Khamis, Jun 11, 2009

Nik Aziz semakin nyayuk, Hadi dituduh 'boneka UMNO'

Rasulullah Shallallahu 'alaihi wa sallam bersabda:

إن الْعُلُمَاءُ وَرَثَةُ اْلأَنْبِيَاءِ، إِنَّ اْلأَنْبِياَءَ لَمْ يُوَرِّثُوْا دِيْناَرًا وَلاَ دِرْهَماً إِنَّمَا وَرَّثُوْا الْعِلْمَ فَمَنْ أَخَذَ بِهِ فَقَدْ أَخَذَ بِحَظٍّ وَافِرٍ

Di samping sebagai perantara antara diri-Nya dengan hamba-hamba-Nya, dengan rahmat dan pertolongan-Nya, Allah Subhanahu wa Ta'ala juga menjadikan para ulama sebagai pewaris perbendaharaan ilmu agama. Sehingga, ilmu syariat terus terpelihara kemurniannya sebagaimana awalnya. Ulama diberi pencerahan pemikiran dan hati yang terbuka dan bukan bersikap berat sebelah tetapi menjunjung hujah bertatah ilmu.

tapi berbeza dalam PAS sekarang. Memang cara pakatan menyelesaikan masalah dalaman semua dengan menyalahkan UMNO. Walaupun UMNO sebenarnya tiada kena mengena dengan apa yang berlaku dalam PAS. Sebenarnya tak terpikir dek akal bagaimana Hj hadi yang terkenal dengan anti-UMNO boleh menjadi boneka UMNO? Haji Hadi jugalah yang membuatkan UMNO kafir dan sebaginya melalui amanat beliau!
Malaysia Kini : 
Mursyidul Am Pas, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat, hari ini membidas golongan dalam parti itu yang mempertahankan cadangan Presiden Pas, Datuk Seri Abdul Hadi Awang untuk membentuk satu kerajaan perpaduan dan menyifatkan mereka ini sebagai "boneka Umno".

Katanya, beliau tidak bersetuju dengan kenyataan Pengarah Pilihan Raya Pas Pusat, Datuk Mustafa Ali, supaya semua pemimpin Pas dan pakatan pembangkang tidak lagi membuat kenyataan terbuka berhubung isu kerajaan campuran itu bagi mengelak kekeliruan dalam kalangan ahli parti.

"Saya tak boleh lari daripada keputusan Muktamar Pas di Ipoh tahun lalu... keputusannya ialah menyokong Pakatan Rakyat. (Yang sokong) perpaduan ini boneka Umno, terang dan jelas. Nik Aziz berkata "Suara sumbang dari Pas untuk buat kerajaan perpaduan ini adalah boneka Umno,"

"Presiden ini ketua bagi pertubuhan, dan pertubuhan tidak buat keputusan, itu kenyataan peribadi," katanya. Mengenai saranan Mustafa supaya pemimpin Pas dan pakatan pembangkang berhenti daripada mengeluarkan kenyataan berhubung isu itu, Nik Aziz berkata, tidak ada sebab ahli parti tidak boleh mempersoalkan isu itu.

"Soalnya tutup kerana apa? Percanggahan pendapat itu bukan datang dari Pas, tapi orang tertentu dalam Pas, dia sudah berasa bahaya bagi dia, maka dia minta tutup. Mana boleh tutup mulut manusia," katanya.

Kini Nik Aziz tuduh hj Hadi sebagai boneka UMNO... dah bengong ke Nik Aziz ni. Nik Aziz terlupa bagaimana terdapat usaha boneka DAP dan PKR untuk menjahanamkan golongan Ulama dalam PAS. Hadis Nabi 'Ulama warasatul Anbia' ? Sehingga ulama' di maki, di keji, dihina umpama tiada maruah lagi ulama' ini. Istilah ulama umpama dipijak-pijak oleh ahli PAS dan tidak mulia lagi. Mungkin selepas ini PAS boleh menukar tema mereka dengan 'membangun bersama erdogan' mungkin yang lebih tepat dan praktikal. 

Tiada ulasan:

Kongsi Link Anda