Rabu, Julai 17, 2013

Kenyataan jelas dan tegas dari tun M.. orang ni memang bodoh,


Kenyataan jelas dan tegas dari tun M.. orang ni memang bodoh. Ianya merujuk iklan yang dikeluarkan alivin dan vivian yang menghina Ramadan (rujuk sini). 

Tun M menyatakan "Kata benda-benda yang menyakitkan hati orang mungkin orang akan balas...nanti jadi bermusuhlah. Ini orang yang tak ada akal, bodoh yang tidak boleh diajar," Ianya merujuk provokasi bodoh yang dibuat oleh dua orang ini. 

Tun M juga berkata : "Jika tidak boleh dibuang negeri, mungkin tindakan lain boleh dikenakan. Tetapi saya ingat undang-undang tidak benarkan kita lucut kewarganegaraan," katanya ketika ditanya mengenai cadangan supaya pasangan itu dilucut kewarganegaraan.

Persoalannya kenapa sekarang semakin melampau pihak2 tertentu untuk menghina Islam secara berani dan terbuka. Ini mungkin juga ada kaitannya apabila Islam terlalu sangat dipolitikkan sehingga tindakan individu tertentu dibenarkan demi politik. Lebih malang apabila ada tok guru yang boleh hapuskan dosa seseorang.. rasanya kalai Alvin dan Vivian jumpa Nik Aziz nescaya orang akan lupa tindakan biadap pasangan ini dan menyatakan pasangan ini dah mendapat hidayah kerana jumpa Nik Aziz.. begitu mudah pemikiran pihak tertentu.. 

Pasangan ini dikecam ramai setelah memuat naik gambar mereka menikmati bak kut teh (sup tulang babi) berserta kapsyen yang menyentuh sensitiviti umat Islam di laman sosial Facebook.

Bagi pihak berkuasa.. tindakan tegas perlu dikenakan atas pasangan tersebut. Ianya perlu dijadikan pengajaran kepada semua rakyat Malaysia. Tindakan tegas ini penting bagi melihat sejauh mana serius kerajaan menangani masalah ini yang dilihat semakin biadap.

Kegagalan kerajaan menangani masalah ini akan menunjukkan tahap penguatkuasa dan tindakan kerajaan adalah lemah.. ianya tidak baik untuk imej kerajaan.3 ulasan:

Awanama berkata...

Bangsa kafir dah mula mencampuri urusan orang Islam sejak kebenaran diberikan oleh PAS kepada cina rakan PAS untuk membaca ayat Quran dalam majlis ceramah mereka. Mereka menganggap bahawa cina pun boleh berhujah tentang Islam. Inilah bodohnya melayu dalam PAS.

Awanama berkata...

Apa yang terjadi sekarang ialah apabila ALJUB. keluar dari penjara dan menyatukan PAS/DAP,dan UMNO seperti hilang ara. Semuanya takuk bermula dari KERISMUDIN.

Awanama berkata...

Tak dari Ah Jib Gor lagi.kena kencing kat Cinabeng produk Skjc

Kongsi Link Anda