Perdana Menteri adalah berbentuk umum yang tertakluk kepada pertimbangan dan 'Standard Operating Procedures (SOP)' Kementerian yang berkaitan sebagaimana banyak memo-memo sokongan lain yang dipohon melalui pejabat beliau.


Daripada surat yang dilampirkan oleh Rafizi Ramli seperti di atas, tidak ada langsung ayat yang berbaur 'arahan' yang dicatatkan.  Minit yang dicatatkan oleh Perdana Menteri di atas surat berkenaan kepada Menteri MOSTI berbunyi:
"Y.B. Dato’ Dr. Ewon Ebin, Untuk pertimbangan. Saya tiada halangan jika projek ini sesuai."
Jelasnya, Perdana Menteri tidak 'campurtangan' atau 'memberi arahan' untuk kelulusan geran ini, sebaliknya sokongan yang diberikan lebih cenderung berdasarkan minat dan kesungguhan beliau untuk menjayakan 'Bioeconomy Transformation Programme (BTP)' dan mengupayakan syarikat-syarikat yang layak berkaitan teknologi hijau.

Geran 'Research & Development (R&D)' yang diberikan adalah bagi tujuan penyelidikan dan pembangunan teknologi, dan bukannya satu projek komersil yang melibatkan dana ratusan juta. Geran yang dipertimbangkan oleh Kerajaan kepada syarikat NSE Resource Corporation (M) Sdn Bhd juga bukanlah daripada skim geran R&D yang disebut oleh  Rafizi Ramli di dalam blog beliau. 

NSE Resource Corporation (M) Sdn Bhd dikhabarkan akan mengemukakan saman berjumlah RM200 juta kepada Rafizi Ramli ekoran pembohongan dan manipulasi fakta, yang bertujuan mencemarkan imej syarikat berkenaan dan menimbulkan kemarahan dan prasangka buruk golongan akademik.

Penerangan lanjut berserta fakta dan ulasan terperinci mengenai kes ini boleh dibaca melalui blog sahabat CTS, blogger Sanggah Tok Janggut, di sini.

Read more at http://khairulryezal.blogspot.com/2014/04/cubaan-burukkan-ds-najibrazak-isu-geran.html#QIqPToykQg1JMwOT.99

Kontroversi : Bukan Saya Minta Jadi Begini – Fiza Terkilan Dipersalahkan Atas Keretakan Rumahtangga Dengan Adam

0 Komen!!!
Bukan Saya Minta Jadi Begini   Fiza Terkilan Dipersalahkan Atas Keretakan Rumahtangga Dengan Adam
Pergolakan rumahtangga Adam AF dan Fiza Elite bukan lagi topik baru dalam perbualan para pemerhati industri hiburan. Tetapi segalanya dianggap khabar angin tanpa bukti kerana pasangan ini seringkali menafikan hubungan mereka bermasalah.
Sehinggalah semalam, sebuah akhbar tempatan melaporkan kes permohonan cerai yang dibuat oleh Fiza akan disebut di mahkamah pada Isnin depan.
Artikel berkaitan:
Berita itu sekaligus menamatkan spekulasi yang bertebaran walaupun Adam dan Fiza masih kekal mengunci mulut dari memberikan kenyataan.
Bukan Saya Minta Jadi Begini   Fiza Terkilan Dipersalahkan Atas Keretakan Rumahtangga Dengan Adam
Bagaimanapun dalam diam, Fiza meluahkan rasa terkilan terhadap sesetengah masyarakat yang menuding jari menyalahkannya di atas perceraian ini di Instagram.
Menurut Fiza, dia kesal apabila kontroversi terbaru ini dikaitkan dengan kisah lamanya selain risau anak-anak akan mengetahui hal ini di masa hadapan.
Namun dalam masa yang sama, Fiza meminta agar diberi sokongan untuk terus kuat menghadapi dugaan ini demi masa depan anak-anaknya.
Bukan Saya Minta Jadi Begini   Fiza Terkilan Dipersalahkan Atas Keretakan Rumahtangga Dengan Adam
Untuk pengetahuan anda, Adam dan Fiza telah dinikahkan dalam majlis serba sederhana di Pejabat Jabatan Agama Islam Selangor, Shah Alam pada bulan September tahun lalu.
Sebelum berkahwin dengan Adam, Fiza pernah mendirikan rumahtangga dengan Ahmed Farriq Zainul Abidin dan bercerai pada 4 November 2010. Hasil perkahwinan itu, mereka dikurniakan dua orang anak perempuan, Ferra Aryanna dan Feeya Adyrra.

sumber : oh bulan 

Kongsi Link Anda