Isnin, Mac 29, 2010

Edisi PRK Hulu Selangor : Bala besar atau modal besar buat PKR!!!

Semua pemimpin pakatan Aljuburi menunjukkan keyakinan terhadap potensi kemenangan PKR di Hulu Selangor... Namun yang benarnya PRK Hulu Selangor adalah medan untuk menguji kepimpinan Khalid GAGAP.. yang penuh kontroversi..

Tian Chua @ Pembunuh (langgar lari di Kota Tinggi) berkata Pakatan Rosak mempunyai ‘modal besar’ untuk mengekalkan kerusi Parlimen Hulu Selangor, antaranya prestasi Kerajaan Negeri pimpinan Menteri Besar Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim yang baik...

PRjuga tidak kisah siapa yang bertanding di pihak lawan, kerana kami yakin akan dapat mempertahankan kerusi tersebut... begitu tinggilah keyakinan PKR di Hulu Selangor..

Nak termuntah bila dengar Si 'pembunuh' ini kata Si Kahlid gaga ni ok.. siapa tak kenal Khalid!!

Bermula dengan isu Setiausaha Sulit Khalid Lembu Gagap letak jawatan, diikuti dengan kisah penternakan babi besar-besaran secara moden, perlantikan bukan melayu sebagai orang kuat PKNS, sekatan jualan arak, gambar bogel Elizabeth Wong, kematian Teoh Beng Hock di bangunan terletaknya pejabat SPRM, isu kuil penduduk Seksyen 18, bantahan penggunaan nama Allah yang mendapat “restu” MAIS, isu tanah tapak pembinaan UiTM di Serendah kontrovesi MB dan YBK, dan ada beberapa lagi isu panas telah berlaku di negeri yang terkaya kini jajahan pemerintahan PKR yang mengikut telunjuk DAP dan PAS pula menjadi barua angguk…

Namun dalam kebesaran 'mulut' pemimpin PKR bercakap.. upacara lobi melobi untuk jadi Calon PKR telah pun bermula. Antara nama yang di sebut-sebut ialah Zaid Ibrahim, Tuan Syed Shahir, Ketua Cabang PKR Kelana Jaya @ kroni Azmin dan Badrul Amin yang popular dengan kata maki hamun, kata nista dan sumpah seranah!!!.....

Namun berita terbaru dikatakan PKR mempunyai 5 nama untuk dicadangkan sebagaimana dikatakan oleh Pengarah Pilihanraya PKR, Fauziah Salleh.. ramai tu sampai 5 orang calon.. tentu lobi melobi sangat sengit... pastinya semua tak len tidor dan berangan nak jadi MP!!

Namun kita nak lihat siapa calon anak tempatan dari PKR...
ada atau tidak anak Hulu Selangor yang akan jadi Calon PKR..


Kita perlu ambil kata Aljuburi sebagai pengajaran kepada rakyat Hulu Selangor!!
“I have to apologise because the duration that Zainal was MP, he was in and out of hospital. That is why he could not attend Parliament,”
Jika Anak Hulu Selangor pun dahulu dah gagal nak jaga rakyat.. inikan pula orang luar.. calon payung terjun... Apatah lagi Zaid Ibrahim... tanya orang Kota Bharu apa sumbangan Zaid kepada mereka... tak de.. ellek!!.. Namun mereka akan mencipta alasan untuk memperbodohkan pengundi Hulu Selangor lagi!!.

Takkan nak dijadikan sakit sebagai alasan... sepatutnya PKR letaklah calon yang sihat sebelum PRU ke 12 yang lalu.. ini semua salah ANuwar Aljuburi yang gagal letak calon untuk berkhidmat kepada rakyat...

Baru-baru ini beribu rakyat Selangor diperbodohkan dengan PKR sebagai bangsa DAP dalam program Aljuburi!!!

Apakah Pengundi Hulu Selangor bersedia untuk diperbodohkan PKR lagi.... apatah jika PKR meletakkan calon payung terjun.. pengundi Hulu Selangor akan terus di 'hulu' kan!!

Selamatkan Malaysia dari Peliwat!!!!

2 ulasan:

Ezad berkata...

....antaranya prestasi Kerajaan Negeri pimpinan Menteri Besar Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim yang baik...


...

prestasi baik?
kesian...
low standard level...

Aspirasi berkata...

Salam Ezad.. ini semua jenis pengampu sebenarnya.. lepas ni Khalid Gagap boleh la bagi projek!!

Kongsi Link Anda