Isnin, September 22, 2008

APABILA ANJING DILEPASKAN

Apabila anjing dilepaskan ia akan menyalak, inilah perumpamaan paling sesuai untuk penerima 'jamuan anjing' Teresa Kok. Hanya anjing sahaja yang merasakan dirinya akan makan seperti anjing.

Ahli parlimen Seputeh itu juga mendakwa, beliau dijamu “seperti makanan anjing” - dua butir telur rebus, timun dan kuah dua kali sehari pada waktu makan tengah hari dan makan malam. Katanya, beliau ditempatkan dalam bilik kecil 6 x 8 meter dan dikehendaki memakai baju lokap sepanjang ditahan bawah akta kontroversi itu. Pada sebelah malam, tambahnya lagi, beliau tidur bertilamkan papan sahaja di sebuah bilik berudara tidak segar.Beliau hanya diberikan dua bantal .

Sepatutnya Teresa perlu berada lebih lama lagi dalam tahanan ISA. Dan merasakan jamuan 'anjing' untuk tempoh masa yang lebih lama lagi. Nampaknya Teresa merasakan dirinya begitu hebat dan mulia sekali untuk diberikan keistimewaan kepada beliau. Sedangkan lokap tidak mengira pangkat dan darjat...

4 ulasan:

MAWAR BERDURI berkata...

salam?

teresa pok ni tuan pun kena panyakit gila jugak?

gila mau di layan di penjara mcm bapa dia punya hotel 5 bintang pulak. ni memang pompuan tak sedar diri, mau ckp tak da otak ada juga, kalu tak da dah lama dia mati kehilanngan otak kan?

ehh? tak paham pompuan satu ni. dahlah bekunyayang n bejubir (beckp tak tentu)pasal tak puas hati ngan agama org. ni kalu silap2 haribulan ni pompuan ni bagus humban ja p ISA sampai gol.

Aspirasi Bangsa berkata...

Teresa ingat dia tu siapa!.. sampai nak istimewa sangat melayannya.. orang lain masuk tak bising pun macam anjing... dia sahaja yang bising macam anjing...
tak sedar diri langsung

JomoSama@2RRun berkata...

Kalau dah kominis, kemanapun tatap kominis juga!! Sumbat lagi dia dalam lokap tu dengan Zaid Ibrahim, biarkan teresa dengar Zaid laung azan pada dia 24 jam..!! baru serasi...

kh loh berkata...

lihatlah percakapan diantara kamu semua. It is so full of hate. you keep having this feeling. matilah nak ada satu bangsa malaysia. it looks as if you are not keen to be united. you need to grow up and be reasonable. see 2 side of the story. and if you are quoting YM Raja Nazrin, malulah baginda jika baginda dapat melihat cara pemikiran kamu semua.......

and if you are getting angry sebab saya memberi kritik an yang constructive, jangan jadikan ini isu maruah. you should be happy that someone pays a visit on your blog....

Kongsi Link Anda