Selasa, Januari 31, 2012

Sindrom PAS ( Pecat Ahli Sendiri)

PAS kini sedang mengalami sindrom PAS (Pecat Ahli Sendiri).. ianya berikutan ketidakpuasan hati ahli parti tersebut terhadap dasar dan gaya kepimpinan parti tersebut..

Walaupun di nafikan oleh Salehudin Ayub, Naib Presiden PAS (klik sini).. namun hakikatnya sindrom ini semakin ketara berlaku dalam PAS.. selepas memecat Hasan Ali tanpa memberikan pengadilan sewajarnya.. kini Azizan pula sedang berhadapan sidrom PAS.. ianya akibat Azizan pertahankan Auku.

Apa yang berlaku dalam PAS menunjukkan parti PAS bukanlah parti yang demokratik tetapi autokratik.. kuku besi.. tiada ruang untuk berbeza pendapat dan memberikan pendapat kepada ahli mereka.. PAS tuduh BN tiada kebebasan bercakap.. tapi PAS patut cermin diri sendiri...

Apatah lagi kini PAS dilihat umpama boneka DAP dan PKR yang semakin jelas... siapa yang menderhaka pasti akan medapat hukuman... tiada kasihan kepada penderhaka... sebenarnya ramai yang tidak puashati... tapi takut... Syabas kepada DD Hasan Ali yang jelas mempunyai keberanian mengatakan bahawa PAS adalah Pak Turut dalam Pakatan (kil Sini).. walaupun terpaksa membayar harga yang mahal... termasuklah hilang kedudukan dan jawatan..

Namun apa sangat jawatan dan kedudukan sedangkan kepala dipijak, maruah diratah oleh DAP dan PKR.. Islam tidak boleh ditegakkan... Melayu tidak boleh dimertabatkan!!!!


1 ulasan:

Awanama berkata...

Jangan lupe Ustad Kazim Elias dulu pun di pecat dari hamPAS. Nak nafikan lagi ke???

Kita tunggu je samaada Ustad Nasa dan Ostad Jijan pulak nk dipecat dari hamPAS... moga PAS semakin hancur selepas menjadi pelacur PR...

Kongsi Link Anda