Jumaat, April 17, 2009

Edisi Khas : Resolusi BPN Video Palsu Mencemarkan imej Perdana Menteri Malaysia Oleh Pembangkang

1. BPN merasa sangat kecewa, sedih dan marah dengan tindakan seorang bergelar Malaysianews yang telah membuat video klip menghina Perdana Menteri Malaysia YAB Dato Seri Najib Tun Razak.

2. Ini kerana jelas ucapan yang diubah dan dicantum menzahirkan satu gambaran palsu yang berbeza sama sekali dengan ucapan sebenar YAB PM dan boleh menimbulkan keresahan berpanjangan rakyat yang pasti akan marah dengan tindakan tersebut.

3. BPN merasakan perbuatan ini sangat kotor, jijik dan tidak berbudi pekerti yang mulia kerana ia melibatkan maruah seorang Ketua Kerajaan bagi negara Malaysia.

4. Perbuatan sebegini perlu dihentikan dengan segera sebelum ia merebak atau menjadi perbalahan antara ahli parti politik pro atau anti kerajaan demi memastikan keamanan dan ketenangan rakyat Malaysia berkekalan sampai bila bila.

5. BPN mendesak pihak berkuasa mengambil tindakan tegas dan keras terhadap individu yang terlibat mencipta atau menyebarkannya, untuk menjadi pengajaran dan iktibar agar tidak lagi berulang pada masa masa akan datang.
Video tersebut ada di bawah ini ( link asal klik sini ):

2 ulasan:

noi/moi berkata...

BABI
PAK
NAJIB
KAN ITU MAKSUD SEBENAR BPN.....
MEMANG BETUL APA UCAPAN ITU DITUJUKAN KHAS KEPADA PUAK PUAKA BPN
SAMA SAMALAH KITA BERSAMA BPN MEMPRKASAKAN BABI SEPERTI UCAPAN NAJIB YG DITUJUKAN KHAS KPD BPN....

kelambuharimau berkata...

cari pengasas video tersebut dan tangkap sumbat dalam isa sebab dah cemarkan imej PM..

Kongsi Link Anda