Sabtu, Ogos 23, 2008

DAP AKAN RAMPAS PWTC

PWTC adalah lambang ketinggian maruah orang Melayu dan perhimpunan orang melayu.. kini mula di cabar dan rebut oleh orang Bukan Melayu, DAP Laknatullah.

Satu persatu hak orang Melayu akan di rampas. Dan yang akan di rampas ialah lambang kemegahan orang Melayu yang telah berjuang untuk memerdekakan negara 51 tahun yang lalu.

Setelah biadap dan mempersoalkan kuasa raja Melayu dan kini, DAP berikrar untuk maju selangkah lagi dengan objektif mengadakan mesyuarat tahunannya di Pusat Dagangan Dunia Putra (PWTC).

"Objektif utama kami ialah untuk menawan dan mengadakan kongres kami di PWTC," kata pengerusi DAP Karpal Singh ketika berucap merasmikan Kongres Kebangsaan DAP ke-15 di sini Sabtu.

Karpal, yang juga anggota Parlimen Bukit Gelugor menegaskan Malaysia ialah sebuah negara sekular. Beliau percaya hanya seorang yang dapat merapatkan jurang antara DAP dan PAS berhubung isu itu dan "orang" itu ialah penasihat Parti Keadilan Rakyat (PKR) Datuk Seri Anwar Ibrahim.

"Saya percaya hanya Anwar boleh menjadi orang tengah antara PAS dan DAP. Beliau bukan lagi Anwar yang kita pernah kritik sebelum ini. Beliau kini Anwar yang sudah berubah dan saya percaya kepadanya," kata pemimpin pembangkang yang terkenal dengan kelantangannya itu.

Memang diketahui umum, PAS sering menyuarakan hasrat parti itu untuk mewujudkan sebuah negara Islam manakala DAP yang mahukan sebuah negara sekular bagi semua rakyat Malaysia, menentang hasrat PAS itu.

Beliau juga menegaskan DAP tidak akan berkompromi dengan prinsip asasnya dan menyatakan "perubahan yang dilakukan perlu berteraskan prinsip ini".

"Sudah jelas bahawa rakyat mahukan perubahan pada pilihan raya umum lepas dan DAP menegaskan perubahan yang dilakukan perlu berteraskan prinsip ini," katanya.

Adakah orang Melayu akan terus berpeluk tubuh, bumi yang dipijak kini akan dirampas oleh DAP dan sekutunya.

Percayalah apabila Pakatan Rakyat berkuasa, orang Melayu akan terus mengemis dan dihina di negara ini, meminta-minta bantuan dan pertolongan di bumi sendiri.

Tiada ulasan:

Kongsi Link Anda