Khamis, Ogos 06, 2009

Kerajaan PKR Selangor : Islam hilang suara, samseng dan pelacur berkuasa


Samseng dan pelacur dipilih sebagai pemimpin kerajaan PKR Selangor.. manakala dasar Islam pula di tolak... orang Islam tidak boleh timbulkan soal arak secara terbuka... kerana ia salah di sisi undang-undang kerajaan negeri PKR...

Kerajaan Selangor Rabu menolak gesaan PAS Selangor supaya dilucutkan jawatan Ronnie Liu sebagai pengerusi Jawatankuasa Kerajaan Tempatan, Kajian dan Penyelidikan berikutan dakwaan beliau telah mengganggu tugas penguatkuasaan pihak berkuasa tempatan.

"Ronnie bukan isu bila menyelesaikan masalah penjualan arak di Selangor," kata Menteri Besar Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim kepada pemberita selepas mempengerusikan mesyuarat Exco negeri di sini hari ini.

PAS Selangor menggesa agar Liu dilucutkan portfolio kerajaan tempatannya berikutan rampasan beer oleh majlis tempatan minggu lalu.

"logik ke arak yang dirampas boleh dikembalikan semula atas kuasa exco!.. ini seperti tindakan kumpulan samseng yang boleh membuat sesuka hati..!!"

Pesuruhjaya PAS Negeri Datuk Dr Hasan Mohamed Ali dilaporkan berkata Liu mengganggu tugas majlis tempatan dan ini melemahkan semangat kakitangan.

Beliau juga mendakwa Liu telah mengarahkan beer yang dirampas dikembalikan kepada kedai 7-Eleven di Seksyen 8 walaupun Majlis Bandaraya Shah Alam (MBSA) jelas bertindak dalam bidang kuasanya.

ini baru sedikit kuasa yang dia dapat... dan yang bodohnya ada manusia PKR bernama Khalid Ibrahim pula boleh mempertahankan tindakan samseng DAP ini... jika Islam boleh dimainkan oleh si pengkhianat Islam dan melayu ini... apatah lagi hak Melayu pada masa akan datang..

"jika PKR dan DAP memerintah... PAS memang sah melukut ditepi gantang... begitulah rendahnya martabat Melayu dan Islam PAS.."

Inilah akibat apabila Islam semakin hilang suara... samseng dan pelacur pula berkuasa...

2 ulasan:

Arif Omar berkata...

ITU PUN MELAYU SEPERTI GMI DAN PAS MASIH TAK SEDAR DIPERGUNAKAN.

Atok berkata...

Ya...aku sokong aspirasi...dulu waktu zaman umno memerintah selangor..mana ade kilang dan jualan arak...semua orang selangr minum air tea aje........pelacur pun tak ade...semua jadi ustazah.......

rumah urut waktu khir toyo memerintah dulu semuanya merupakan musolla....

umno memang suci...sesuci......dan sesegar mulut di pagi hari..

kihh...kih.....

Kongsi Link Anda