Jumaat, Januari 01, 2010

Jangan biarkan nama Allah tercemar dan dipijak kesucianNya


Adakah umat Islam di negara ini sudah tiada masruah sehingga nama Tuhan mereka Allah yang Maha Suci kini dibenarkan digunakan di Gereja.

Apakah kesucian nama Allah akan terpelihara denga gereja.. Ini bukan soal emosi, tetapi kesucian Nama Allah SWT yang perlu dipelihara dan dipertahankan oleh semua umat Islam.

Dimanakah kesucian nama Allah SWT jika Allah di samakan dengan jesus oleh Kristian... yang terkenal dengan mensyirikkan Allah SWT. Adakah PAS, Khalid Samad boleh memberikan jaminan kesucian nama Allah ini dipelihara.

Keputusan Mahkamah Tinggi yang membenarkan akhbar mingguan Herald-The Catholic Weekly menggunakan perkataan Allah sangat di kesali.

Sampai masa semua umat Islam perlu bersatu, 65% umat Islam di negara ini dan kristian hanyalah 10%.. kenapa suara umat Islam majoriti tidak didengari lagi... kenapa perlu utamakan suara minoriti.

Tidak kira UMNO mahupun PAS... Islam bukanlah alat politik... masa untuk bersatu, Islam perlu dipertahankan!!!

Allahhu Akbar!! Allahhu Akbar!! Allahhu Akbar!!

4 ulasan:

Unknown berkata...

SLM BRO..SETELAH ISLAM TERUK DI PERMAINKAN, MASIHKAH KITA NK BERDIAM DIRI? ORG YG PATUT KITA CANTAS DULU ADALAH AL JUBURI, FATHER KHALID DAN YANG SEANGKATAN DGNNYA!. UMNO TLG LA BANGUN DR TIDO!!. JGN MENGHARAP SGT DGN PAK AJIS KERANA TELOW DIA ANUWAR DH GENGGAM!..MASA UTK MENGEMBALIKAN MARUAH AGAMA YG DH TERCALAR!!!

wakdanial berkata...

Betul kata bro jeffry tu, umno perlu bangun dari tidur..majlis raja-raja juga perlu campur tangan..xkan kita nak berdiam diri..maruah kita dah dicemar..kesucian agama kita sudah dicabuli...

AbgTuah berkata...

AYUH KITA BERJUANG..KITA PATAHKAN HUJAH KHALID SAMAD.

http://www.khalidsamad.com/2010/01/ismu-allah-siar-ulang.html

Awanama berkata...

Tahniah hadiah one malaysia from najib

siapa berkuasa sekarang ni bro...pakataan rakyat ker bn. takan tiba2 tak reti guna kuasa kot. kes-kes lain boleh settle macam kes perak, kes anuar dan banyak keslah dgn satu arahan jer takkan kes ni tak kerajaan sekarang tak berani..

Kongsi Link Anda