Rabu, Januari 13, 2010

ANUwar AlJuburi bakar sentimen orang kristian

Inilah rupa pengkhianat sebenar.!!! Pengkhianat bangsa dan agama... tidak terbayang bagaimana orang Islam boleh membenarkan agama Islam hilang kesitimewaanya... sehingga sanggup menjual agama dan menjatuhkan maruah Islam.

Tindakan AnUwar aljuburi mencemar perpaduan dan keharmonian penduduk negara ini memang tidak boleh dibiarkan apatah lagi yang dibuatnya untuk kepentingan diri sendiri untuk meraih undi dari rakyat bukan Islam.

Bekas Ketua Angkatan Muda Keadilan (AMK), Ezam Mohd. Noor (gambar) mendakwa, pendirian semasa Penasihat PKR itu berhubung isu itu disebabkan beliau semakin terdesak dengan tarikh perbicaraan kes tuduhan meliwat bekas pembantunya, Mohd. Saiful Bukhari Azlan yang semakin hampir.

Dalam masa sama, dakwa beliau, Anwar juga mahu menggunakan isu itu untuk meraih sokongan pada Pilihan Raya Dewan Undangan Negeri (DUN) Sarawak yang dijangka tidak lama lagi.

"Saya menyeru umat Islam dan rakyat Malaysia tidak terperangkap dalam permainan politik Anwar yang semakin terdesak.

"Anwar yang terdesak kerana tuduhan meliwat itu akan melakukan apa saja untuk merosakkan keharmonian negara serta mengalihkan perhatian rakyat," katanya kepada Utusan Malaysia di sini hari ini.

Pada 5 Januari lalu, Anwar melalui laman blognya anwaribrahimblog.com menyiarkan kenyataan Pengerusi Biro Pemahaman dan Pemantapan Agama PKR, Dr. Muhd. Nur Manuty yang mewakili pendirian parti itu dalam isu penggunaan kalimah Allah oleh orang bukan Islam.

Menurut kenyataan itu, PKR berpendirian keinginan masyarakat bukan Islam menggunakan kalimah Allah adalah perkembangan positif dan perlu diterima secara terbuka dan tidak perlu pihak tertentu mengambil kesempatan menjadikannya agenda politik untuk menampakkan merekalah jaguh dalam mempertahankan Islam di negara ini.

Sementara itu, Ezam mendakwa agenda jahat Anwar itu boleh dilihat melalui kecaman Penasihat PKR itu terhadap negara Islam yang didakwanya menzalimi kelompok minoriti pada awal Disember 2009 di Australia.

Dakwa Ezam, kecaman Anwar itu disiarkan dalam media Australia termasuk The Age pada 6 Disember lalu.

"Dan hari ini dia bakar sentimen Kristian di Malaysia dalam isu kalimah Allah, Anwar memang pemimpin yang sanggup lakukan apa saja demi kepentingan peribadi.

"Dan kenyataan dia di Australia sebulan sebelum isu penggunaan kalimah Allah di Malaysia meletus memaparkan agenda jahatnya," katanya.

ANUwar ini telah melampaui batas.. dan menyentuh sesuatu yang tidak patut disentuh... inilah masanya rakyat bangkit menentang ANuwar bapak pengkhianat ini.. habis agama dan bangs dirosakkan..

4 ulasan:

gotahlantun berkata...

bro,
jika diberi pilihan, akulah orang pertama yang bagi penampar jepun pada pengkianat bangsa ni!

YANG GAMBI berkata...

Salam bro,

Skong dengan komen Gotahlantun..... kalau Malaysia tidak ada undang2, lama dah kawan gantung pengkhianat ni bawah pokok sawit......

Aspirasi berkata...

Sdr Gotahlantun dan yanggambi,

Pengkhianatan Aljuburi ini memang sudah mencapai tahap maksima.. pemimpin negara perlu ambil tindakan dan jangan berdiam diri apatah lagi berlembut. Dan jangan lembap sangat nak ambil tindakan yang perlu.

bungaraya berkata...

Kalau masih ada orang islam dan orang melayu yang menyokong si Jubur ini, alamat islam di Malaysia tidak langsung berkualiti.
Atas dasar apa mereka mentyokong seorang pemimpin yang hilang pendirian dan memulakan kerja pengkhianatan kepada bangsa dan agamanya sendiri.

Kongsi Link Anda