Jumaat, Januari 29, 2010

Edisi DAP hapuskan melayu : Lim Guan Eng pemimpin diktator, cauvanis dan komunis

Siapa tak kenal Lim Guan Eng yang menjadi sanjungan pemimpin dan penyokong PAS dan dilabel sebagi Khalifah Umar Ab Aziz pula tu...

Iti semua luaran, lakonan palsu semata-mata, di dalam hati tersemat dendam khianat , hati busuk sebusuk perjuangan DAP... beliau adalah Cina keparat anti Melayu dan anti-Islam yang mahu menghapuskan Melayu dan Islam...

Zahrain melabelkan
Setiausaha Agung DAP itu sebagai pemimpin
diktator, cauvinis dan berpemikiran komunis.


Krisis Pakatan Rakyat (PR) semakin serius apabila ia merebak ke negeri ini selepas Ketua Menteri, Lim Guan Eng hari ini dikritik keras oleh Ahli Parlimen Bayan Baru, Zahrain Mohd Hashim. (baca di sini)

Nampaknya tembelang Pemimpin Komunis DAP yang disanjung PAS telah pecah sebusuk hati pemimpin pakatan Rakyat dan pengikut-pengikutnya.

Senarai berikut adalah menunjukan rupa 'khinzir' Lim sebagai pemimpin parti biaDAP berasal dari Melaka :

1. gagal melaksanakan janji-janji mereka yang 'ditabur' pada pilihan raya umum lalu.

2. Lim menjadi bebanan kepada PR Pulau Pinang jika dia terus memerintah dengan gaya diktatornya sambil berkata beliau bukan menyerang DAP .

3. "Lim tidak gemar dikritik. Beliau juga melabel mereka yang mengkritiknya sebagai ejen Barisan Nasional, malah rakan-rakan DAP juga tidak boleh membantah jika beliau membuat sesuatu keputusan,”.

4. Gagal melaksanakan janji-janji manis pilihan raya itu adalah pilihan raya majlis tempatan dan sistem tender terbuka. Kerana pemimpin komunis ini keberatan untuk menjalankan pilihan raya peringkat pihak berkuasa tempatan itu kerana ia mungkin akan mengurangkan kuasanya.

5. Gagal melaksanakan janji untuk menjalankan sistem tender terbuka tetapi apa yang dilakukannya sekarang lebih teruk dari Barisan Nasional (BN) kerana dia sendiri yang mempengerusikan lembaga tender.

6. "Semasa Barisan Nasional memerintah, pemilihan lebih telus dan seimbang kerana pengerusi akan dilantik daripada kakitangan awam," katanya.

7. Siapa yang menentang akan dituduh ejen kepada Umno jika mengkritik pemimpin nombor satu negeri ini.

8. Projek-projek dianugerahklan kepada kroni,"

9. Lim tidak sesuai sebagai Ketua Menteri kerana beliau bukan dari kalangan rakyat tempatan dan tidak memahami tentang sentimen tempatan.

10. "Beliau juga gagal membawa pelabur luar walaupun telah ke seluruh dunia untuk menarik pelabur. Pengundi tahu, rakyat Pulau Pinang sangat teliti dengan perkembangan ekonomi,"

11. Dalam pada itu beliau mempersoalkan, satu pertiga daripada ucapan Lim ketika konvensyen PR dibuat dalam bahasa Mandarin. Sebagai seorang pemimpin dalam PR, dia seharusnya menghormati setiap bangsa dan berucap dalam bahasa yang difahami pada setiap majlisnya, katanya.

Nah itu dia.. bola tanggung baikkk punya.. untuk dilibas...

Untuk perhatian semua ini bukan dikatakan oleh orang UMNO dan jauh sekali pemimpin UMNO atau BN.

Ianya semua ia luahan hati dan perasaan pemimpin Pakatan Rakyat .. ini realiti pakatan rakyat... banyak pemimpin tidak puas hati terhadap kepimpinan DAP lim Guan Eng... diktator, cauvanis dan komunis....

Inilah bangsa lahanat... yang akan musnahkan negara..... Jatuhkan DAP!!! Jatuhkan PKR.. jatuhkan PAS...

Jatuhkan Pakatan Rakyat!!!!!

Tiada ulasan:

Kongsi Link Anda