Popular Today

Selasa, November 23, 2010

Rakyat Sabah hilang keyakinan kepada kepimpinan PKR

Bekas Pengerusi PKR Sabah mengakui bahawa rakyat Sabah dab Sarawak hilang keyakinan terhadap kepimpinan PKR masa kini.

Ianya berikutan tiada pemimpin PKR sedia ada menghormati pandangan rakyat Sabah dan Sarawak [klik sini].

Apatah lagi apabila Zaid Ibrahim ditendang keluar dari Parti Kroni dan Rasuah...maka semakin hilanglah kepercayaan rakyat Sabah kepada kepimpinan PKR Ianya kerana pendekatan Zaid lebih dekat kepada rakyat Sabah.

_Kami percaya beliau seorang yang berprinsip. Beliau menyokong aspirasi kami, dalam usaha memulih dan menghormati hak kami (Malaysia Timur)," kata beliau.

Jeffrey berkata: "Kami ingin mempunyai tokoh pada pucuk pimpinan parti yang memahami kedudukan kami di sini, di Sabah".

Naib presiden PKR Datuk Jeffrey Kitingan mengakui berada dalam "kebingungan" berikutan tindakan bekas anggota Majlis Pimpinan Pusat (MPP) parti itu Datuk Zaid Ibrahim keluar parti.

_Kini beliau telah keluar parti, kami kebingungan sebenarnya. Kami tidak tahu siapa atau boleh mendapat jaminan dari pemimpin (lain PKR) yang mereka menghormati hak Sabah dan Sarawak," katanya.

Sebenarnya dari awal lagi, rakyat dah mencium helah Aljuburi masa krisis kepimpinan PKR Sabah.. Ianya semuanya mengenai percaturan Aljuburi untuk meletak orangnya dalam kepimpinan PKR.

Sikap pecah dan perintah yang diamalkan PKR sama sebenarnya yang diamalkan penjajah dahulu. Tindakan Aljuburi meliwat demokrasi adalah bukti pemimpin seperti tidak boleh dipercayai.

Jika inilah gaya pemerintahan seperti ini diamalkan dalam negeri ni, maka demokrasi akan berkubur.

Kepada rakyat borneo.. Suara anda habyalah umpama sampah kepada Anwar dan pemimpin PKR... Dalam kamus Aljuburi tiada istilah suara akar umbi..

Tiada ulasan:

Kongsi Link Anda