Selasa, April 01, 2014

Gambar panas tersebar, gadis buat laporan polis

aslinda (1)
Semenjak semalam, sekeping gambar telah menjadi viral di media sosial. Gambar yang memaparkan sepasangan remaja sedang ‘melepaskan rindu’.
Pasangan remaja berkenaan dikatakan sedang melepaskan rindu di dalam tandas sebuah stesen minyak Petronas.
Gambar tersebut menjadi viral dan rata-rata mengecam tindakan pasangan terbabit di Twitter.
Mungkin pihak pengusaha stesen minyak perlu memantau tandas premis mereka. Jika boleh, kuncikan sahaja di waktu malam. Dan hanya buka jika ada permintaan pelanggan untuk menggunakanTwitter @aslinda_pit atau nama sebenarnya Nuraslinda Binti Afrizal bagaimana pun telah digantung oleh pihak Twitter.
Tidak lama selepas gambar tersebut menjadi viral, muncul pula sebuah salinan laporan polis yang dibuat untuk menghentikan penyebaran gambar tidak senonoh berkenaan.
laporan-polis
Pada 30/3/2014 jam lebih kurang 9.30 pagi semasa saya berada di rumah saya di Puchong Prima, kawan-kawan saya telah memberitahu berkenaan gambar-gambar #lucah saya bersama teman lelaki telah tersebar dalam laman sosial iaitu Tweeter tertera nama saya (ASLINDA_PIT). Tetapi saya bukan pemilik akaun tersebut dan saya telah melihat akaun tersebut ternyata semua gambar-gambar adalah milik saya. Dalam Facebook juga telah tersebar gambar-gambar saya bersama teman lelaki untuk mengaibkan diri dan teman lelaki saya serta menjadi tontonan pengguna Facebook yang lain. Untuk makluman saya syak perbuatan itu dilakukan oleh skandal teman lelaki saya yang dikenali dengan nama Yusnani Binti Sudirman.
Tujuan saya membuat report untuk menghentikan dan menyekat pemilik akaun palsu supaya tidak menyebarkan gambar-gambar #lucah saya bersama teman lelaki dan untuk rujukan pihak yang berkenaan.
Dalam laporan polis yang dibuat, remaja perempuan itu seperti mengakui bahawa mereka telah terlanjur jauh dan masih tidak menganggap apa yang dilakukannya dengan pasangan tak bersalah, lapor Terengganu Today.

sumber : KLpos

5 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Bagi saya dia terlanjur itu dia dengan Allah. Yang mengaibkan dia harus dikenakan hukuman. Bagaimana jika suami/isteri yg sah dan hponya hilang lalu ada gambar yg panas lalu disebarkan di dalam internet . Naya aku . Jadi crita dia pihak berkuasa kena bertindak tegas.

Tanpa Nama berkata...

Ini dah ikut cara bang non, suka sama suka dah tak salah... hancur umat... ini dah perbuatan khalwat dan terlanjur jauh merupakan zina, patut ke dibawa ke mahkamah syariah... Cuba yang keluar tu adik, kakak sendiri,... ok ka... itu kira bagus ada kamera, kalau tak ada, sure boleh on lagi...

Aspirasi Bangsa berkata...

yang terbaik elakkan lah dari buat maksiat.. walaupun kita halal sekali pun x yah lah nak rakam2..

Tanpa Nama berkata...

Ada gmbr dia yg clear x? Huhu

Tanpa Nama berkata...

Kalau terlanjur, diam2, dan taubat, then itu antara dia dgn Allah.

Tapi kalau berzina, then siap ambil gambar selfie lagi, then itu mmg cari pasal sendiri.

Kongsi Link Anda